میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
دانشمندان سابقهای ۳.۷ میلیارد ساله از وجود میدان مغناطیسی زمین را کشف کردهاند و بدین منظور و برای تعیین زمان شکلگیری میدان مغناطیسی زمین، سنگهای باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
به گزارش سیتنا، پژوهشگران دانشگاه آکسفورد و موسسه فناوری ماساچوست(MIT) سابقهای از میدان مغناطیسی زمین را کشف کردهاند که قدمت آن به ۳.۷ میلیارد سال قبل میرسد.
در مورد منشاء میدان مغناطیسی سیاره زمین که ساکنان خود را از بمباران بیامان ذرات باردار ساطع شده از خورشید محافظت میکند، بحثهای مختلف و بلند مدتی وجود دارد.
بدون سپر محافظ زمین که همان میدان مغناطیسی آن است، ذرات باردار یا باد خورشیدی، جو زمین را از بین میبردند.
پژوهشگران برای تعیین زمان شکلگیری میدان مغناطیسی زمین، سنگهای باستانی حاوی آهن را در منطقه ایسوآ(Isua) واقع در گرینلند بررسی کردند.
یافتن شواهدی از منشاء میدان مغناطیسی
بازسازی میدان مغناطیسی زمین تا به امروز چالش برانگیز بوده است، زیرا فرآیندهای مختلف زمینشناسی معمولا نشانههای حفظ شده را تغییر میدهند.
جالب اینجاست که کمربند بالاپوستهای(Supracrustal Belt) ایسوآ استثناهایی دارد. این کمربند بر پایه یک پوسته قارهای قوی تشکیل شده است که سنگها را از فعالیتهای زمینساختی شدید و تغییر شکل محافظت میکند.
سنگهایی که در این منطقه یافت میشوند رازهایی درباره استحکام و پایداری خود دارند. این به این دلیل است که ذرات آهن میتوانند مانند آهنرباهای ریز عمل کنند و شدت میدان مغناطیسی را در طول فرآیند تبلور سنگ حفظ کنند.
طبق بیانیه مطبوعاتی پژوهشگران، سنگهایی که قدمت آنها به ۳.۷ میلیارد سال پیش بازمیگردد، قدرت میدان مغناطیسی حداقل ۱۵ میکروتسلا داشتند. جالب اینجاست که این میزان شدت در مقایسه با امروزه که قدرت میدان مغناطیسی سنگهای امروزی ۳۰ میکروتسلا است، قابل توجه است.
این کشف اولین تخمین از شدت میدان مغناطیسی زمین را ایجاد میکند.
کلر نیکولز پژوهشگر ارشد دانشگاه آکسفورد میگوید: استخراج سوابق قابل اعتماد از سنگهایی با این قدمت بسیار چالش برانگیز است و دیدن سیگنالهای مغناطیسی اولیه هنگامی که این نمونهها را در آزمایشگاه تجزیه و تحلیل کردیم، واقعاً هیجانانگیز بود. این یک گام واقعاً مهم رو به جلو است، زیرا ما سعی میکنیم نقش میدان مغناطیسی باستانی را در زمان پیدایش حیات روی زمین تعیین کنیم.
احتمال محافظت از اشکال اولیه حیات
یافتهها نشان میدهند که میدان مغناطیسی زمین در طول میلیاردها سال نسبتاً ثابت مانده است. این ثبات، نقش مهمی در پیدایش و تکامل حیات در سیاره ما داشته است.
این تحقیقات همچنین نشان میدهد که باد خورشیدی احتمالاً در دوران باستان بسیار قویتر بوده است. با گذشت زمان، تقویت میدان مغناطیسی زمین ممکن است سطح زمین را از باد خورشیدی محافظت کند.
در نتیجه، اشکال اولیه حیات میتوانستند امنیت موجود در اقیانوسها را رها کرده و به سطح مهاجرت کنند.
علاوه بر این، تحقیقات نشان میدهد که ممکن است بر توسعه جو ما نیز تأثیر گذاشته باشد.
این امر توسط انجماد هسته آهنی مایع زمین هدایت میشود. با این حال، تخمین زده میشود که هسته زمین تنها یک میلیارد سال پیش شروع به سخت شدن کرده است که به این معنی است که فرآیندهای مختلفی قبل از این مرحله وجود داشته است.
در بیانیه مطبوعاتی پژوهشگران آمده است: درک بهتر قدرت باستانی و تغییرپذیری میدان مغناطیسی زمین به ما کمک میکند تا تعیین کنیم که آیا میدانهای مغناطیسی سیارهای برای میزبانی حیات در سطح سیاره و نقش آنها در تکامل اتمسفر، حیاتی هستند یا خیر.
این یافتهها در مجله Geophysical Research منتشر شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید