اشک زنها چه بلایی سر مردها میآورد؟
نتایج یک تحقیق جدید که در "PLOS Biology" منتشر شده است، نشان میدهد که اشکهای زنان حاوی مواد شیمیایی هستند که مانع پرخاشگری در مردان میشوند.
به گزارش سیتنا، وقتی کسی شروع به گریه میکند، افراد دیگر اغلب احساس همدلی و نگرانی میکنند اما دلایل بیولوژیکی اشک ریختن میتواند فراتر از ایجاد حس شفقت باشد.
تحقیقات جدید نشان داده است که به نظر میرسد که اشکهای زنان حاوی سیگنال شیمیایی برای آرام کردن رفتارهای پرخاشگرانه مردان باشد. شانی آگرون، نویسنده ارشد این مطالعه میگوید: «مقاله جدید نشان میدهد که بوییدن اشک منجر به کاهش فعالیت مغزی مرتبط با پرخاشگری و کم شدن رفتارهای تهاجمی میشود.»
اولین شواهد مربوط به این که اشک میتواند رفتار شیمیایی انسان را تحت تاثیر قرار دهد، مربوط به سال ۲۰۱۱ است، زمانی که محققان مطالعهای را در نشریه علمی "Science" منتشر کردند که نشان داد اشک زنان باعث کاهش سطح تستوسترون و برانگیختگی جنسی در مردان میشود.
در مطالعه جدید، تیم تحقیقاتی برای بررسی تاثیر اشکهای طبیعی زنان در کنترل رفتارهای پرخاشگرانه مردان، نوعی بازی طراحی کردند که منجر به رفتار پرخاشگرانه علیه بازیکن دیگری که ظاهرا در حال تقلب بود، میشد. به طوری که مردان قادر بودند از بازیکن مقابل خود انتقام بگیرند اما محققان متوجه شدند که رفتار پرخاشگرانه انتقامجویانه آنها در طول بازی پس از استشمام گریههای احساسی زنان، تقریبا ۴۴ درصد کاهش یافت.
این نتیجه با تصویربرداری دو ناحیه مغز مرتبط با پرخاشگری یعنی قشر جلوی پیشانی و اینسولای قدامی به دست آمد. محققان در حال حاضر علاقهمند به انجام آزمایشهایی در آینده برای بررسی تأثیر اشک زنان بر زنان دیگر و اشک نوزادان بر بزرگسالان هستند و فرض میکنند که اشکهای نوزاد احتمالا اثر کاهش پرخاشگری بر بزرگسالان خواهد داشت.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید