خود اتکایی و عدم وابستگی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به سایر درآمدهای دولت
مرکز پژوهش های مجلس در بررسی بخش دوم لایحه بودجه 1403 کل کشور در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرده است: نکته مثبت در رابطه با بودجه بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، تراز مثبت بین درآمدها و اعتبارات دولت در این بخش است که این موضوع نشاندهنده عدم وابستگی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور به سایر منابع درآمدی دولت بهمنظور پوشش هزینههای خود است.
به گزارش سیتنا، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش های مجلس در بررسی بخش دوم لایحه بودجه 1403 کل کشور در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرده است: نکته مثبت در رابطه با بودجه بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، تراز مثبت بین درآمدها و اعتبارات دولت در این بخش است که این موضوع نشاندهنده عدم وابستگی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور به سایر منابع درآمدی دولت بهمنظور پوشش هزینههای خود است.
این گزارش تاکید دارد که حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت با ایجاد منابع درآمدی حدود ۲۳۰ هزار میلیارد ریال، حدود ۰/۸ درصد از درآمدهای دولت را ایجاد کرده و با اعتباراتی در حدود ۲۰۱ هزار میلیارد ریال، حدود ۰/۷ درصد از منابع بودجه عمومی دولت را صرف می کند که این موضوع بیانگر خود اتکایی و عدم وابستگی این حوزه به سایر درآمدهای دولت است.
گزارش میافزاید: مشابه روال سال های گذشته، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با ایجاد حدود ۹۳ درصد از درآمدهای دولت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به میزان ۲۱۴ هزار میلیارد ریال در رتبه اول کسب درآمدی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد؛ این درآمد عمدتاً از محل حق السهم دولت از درآمد اپراتورها حاصل می شود که با توجه به افزایش ۳۰ درصدی تعرفه اینترنت در اواخر سال گذشته، دولت از این محل منابع پایدار و قابل اتکایی را به دست می آورد. پس از درآمدهای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مجموع سود سهام ابرازی (۵۰ درصد سود ویژه) شرکت های سهامی ارتباطات زیرساخت، پست بانک و مجموعه پیام به میزان حدود ۱۳ هزار میلیارد ریال، ۵/۵ درصد از درآمدهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را ایجاد می کنند.
در این گزارش بیان میشود که ساماندهی ردیفهای متفرقه و امکان انتقال آنها به ردیفهای ذیل دستگاههای اصلی یکی از ویژگیهای برجسته ذکر شده از سوی دولت برای بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ بوده است. این موضوع بدان معناست که بخش عمدهای از ردیفهای اعتباری متفرقه در بودجه باید در ذیل دستگاه اصلی سیاستگذار ساماندهی شده باشند. بررسی جدول ۱-۷ و ۹ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نشانمیدهد که این موضوع در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات رعایت شدهاست.
این گزارش مطرح میکند که بررسی طرحهای تملک داراییهای سرمایهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نشانمیدهد؛ پروژههای :۱. توسعه زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات، ۲. تأمین منابع صندوق توسعه شبکه فیبر نوری، ۳. توسعه زیرساختهای یکپارچه ابری و خدمات دولت هوشمند، ۴. تکمیل زیرساختهای اطلاعاتی شبکه ملی اطلاعات، ۵. توسعه زیرساخت فناوریهای نوین بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، ۶. توسعه زیرساختهای فضایی و ۷. توسعه متوازن منطقهای خدمات حوزه فاوا، اصلیترین عناوین طرحهای تملک داراییهای سرمایهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بهشمار میآیند که بیش از ۷۵ درصد اعتبارات تملکی این وزارتخانه را به خود اختصاص میدهند.
این گزارش ادامه میدهد که بودجه شرکتهای دولتی زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نشانمیدهد؛ تعداد ۶ شرکت ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت میکنند و مجموع درآمدهای آنها در سال ۱۴۰۳ بالغبر ۳۳۸ هزار میلیارد ریال برآورد شدهاست. از این مبلغ بیش از ۳۰۵ هزار میلیارد ریال هزینه شرکتهای مذکور خواهد بود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید