عینک واقعیت مجازی روی سر موشها پیرامون مغز انسان چه اطلاعاتی میدهد؟
دانشمندان قصد دارند با اسکن مغز موشها حین حرکت در محیطهای مجازی دریابند مغز چگونه به حافظه شکل میدهد. این آزمایش به کمک عینک واقعیت مجازی که «ایمآرسیو» نام دارد، با شبیهسازی سهبعدی تهدیدها، رفتار موشها و واکنش آنها را مدلسازی میکند و فراتر از اینها میتواند به توضیح نحوه شکلگیری خیالات و تخیلات در مغز انسان نیز کمک کند.
به گزارش سیتنا به نقل از بیزنس اینسایدر، دانشمندان بهتازگی آزمایشی انجام دادهاند که با استفاده از عینک واقعیت مجازی روی چشم موشها، جزئیات بیشتری از مغز و عملکرد حافظه را آشکار میکند.
تیمی از پژوهشگران دانشگاه نورت وسترن به سرپرستی دنیل دومبک، استاد عصبزیستشناسی این دانشگاه، عینکهای واقعیت مجازی کوچکی را برای موشها طراحی کردند و این عینکها را بهشکلی مقابل چشم موشها قرار دادند تا ببینند حافظه چگونه کار میکند.
دانشمندان با بررسی مغز موشها در واقع در پی شناسایی نورونهایی بودند که حافظه را در مغز شکل میدهند. این روش به این دلیل به کار گرفته شد که ابعاد دستگاههای تصویربرداری از فعالیتهای مغزی بسیار بزرگ است و از سوی دیگر، آن دستگاهها را نمیتوان برای تعقیب موشها جابهجا کرد. اما در روش جدید، دانشمندان اسکن مغزی موشها را در شرایطی که موشها بر روی تردمیل میدویدند و محیط اطراف را از طریق عینک واقعیت مجازی میدیدند، بررسی کردند.
در جریان این آزمایش، تصاویری از یک هزارتو و همچنین شکارچیانی از جمله جغد به موشهای آزمایشگاهی نشان داده شد تا مشخص شود کدام سیناپسها به منظور شکل دادن حافظه تغییر میکنند و این تغییرات با چه سازوکاری صورت میگیرند.
راهی جدید برای شناخت عملکرد مغز انسان
هدف دانشمندان از این آزمایش نوآورانه در واقع این بود که دریابند مغز انسان چگونه موقعیت مکانیاش در محیط اطراف را ارزیابی میکند. علاوه بر این آنها در این آزمایش، در پی یافتن پاسخ به این پرسش بودند که مغز چگونه تجربیاتش را به خاطره تبدیل میکند و بر اساس آن برای مشکلات و مسائل پیش رو راهحلهایی مییابد. این موضوع میتواند در نهایت به دانشمندان کمک کند تا دریابند حافظه انسان چگونه در اثر ابتلا به بیماریهای دژنراتیو(فرسایشی تخریبی) تضعیف میشود.
در این آزمایش، به کمک عینک واقعیت مجازی یک هزارتوی ساده به موشها نشان داده شد که در انتهای آن پاداش پنهان شده بود. دانشمندان سپس شبیهسازیهایی از شکارچیانی به تصویر اضافه کردند که به نظر میرسید از آسمان به سوی موشها میآیند. در این آزمایش مشخص شد که رفتار واکنشی موشها به تهدیدها شبیه به واکنش آنها در محیطهای واقعی است. موشها در واکنش به تهدیدات پیش رو یا از حرکت باز میایستادند یا فرار میکردند.
پژوهشگران متوجه شدند زمانی که موشها با دیدن شکارچی سر جایشان بیحرکت میایستادند، نورونهای مسیریابی آنها موقعیتی متفاوت با موقعیت واقعی آنها را فرا میخواند. به عبارت دیگر، این گونه به نظر میرسید که موشها در شرایط مواجهه با تهدید، به مکانی امن فکر میکنند و خود را در آن مکان امن تصور میکنند و متوجه نیستند که اینک در جای خطرناکی ایستادهاند.
این آزمایش به کمک عینک واقعیت مجازی که «ایمآرسیو» نام دارد، با شبیهسازی سهبعدی تهدیدها، رفتار موشها و واکنش آنها را مدلسازی میکند و فراتر از اینها میتواند به توضیح نحوه شکلگیری خیالات و تخیلات در مغز انسان نیز کمک کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید