«ماتورین»، لاک پشت غول پیکر دنیای واقعی کشف شد!
یک تیم تحقیقاتی گونه جدیدی از لاک پشت غول پیکر را از اواخر دوران پلیستوسن کشف کردهاند. آنها میگویند احتمالا انسانهای اولیه شانس دیدن این لاکپشتهای غولپیکر را داشتهاند، زیرا در یک دوران و یک مکان با هم زندگی میکردند.
به گزارش سیتنا، لاک پشت «Peltocephalus maturin» بین 40000 تا 9000 سال قدمت دارد و از آمازون برزیل میآید. این گونه با طول پوسته حدود 180 سانتیمتر یکی از بزرگترین لاک پشتهای آب شیرین شناخته شده در جهان است. این خزنده زره پوش از نام لاک پشت غول پیکر «ماتورین» نامگذاری شد، شخصیتی خیالی که توسط نویسنده پرفروش استیون کینگ خلق شده است.
لاک پشت لاک نرم (Chitra chitra) با حداکثر طول پوسته 140 سانتی متر، همراه با لاک پشت رودخانهای آمریکای جنوبی با طول تقریباً 110 سانتی متر (Podocnemis expansa) یکی از بزرگترین لاک پشتهای آب شیرین زنده امروزی هستند. از جانوران گذشته، دانشمندان فقط چند لاکپشت را شناسایی کرده بودند که در آبهای شیرین زندگی میکردند و طول پوستهشان بیش از 150 سانتیمتر بود. چنین جانوران بزرگی مربوط به دوران میوسن، دورهای حدود 23 تا 5 میلیون سال پیش شناخته شدهاند.
محققان اکنون یکی از این خزندگان غولپیکر را از اواخر دوره پلیستوسن، در حدود 40000 تا 9000 سال پیش کشف کردهاند و آن را به عنوان یک گونه جدید توصیف کردهاند. بقایای فسیلی بخشی از فک پایین لاک پشت توسط معدنچیان طلا در معدن «Taquaras» در پورتو ولهو، برزیل یافت شد.
بر اساس ویژگیهای مختلف، تیم تحقیقاتی رابطه نزدیکی با لاکپشت سر بزرگ آمازون مدرن (Peltocephalus dumerilianus) را برای این فسیل پیشبینی میکنند و رژیم غذایی همه چیزخوار را برای آن فرض میکند. یکی از محققان با اشاره به اندازه بسیار بزرگ لاک پشت، میگوید: «این بسیار تعجب آور است زیرا لاک پشتهای آب شیرین بر خلاف اقوام زمینی و دریایی خود به ندرت چنین اشکال غول پیکری دارند و جوانترین فسیلهای غول پیکری که تا به امروز شناخته شدهاند از ذخایر دوران میوسن میآیند.»
یافته جدید جوانترین رخداد شناخته شده لاک پشتهای غول پیکر آب شیرین است و نشان دهنده همزیستی Peltocephalus بالغ با ساکنان اولیه یعنی اولین انسانها در منطقه آمازون است. مردم در منطقه آمازون حدود 12600 سال پیش ساکن شدند. ما همچنین میدانیم که لاک پشتهای بزرگ از زمان پارینه سنگی تحت رژیم غذایی انسانها بودهاند.
اینکه آیا لاک پشتهای آب شیرین که به دلیل چابکی شکار آنها دشوارتر است هم در اوایل توسط انسان خورده میشدند و اینکه آیا Peltocephalus انقراض این جانور هم همچون مگافون آمریکای جنوبی قربانی گسترش انسان شده است، هنوز مشخص نیست. در واثع برای پاسخ دادن به این سوالات ما به دادههای بیشتری از نهشتههای پلیستوسن پسین و هولوسن اولیه حوضه آمازون نیاز داریم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید