وزیر ارتباطات در پاسخ به سیتنا: یارانه دو میلیون تومانی دولت به اپراتورها به ازای هر اتصال فیبرنوری؛ تصمیمگیری پیرامون وضعیت شرکت مخابرات با سهامداران است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: دولت برای پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، مشوق پیش بینی کرده است. برای شهرهای کوچک خارج از مراکز استان هر کسب و کار و منزلی که تحت پوشش فیبرنوری قرار گیرد، دولت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یارانه به اپراتورها پرداخت میکند و در مراکز استانها به غیر از کلان شهرها هم ۵۰۰ هزار تومان پرداخت میشود، همچنین برای اتصال هر خانه و ساختمان - چه کسب و کار و چه منزل - هم دو میلیون تومان یارانه از سمت دولت به اپراتورها پرداخت میشود.
به گزارش خبرنگار سیتنا، عیسی زارعپور در حاشیه همایش ایران 5G و در پاسخ به خبرنگاران گفت: اکنون ۸۷ درصد کشور تحت پوشش نسل چهار و ۴.۵ هستند. نسل پنجم اینترنت متناسب با چیزی که مدنظر بود به دلایل مختلف پیش نرفت.
وی ادامه داد: مدل اقتصادی شبکه نسل پنجم اینترنت مدلی نیست که اپراتورها مایل به سرمایهگذاری روی آن باشد و زیرساختها نیز برای توسعه این فناوری مهیا نیست که با اجرای پروژه فیبرنوری کسبوکارها و منازل برای توسعه اینترنت نسل پنجم نیز آمادگی به دست خواهیم آورد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: تا پایان دولت سیزدهم همانطور که قول دادیم در همه مناطق پوشش فیبرنوری وجود خواهد داشت تا زیرساخت لازم برای توسعه نسل پنجم اینترنت مهیا شود.
زارعپور خاطرنشان کرد: چند باند فرکانسی وجود دارند که برای توسعه اینترنت نسل پنجم به عنوان محدوده طلایی هستند. اکنون در حال مذاکره برای واگذاری از آنها هستیم و به زودی شاهد واگذاری به اپراتورها خواهیم بود.
زارعپور همچنین در پاسخ به سیتنا پیرامون یارانه های حمایتی دولت به اپراتورها برای اجرای پروژه فیبرنوری، گفت: دولت برای پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، مشوق پیش بینی کرده است و برای شهرهای کوچک خارج از مراکز استان هر کسب و کار و منزلی که تحت پوشش فیبرنوری قرار گیرد، دولت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت می کند و در مراکز استان ها به غیر از کلان شهرها هم ۵۰۰ هزار تومان و برای اتصال هر خانه و ساختمان - چه کسب و کار و چه منزل - هم دو میلیون تومان یارانه از سمت دولت به اپراتورها پرداخت می شود.
وی گفت: این اقدام مصوبه دولت در سال ۱۴۰۱ است که برای تامین مالی پروژه در نظر گرفته شده بود، البته بخش زیادی از سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی بوده است، اما از آنجا که این پروژه دیر بازده است، دولت از منابع خودش صرف کرده است تا دسترسی مردم به سرعت هزار مگابیت بر ثانیه ای فراهم شود.
عیسی زارع پور پیرامون پیشنهاد ادغام شرکت مخابرات ایران با شرکت همراه اول هم به سیتنا گفت: این موضوع، بحث تخصصی شرکت مخابرات ایران است و سهامداران آن باید تصمیم گیری کنند و ما مداخله ای نمیکنیم و مجوز یکسانی تحت عنوان UNSP (پروانه خدمات همگرا) به مخابرات اختصاص دادهایم و پروانه مجزای دیگری وجود ندارد.
انتهای پیام
عکاس: حسین شهلایی
افزودن دیدگاه جدید