کدخبر :290976 پرینت
23 بهمن 1402 - 08:26

اگر شما هم باور نمی‌کنید که حلقه زحل واقعی است!

نام زحل تا ابد برای ما یادآور حلقه زیبا و با شکوهش خواهد بود. با این حال این حلقه تمام چیزی نیست که زحل را جذاب می‌کند. تا به امروز به لطف محققان 165 قمر اطراف زحل شناسایی شده است. می‌توانید عکس‌های فوق‌العاده‌ای که به کمک کاوشگر کاسینی از این سیاره و قمرهای آن گرفته شده است را ببینید.

متن خبر

به گزارش سیتنا، کاوشگر کاسینی که زحل و ماهواره‌های آن را از سال 2004 تا 2017 مطالعه کرده بود، عکس‌های شگفت انگیزی از آن تهیه کرده است. اگرچه کاسینی چند سال پیش در جو طوفانی زحل فرو رفت، اما کاتالوگ گسترده‌ای از عکس‌ها را جمع‌آوری کرد. برخی از زیباترین عکس‌ها، آن‌هایی هستند که سیاره زحل به سختی در آن‌ها دیده می‌شود و حلقه‌هایی که دور خط استوا آن قرار دارند و قمرهای زیبای این سیاره در تصویر برجسته هستند. این تصوایر به قدری زیبا هستند که گویا به اثار علمی تخیلی نگاه می‌کنید.

در اولین تصویر چهار قمر زحل دیده می‌شوند. درست در پشت زمینه تصویر و پشت حلقه‌ها قمر مه‌آلود تیتان یکی از شگفت‌انگیزترین اجرام منظومه شمسی قرار دارد، تیتان تنها قمری است که میزبان جو غلیظی است و زیر آن دریاچه‌های متان مایع وجود دارد، این دریاچه‌ها احتمالا حاوی حباب‌هایی از مولکول‌های عالی هستند، حتی دانشمندان فکر می‌کنند که ممکن است اقیانوسی از آب و آمونیاک در این قمر وجود داشته باشد.

[node:title]

در مقابل تیتان، قمر دیون که سطح آن با صخره‌های درخشان پوشیده شده است دیده می‌شود. بنظر می‌رسد صخره‌ها در اثر شکستگی زمین ساختی یک پوسته یخی تشکیل شده اند و اقیانوس آب شور این قمر را پنهان کرده‌اند. دو قمر دیگر بسیار کوچکتر هستند. در سمت راست حلقه، درست خارج از حلقه F، یکی از دو قمر کوچک چوپان که به هدایت و شکل دادن به نازک‌ترین و بیرونی‌ترین حلقه مجزای سیاره کمک می‌کند، می‌چرخد. اگر از نزدیک به سمت چپ، در داخل حلقه نگاه کنید، شکافی را خواهید دید. این همان شکاف کاسینی است که حلقه A بزرگ زحل را شکافته و پان، درونی‌ترین قمر زحل و این شکاف همانند حکاکی ریزنقشی دیده می‌شود.

[node:title]

از دیگر تصاویر زیبای قمرهای زحل می‌توان به «عکس خانوادگی» زیر اشاره کرد که از چپ به راست، ژانوس، پاندورا، انسلادوس، میماس و رئا، در کنار حلقه‌های زحل دیده می‌شوند.

[node:title]

یا تصویر زیر که عکسی از تیتان با نور پس‌زمینه در پشت حلقه‌ها را نشان می‌دهد، جو مه‌آلود آن با نور خورشید می‌درخشد. در مقابل، انسلادوس، یکی از اجرام فرازمینی در منظومه شمسی که به احتمال زیاد در اقیانوسی که در زیر پوسته یخی آن پنهان شده میزبان حیات است، شناور است. به نظر می‌رسد که اقیانوس‌های پنهان زیادی در فضای اطراف زحل وجود دارند که هنوز دست بشر به آن نرسیده است.

[node:title]

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.