نفس کشیدن در هوای مریخ ممکن می شود
یک رنگ جدید که حاوی باکتریهای تولید کننده اکسیژن است میتواند سیاره سرخ غیرقابل زندگی را به مکانی برای رشد بشر تبدیل کند.
به گزارش سیتنا، دانشمندان دانشگاه «University of Surrey» زیست پوششی «biocoating» برای استفاده در محیطهای خشن از جمله فضا، ساختهاند. باکتریهای داخل این زیست پوشش که به طور رسمی «رنگ زنده سبز» نامیده میشوند، میتوانند اکسیژن تولید کنند و دی اکسید کربن را جذب کنند، درست مانند یک گیاه واقعی.
این باکتری برای زنده ماندن به آب بسیار کمی نیاز دارد، که آن را به گزینهای عالی برای جو خشن مریخ تبدیل میکند. این اختراع میتواند به انسانهایی که امیدوارند به مریخ سفر کنند کمک کند. این باکتری فتوسنتزی که Chroococcidiopsis نامیده میشود، توانایی فوقالعادهای برای زنده ماندن در محیطهای شدید مانند خشکسالی وقرار گرفتن در سطوح بالای اشعه ماوراء بنفش را دارد. این قابلیت باکتری Chroococcidiopsis باعث میشود آنها کاندیدای مناسبی برای استعمار مریخ باشند.
این باکتری اسرارآمیز در غارهای سیاه بدون نور و حتی در پوسته پایینی زمین، زیر کف اقیانوس پیدا شده است. درست مانند مریخ، در صحراها نیز رشد میکند، که این ویژگی آنها را به گزینهای عالی برای پاکسازی هوای غیر قابل تنفس مریخ تبدیل میکند.
دانشمندان دریافتند که «رنگ سبز زنده» آنها روزانه و به طور مداوم ۰.۴ گرم اکسیژن در هر گرم زیست توده، آزاد میکند و دی اکسید کربن اضافی را جذب میکند. آزمایشات برای این دستاورد شگفتانگیز در حالی صورت میگیرد که ماه گذشته، یک دانشمند ناسا گفت مواد شیمیایی یافت شده در مریخ، اگر در زمین یافت شوند، از نظر فنی به عنوان نشانههای حیات باستانی طبقهبندی میشوند.
دکتر میشل تالر، دانشمند ناسا، میگوید:«در مریخ، ما شیمی مشابه زمین را میبینیم، ویژگیهایی اگر روی زمین باشد، میگوییم نشانه حیات است.»
اما سوال اینجاست که ما چقدر مریخ را درک میکنیم و آیا فریب چیزی را میخوریم؟
نشانههایی از حیات باستانی که ما به دیدن آنها روی زمین عادت کردهایم، ممکن است وقتی در سیاره سرخ یافت شوند، لزوماً معنای مشابه نداشته باشند. با این حال، دکتر تالر گفت مطمئن است که ما در منظومه شمسی زندگی بیگانه خواهیم یافت. مواد شیمیایی کشف شده ممکن است نشانههای بالقوه حیات باستانی باشند، اما دکتر تالر ماده شیمیایی دقیقی را برای این موضوع توصیف نکرد.
مریخ همچنین میتواند با ایجاد جزایر کوچکی که اثر گلخانهای زمین را تقلید میکنند قابل زندگی شود. دانشمندان میگویند که یک سپر «ژل معجزه آسا» به ضخامت دو سانتی متر در عایق کردن سیاره و ذوب یخهای زیر سطح آن برای دست یافتن به آب دائمی نیز موثر است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید