کدخبر :293216 پرینت
22 فروردین 1403 - 13:27

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران از طالبان خواست فیسبوک را در افغانستان محدود نکند

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران که مقر آن در نیویورک است نسبت به گزارش‌ها از تصمیم طالبان مبنی بر محدودیت یا فیلتر شدن فیسبوک در افغانستان ابراز نگرانی کرد و از مقامات طالبان خواست که با چنین اقدامی مانع جریان آزاد اطلاعات نشوند.

متن خبر

به گزارش سیتنا از بی بی سی، چند روز قبل، نجیب‌الله حقانی، وزیر مخابرات افغانستان در مصاحبه‌ای با شبکه خبری طلوع‌نیوز از احتمال «محدودیت و یا منع کامل» برخی شبکه‌‌های اجتماعی از جمله فیسبوک خبر داد. او گفت این طرح «تکمیل» شده و تصمیم نهایی را کابینه طالبان خواهد گرفت.

عنایت الله الکوزی، سخنگوی وزارت مخابرات طالبان در پاسخ به پرسش‌های بی‌بی‌سی در این ارتباط نیز گفت «فیسبوک پالیسی (سیاست) خلاف نظام امارت اسلامی (حکومت طالبان) را در پیش گرفته و بر تمام بخش‌های نظام [ما] تحریم بیان وضع کرده است.»

در اعلامیه کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران آمده است که طالبان از زمانی که در آگوست/اوت ۲۰۲۱ به قدرت در افغانستان بازگشتند،‌ «خبرنگاران را بازداشت کرده، سایت‌های خبری را تعطیل کرده و دسترسی به رسانه‌های خارجی را محدود کرده است».

این نهاد افزوده با این حال صفحه‌های فیسبوک خبرگزاری‌ها و رسانه‌های خارجی که فعالیت شان در افغانستان ممنوع شده‌اند برای مخاطبان در افغانستان قابل دسترس هستند.

بی‌لیه یی، از مدیران بخش آسیا در کمیته حفاظت از خبرنگاران در این اعلامیه گفته است: «طرح طالبان برای محدود کردن یا مسدود کردن دسترسی به فیسبوک ضربه بیشتری به آزادی اطلاعات در افغانستان خواهد زد. پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، از جمله فیسبوک، به پر کردن خلاء ناشی از افول صنعت رسانه در افغانستان از زمان تسلط طالبان کمک کرده‌ است.»

فیسبوک، پرکاربردترین و یکی از محبوب ترین شبکه‌های اجتماعی در افغانستان است. این شبکه اجتماعی به طور گسترده توسط رسانه‌ها برای انتشار اخبار و اطلاعات در افغانستان استفاده می‌شود.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.