کدخبر :294421 پرینت
21 اردیبهشت 1403 - 08:39

تصویر روز ناسا: معروف‌ترین سیاهچاله جهان

ناسا به مدت هفت روز، هفته سیاه‌چاله را گرامی می‌دارد و در طول این مدت، تصویر روز ناسا نیز به بررسی جنبه‌های مختلف سیاهچاله‌ها، شبیه‌سازی‌های برجسته و مهم‌ترین تصاویر ثبت‌شده از این اجرام اسرارآمیز می‌پردازد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، در مرکز کهکشان بیضوی درخشان مسیه ۸۷ (M87)، سیاهچاله بسیار پرجرمی لانه کرده است که تلسکوپ افق رویداد در سال ۲۰۱۷، آن را به عنوان اولین تصویر از یک سیاهچاله ثبت کرد. این کهکشان غول که بزرگ‌ترین عضو خوشه کهکشانی سنبله است، حدود ۵۵ میلیون سال نوری با ما فاصله دارد و در این تصویر فروسرخ از تلسکوپ فضایی اسپیتزر با رنگ آبی نمایش داده شده است.

هرچند M87 عمدتاً بدون ویژگی خاصی و مانند لکه‌ای بیضی‌شکل به نظر می‌رسد، اما تصویر اسپیتزر جزئیات فوران‌های نسبیتی را که از ناحیه مرکزی کهکشان برآمده‌اند، نشان داده است.

جت‌های ماده که در تصویر بالا- راست با نمای بزرگ‌شده به نمایش درآمده‌اند، هزاران سال نوری را در بر می‌گیرند. جت پرنورتری که در سمت راست دیده می‌شود در حال نزدیک شدن است و به خط دید ما نزدیک است؛ در سوی مقابل، ضربه حاصل از برخورد جت دورشونده و غیرقابل مشاهده با مواد اطراف، قوسی از مواد کم‌فروغ را روشن کرده است.

در تصویر بزرگ‌شده پایین-راست، تصویر تاریخی اولین سیاهچاله را می‌بینید که بین فواره‌های نسبیتی در مرکز کهکشان غول‌پیکر واقع شده است. این سیاهچاله عظیم که نشان مستقیمی از آن در تصویر اسپیتزر دیده نمی‌شود، با مواد در حال سقوط احاطه شده و منبع انرژی عظیمی است که جت‌های نسبیتی را از مرکز کهکشان فعال M87 به فضای میان‌کهکشانی پرتاب می‌کند.

شایان ذکر است که تصویر تلسکوپ افق رویداد از M87 پردازش شده است تا نمای واضح‌تری از سیاه‌چاله ابرپرجرم معروف را نشان دهد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.