قانون جهش تولید دانشبنیان؛ حاصل نگاه تحولگرای شهید رئیسی به اقتصاد دانشبنیان
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات معاونت علمی ریاستجمهوری، گفت: رئیسجمهور شهید دولت سیزدهم، به اهمیت اقتصاد دانشبنیان باوری قلبی داشت و در راستای تحقق تاکیدات و مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت توسعه اقتصاد دانشبنیان، ارائه لایحه جهش تولید دانشبنیان به مجلس، تصویب این قانون و اجرایی شدن آن را شخصا پیگیری کرد، چرا که این موضوع را بر خود فرض میدانست.
به گزارش سیتنا، سید محمد کرباسی در هشتمین رویداد «کاشتن برای آینده» که با محوریت «هوشمندسازی؛ چالشها و فرصتها» برگزار شد، قانون جهش تولید دانشبنیان را حاصل نگاه تحولگرای دولت آیتالله رئیسی به اقتصاد دانشبنیان خواند و افزود: رئیسجمهور شهید دولت سیزدهم، به اهمیت اقتصاد دانشبنیان باوری قلبی داشت و در راستای تحقق تاکیدات و مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت توسعه اقتصاد دانشبنیان، ارائه لایحه جهش تولید دانشبنیان به مجلس، تصویب این قانون و اجرایی شدن آن را شخصا پیگیری کرد، چرا که این موضوع را بر خود فرض میدانست.
وی ادامه داد: دولت مردمی نشان داد که تلاش در جهت تحقق خواست رهبر معظم انقلاب مبنی بر «جهش تولید» تنها به کلام محدود نمانده در عمل برای تحقق این مهم گامهای استواری برداشته است.
کرباسی ضمن اشاره به اظهارات معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در خصوص ثمرات قانون جهش تولید دانشبنیان، گفت: همانطور که دکتر دهقانی اشاره کردند، بزرگترین اثر شهید جمهور در عرصه علم و فناوری کشور ایستادن پای کار قانون جهش تولید دانشبنیان بود؛ قانونی که در ۱۰ سال آینده ثمرات آن برای توسعه اکوسیستم کشور نمایان خواهد شد.
وی در ادامه در خصوص دستاوردهای دیگر این دولت مردمی در حوزه علم و فناوری، بیان کرد: ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات نیز یادگاری دیگری از دولت شهید رئیسی است؛ ستادی که امروز یک سالگی خود را پشت سر گذاشت.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات در ادامه با اشاره به اینکه نیمی از رویدادهای کاشتن برای آینده در حوزه ستاد توسعه فناوریهای اتصال پذیری و ارتباطات برگزار شده که یکی از هشت ستاد ذیل مرکز توسعه فناوریهای راهبردی است، گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، بازوی علمی کشور است و توسعه علم و فناوری را دنبال می کند. بنیاد ملی علم ایران نیز مسئولیت پیگیری طرحهای تحقیقاتی دانشگاهی و علمی کشور را بر عهده دارد؛ مخاطب اصلی بنیاد ملی علم ایران دانشگاهها هستند و ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات در این راستا با بنیاد برنامههای مشترکی را جلو میبرد.
وی، رصد فناوری، فرهنگسازی و ترویج سواد فناوری، حمایت از نخبگان پژوهشگر و سرآمدان فناور، توسعه فناوریهای اولویتدار و نوظهور و تجاریسازی و بازاریابی را پنج ماموریت اصلی ستاد دانست و عنوان کرد: در واقع هدف اصلی ستاد مأموریت چهارم یعنی «توسعه فناوریهای اولویتدار و نوظهور» برای کشور است و سایر مأموریتها نیز جهت تحقق و تکمیل این مأموریت در دستور کار قرار دارند.
به گفته کرباسی، افراد، هستههای نوپا، شرکتهای دانشبنیان، صنایع و اپراتورها و نهادهای حاکمیتی از جمله مخاطبهای ستاد هستند.
کرباسی به چهار حوزه مهم فناوری در ستاد که در قالب چهار کارگروه تشکیل شده است، اشاره و اظهار کرد: کارگروه اینترنت اشیاء و هوشمندسازی، کارگروه امنیت سایبری، کارگروه ماهواره و سنجش از دور و کارگروه ارتباطات نسل جدید چهار کارگروهی است که با هدف استفاده از ظرفیت متخصصان فناور کشور در پیشبرد اهداف و برنامهریزیهای راهبردی کلان موضوعات کشور، ذیل ستاد ما تشکیل شده است و همانگونه که از نامگذاری کارگروهها مشخص است، این ستاد تمام ظرفیت علمی و تخصصی خود را برای پیادهسازی و توسعه فناوریهای مورد نیاز به کار خواهد بست.
به نقل از ستاد نانو، وی در پایان سخنان خود ضمن تأکید بر اهمیت کارگروههای تخصصی این ستاد در راهبری زیستبوم فناوری، بیان کرد: نقش اصلی ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات تسهیلگری و راهبری فضای فناوری در حوزه اتصالپذیری و ارتباطات است که یکی از مهمترین مأموریتهای آن، یعنی رصد فناوری و تعیین اولویتهای توسعه فناوری با توجه به نیاز ملی به کمک متخصصان حاضر در کارگروهها انجام خواهد گرفت.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید