به گزارش سیتنا، پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کار یکی از روشهای دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابلهای فیبر نوری بهره میبرد. بسته به این که به جای x چه حرفی قرار بگیرد، به روشهای مختلف ارائه آن به کاربر اشاره میکند. به عنوان مثال: وجود یک نقطه حضور (PoP) در هر شهر الزامی است؛ منظور از نقطه حضور، نقطهای از شبکه است که در آن تجهیزات فعال یا غیرفعال وجود داشته باشد به نحویکه از طریق آن امکان ارایه خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری به کاربر وجود داشته باشد.
در FTTH، کابلکشی فیبرنوری تا منزل یا واحد کاربر ادامه پیدا میکند و به عبارت دیگر فیبرنوری در تمام مسیر از مخابرات تا داخل منزل جایگزین کابل مسی میشود.
در FTTB، کابل فیبرنوری به ساختمان میرسد و در نهایت خدمات توسط کابل مسی که معمولا VDSL است، تحویل داده میشود.
در FTTC، فیبرنوری به نزدیکترین کافو به کاربر (در فاصله کمتر از 500 متری کاربر) ارائه داده میشود و مشترک در نهایت از طریق یکی از فناوریهای DSL نظیر VDSL به شبکه متصل میشود.
توسعه سراسری فیبرنوری باعث ایجاد زیرساختی برای آینده، اشتغالزایی، بهبود کیفیت دسترسی، افزایش سهم اقتصاد دیجیتال، ایجاد خدمات جدید، کاهش شکاف دیجیتالی، بهبود شرایط زیستمحیطی، کاهش ترافیک در شبکه ارتباطات سیار و افزایش کیفیت آن و افزایش سرعت دسترسی میشود.
اجرا و توسعه شبکه فیبرنوری الزاماتی هم دارد که شامل موارد ذیل است:
با آغاز به کار دولت سیزدهم اقدامات بسیاری برای پیشبرد پروژه ملی فیبرنوری انجام شد و در همین رابطه عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهریورماه سال جاری با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری سیما که همزمان با هفته گرامیداشت دولت صورت گرفت، با بیان اینکه توسعه فیبرنوری در 120 شهر شروع شده و در حدود 20 شهر عملیات اجرایی آن به اتمام رسیده است، اعلام کرد: در هفته دولت طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها در چند شهر را افتتاح می کنیم و خدمات دهی به مردم را این اپراتورها شروع می کنند و سرعت های چند صد مگابیت بر ثانیه ای به مردم عزیزمان ارایه می کنند.(لینک)
همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با استاندار بوشهر، با اشاره به اهمیت پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، گفته بود: این پروژه اولویت دولت و زیرساخت توسعه کشور در دهه های آینده است و بر بستر آن می توانیم سرعت های چند صد مگابیتی به مردم ارائه کنیم.
وی با اشاره به اهمیت همکاری شهرداری ها برای اجرای این پروژه، افزود: تاکنون با 500 شهرداری در کل کشور برای اجرای این پروژه توافق نامه امضا شده و این کار به سرعت در سراسر کشور در حال اجرا است.(لینک)
به تازگی عیسی زارع پور ضمن تبریک سال تحصیلی اعلام کرد: یکی از طرح های ما فیبرنوری منازل و کسب و کارهاست و یکی از اولویت ها ما مدارس است که در اردیبهشت ماه سال جاری تفاهمنامهای را با آموزش و پرورش امضا کردیم که تا آخر دولت بتوانیم مدارس شهری را از طریق فیبرنوری به شبکه ملی اطلاعات متصل کنیم که این کار با سرعت دنبال می شود.(لینک)
حال با نگاهی به سایت پروژه فیبرنوری می توان از آخرین روند توسعه و پیشرفت این ابر پروژه مطلع شد.
بنا بر اعلام سایت پروژه فیبرنوری، تا سوم مهر ماه سال 1402، تعداد خانوار تحت پوشش طرح ملی فیبرنوری 3.346.362 می باشند و 452.977 کاربر به عنوان سرویس گیرنده ثبت شده اند. (در جدول فوق این روند به صورت نموداری نیز نمایش داده شده است.)
گفتنی است؛ تاکنون 17 درصد از میزان دسترسی 100 درصدی 20 میلیون خانوار تحت پوشش شبکه مبتنی بر فیبرنوری تا سال 1404، انجام شده است.
انتهای پیام