کدخبر :286058 پرینت
19 مهر 1402 - 07:47

سازمان فناوری اطلاعات ایران؛ سکویی برای ارائه خدمات حوزه زمین

مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: ورود سازمان فناوری اطلاعات ایران به مثابه سکویی برای حل یک مشکل ملی و ارائه خدمات حوزه زمین به ذینفعان است و از یک طرف، هدف این بود که زمین خواری به عنوان یک جرم و فساد اقتصادی مورد آسیب‌شناسی قرار بگیرد و از طرف دیگر به متقاضیان اخذ مجوزهای حوزه زمین، خدماتی ارائه شود تا ضمن جمع‌شدن کاغذبازی‌ها، جلوی نقش بستن امضاهای طلایی گرفته شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، صبح روز گذشته (18 مهر ماه) سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در تمامی استان‌های کشور رونمایی شد. در این رویداد که در مجتمع قضایی امام خمینی و با حضور علی القاصی مهر، رئیس کل دادگستری استان تهران، جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، سردار یزدی، دبیرستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، احسان کشتکاری، عضو هیات عامل و مازیار مباشری، مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی از سازمان فناوری اطلاعات ایران و مدیران کل استانی که به صورت ویدئو کنفرانس حضور داشتند، برگزار شد، سامانه پایش اراضی کشور که یکی از دوزیرسامانه زمین است، در 16 استان کشور رونمایی شد. سامانه زمین، پیش از این در 15 استان کشور رونمایی شده بود و از امروز اراضی 31 استان کشور تحت پایش این سامانه قرار دارند.

مازیار مباشری، مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی در ابتدا، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت پیشرفت سامانه زمین، این سامانه را نتیجه تعامل میان سه قوه دانست و بیان داشت: پیشرو بودن این سامانه به لحاظ هم‌افزایی و همکاری قوای سه گانه بسیار خاص و منحصر به فرد است. به طوری که زمین، حاصل تعامل پنج دستگاه اعم از:  وزارت اطلاعات و ارتباطات، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی، ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و وزارت اطلاعات است که بر اساس قوانین بالادستی، هر یک مسولیتی را به عهده گرفته‌اند.

مدیر کل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی، ورود سازمان فناوری اطلاعات ایران را به مثابه سکویی برای حل یک مشکل ملی و ارائه خدمات حوزه زمین به ذینفعان توصیف کرد و گفت: از یک طرف، هدف این بود که زمین خواری به عنوان یک جرم و فساد اقتصادی مورد آسیب‌شناسی قرار بگیرد و از طرف دیگر به متقاضیان اخذ مجوزهای حوزه زمین، خدماتی ارائه شود تا ضمن جمع‌شدن کاغذبازی‌ها، جلوی نقش بستن امضاهای طلایی گرفته شود که این مهم با فعالیت سامانه درگاه متقاضیان به عنوان یکی از زیرسامانه‌های زمین، در یک نقطه با یکدیگر تلاقی پیدا کردند.  

مباشری با اشاره به این که ضعف پایگاه‌های اطلاعاتی دستگاه‌ها، کار ما را برای تکمیل سامانه پایش اراضی کشور، بسیار سخت کرده بود، گفت: در کلیه استان‌های کشور، حداقل یک پهنه از اراضی ملی مورد رصد و پایش هوشمند قرار گرفته است ودر حال آماده‌سازی نقشه‌های سایر پهنه‌ها هستیم که پس از ارسال توسط دستگاه‌های متولی، در سامانه پایش اراضی قرار می‌گیرند.

مدیرکل سازمان فناوری اطلاعات ایران، در تشریح جزییات بیشتر وضعیت نقشه‌های سایر پهنه‌های کشور تصریح داشت: بر اساس تکالیف محوله در ضوابط اجرایی سامانه زمین مقرر شده بود، یک پهنه از اراضی کشور تا تابستان سال جاری در سامانه پایش اراضی کشور به طورسراسری بارگذاری شود. در حال حاضر نیز با توجه به دریافت نقشه‌های پهنه‌های اراضی ملی از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، این اقدام انجام شده و کل استان‌ها در حال استفاده و بهره‌برداری از آن هستند. بدیهی است، پنج پهنه دیگر اراضی نیز باید توسط سایر دستگاه‌های متولی ارائه شوند تا آنها نیز برای ذینفعان قابل استفاده باشند. تا کنون سه دستگاه، نقشه‌های خود را ارائه داده‌اند که در حال انجام بررسی‌های فنی جهت بارگذاری در سامانه پایش هستیم.

وی در خصوص نیازمندی‌هایی که باعث شد رونمایی کامل از سامانه تا امروز به تاخیر بیفتد، تصریح داشت: در گام نخست، پرونده تخلف در حوزه زمین باید احصا و تشکیل شود، اما انتقال پرونده شکل گرفته به قوه قضائیه بیشتر از یکصد روز طول می‌کشد. ما برای حل این مشکل بین دایره حقوقی حفاظت از اراضی قوه قضائیه و سازمان فناوری اطلاعات ایران، تعاملی برقرار کرده‌ایم تا اتصال سامانه‌ای میان این دو برقرار و مسئله حل شود.

در این رویداد، مدیر کل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی هم‌چنین استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در به کارگیری و استفاده از هوش مصنوعی در سامانه زمین را دارای نقشی موثر در افزایش چشمگیر دقت و سرعت شناسایی تخلفات حوزه اراضی ارزیابی کرد.

مباشری در خاتمه، پیشنهاد استفاده از سامانه زمین در بررسی‌های فنی و کارشناسی پرونده‌های قضایی در این حوزه را مطرح کرد و افزود: متاسفانه در قوانین عام کشور، هنوز نقش و جایگاهی برای سامانه زمین در حل پرونده‌هایی نظیر تغییر کاربری وجود ندارد و امیدوارم کارشناسان در این جلسه برای حل این مشکلات به ارائه راهکار بپردازند.

گفتنی است، تا به امروز 32 هزار و 748 تغییر در سراسر کشور توسط سامانه پایش پنجره واحد مدیریت زمین شناسایی شده است و مجموع تغییرات شناسایی شده معادل 17 هزار و 670 هکتار است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.