کدخبر :292904 پرینت
14 فروردین 1403 - 12:42

تشخیص سرطان روده با کمک اسکن سه‌بعدی جدید

پژوهشگران روش اسکن سه‌بعدی پیشرفته‌ای را توسعه داده‌اند که می‌تواند به رصد و تشخیص سرطان روده کمک کند.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از ایندیپندنت، شاید دیگر دوره بافت‌برداری‌های تهاجمی سر آمده باشد، زیرا پژوهشگران روش اسکن سه‌بعدی پیشرفته‌ای را توسعه داده‌اند که می‌تواند به رصد و تشخیص سرطان روده کمک کند.

در حال حاضر، روش تشخیصی با خطراتی برای سلامت، از جمله عفونت، همراه است و در میزان تصویربرداری از داخل روده بیمار محدودیت دارد.

اما بر اساس یافته‌های دانشمندان در گلاسگو در پژوهشی که برای موسسه پژوهش سرطان بریتانیا انجام دادند، به‌جای بافت‌برداری برای تشخیص بیماری، می‌توان از فناوری تصویربرداری دیجیتال استفاده کرد.

تصویربرداری با استفاده از برش‌نگاری با گسیل پوزیترون (پت‌اسکن) برخلاف روش معمول که بافت تومور پس از برداشته شدن از بدن بررسی می‌شود، امکان معاینه کل روده و بررسی تومورها در داخل بدن را فراهم می‌کند.

دکتر دیوید لوییس، از موسسه پژوهش سرطان بریتانیا در اسکاتلند و دانشگاه گلاسگو که هدایت این تحقیق را برعهده داشته است، گفت: «پزشکی دقیق این پتانسیل را دارد که تشخیص و درمان سرطان را متحول کند.

«با وجود این، ایجاد شیوه‌های تشخیصی صحیح، حاوی اطلاعات مفید و سازگار با بیمار برای موفقیت حیاتی است.

«تصویربرداری پت‌اسکن جایگزین نویدبخشی ارائه می‌دهد و این قابلیت را دارد تا کل چشم‌انداز سرطان را ارزیابی کند و به ما امکان می‌دهد تومورها را در حالی که هنوز در حال رشدند با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.»

پت‌اسکن‌ها تصویری سه‌بعدی از داخل بدن ایجاد می‌کنند و پژوهشگران معتقدند انجام چند اسکن در مدت درمان می‌تواند به رصد و کنترل موثرتر سرطان کمک کند.

این شیوه درمان هدفمند خاص هر بیمار که با نام پزشکی دقیق شناخته می‌شود حوزه‌ای رو به رشد در سرطان‌شناسی است.

بر اساس اعلام موسسه پژوهش سرطان بریتانیا، سالانه حدود ۴۰۰۰ مورد ابتلا به سرطان روده در اسکاتلند تشخیص داده می‌شود و هر سال حدود ۱۸۰۰ نفر از مبتلایان که بیماری‌شان تشخیص داده شده است جانشان را از دست می‌دهند.

این گروه پژوهشی با استفاده از داده‌های ژنتیکی موجود در مورد سرطان روده و تصویربرداری پت‌اسکن، ویژگی‌های گوناگون تومورها را شناسایی کردند.

آن‌ها همچنین توانستند چند گونه متفاوت سرطان روده در موش‌ها را بر اساس ژن‌هایشان کشف کنند.

دکتر کاترین الیوت، رئیس موسسه پژوهش سرطان بریتانیا، گفت: «این یافته‌های گروه تحقیقی موسسه پژوهش سرطان بریتانیا در اسکاتلند و دانشگاه گلاسگو فرصتی هیجان‌انگیز برای تحول شیوه تشخیص و کنترل سرطان روده بدون استفاده از عمل جراحی تهاجمی ارائه می‌دهد، که از خطر می‌کاهد و نتایج بهتری برای بیماران دارد.»

«تصویربرداری پت‌اسکن ابزاری حیاتی در شیوه آینده ما برای تشخیص این بیماری است که افراد بسیار زیادی را در اسکاتلند مبتلا می‌کند.» 

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.