تاثیر چشمگیر هوشمندسازی فرآیندهای بازرسی گمرکی در اقتصاد کشور
هوشمندسازی فرآیندهای بازرسی گمرکی موضوعی حائز اهمیت است و تأثیرات کلان آن در اقتصاد کشور چشمگیر خواهد بود که در همین راستا معاون علمی رییسجمهور میگوید: گمرک در استفاده از فناوری و نوآوری، هوشمندسازی، همراهی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، عزمی جدی دارد و پیادهسازی و اجرای سامانه جامع گمرکی هوشمند یکی از جنبههای همکاری معاونت علمی و گمرک کشور است.
به گزارش سیتنا، توافقنامه همکاری مشترک توسعه و بهرهبرداری از سامانههای بومی بازرسی آشکارسازهای کانتینری، چمدانی و ریلی ۲۲ مرداد به امضای روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری و محمد رضوانیفر، رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران رسید.
محور این توافقنامه تامین تجهیزات بازرسی گمرکی از جمله آشکارسازیهای کانتینری، چمدانی، انسانی و ریلی است که بر اساس آن شرکتهای دانشبنیان و فناور، طی فرآیندی دو ساله (در سال نخست ۱۷ دستگاه و در سال دوم ۳۳ دستگاه) ۵۰ دستگاه آشکارساز کانتینری را طراحی، تولید و به گمرک ارائه خواهند کرد.
این توافقنامه یکی از درخواست های مدیران ۶ شرکت بزرگ صنعتی کشور در دیدار چهره به چهره با رئیس جمهور بود؛ نشستی که پنج شنبه ۱۲ مرداد انجام شد. در این جلسه مدیران شرکتهای «کاله»، «بهیار صنعت اصفهان»، «مجتمع آهن و فولاد بافق»، «خودروسازی زامیاد»، «شیشه کاوه» و «آی.تی.آی شیراز» در حضور وزرای صنعت، معدن و تجارت و بهداشت و درمان، معاون اجرایی رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس دفتر رئیس جمهور، رئیس سازمان استاندارد، رئیس کل گمرک کشور و معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد به صورت جداگانه با رئیس جمهور دیدار و به بیان مشکلات اداری و اجرایی واحدهای تولیدی خود پرداختند.
رئیس جمهور پس از شنیدن صحبتهای مدیران این شرکتها و توضیحات مقامات مربوطه، ناظر به مشکلات مطرح و راهحلهای ارائه شده، دستورات لازم را صادر و مسئولان مربوطه را به پیگیری و رفع مشکلات آنان تا حصول نتیجه نهایی و همچنین گزارش اقدامات صورت گرفته مکلف کرد.
چند روز بعد از این جلسه یکی از خواسته های تولیدکنندگان که تاکید بر تامین نیاز گمرکات با دستگاه های بومی ایکس ری بود محقق و تواقفنامه برای خرید این دستگاه ها به امضا رسید.
دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری در مراسم امضای این توافقنامه گفت: خوشبختانه ادبیات و فهم مشترکی میان معاونت علمی، گمرک جمهوری اسلامی و شرکتهای دانشبنیان وجود دارد که در نتیجه آن، زمینههای لازم برای ورود تجهیزات و فناوریهای پیشرفته بومی و توسعه یافته توسط فناوران ایرانی به فرآیندهای بازرسی و گمرکی، فراهم شده است.
وی با اشاره به انجام فرآیندهای انتقال فناوری از دیگر کشورها با نظارت معاونت علمی، گفت: بر اساس این موافقتنامه تمام فرآیندهای ارزیابی و تایید و همچنین انتقال فناوری با توجه به نیاز گمرک به تعداد قابل توجهی از این تجهیزات با نظارت و تایید معاونت علمی صورت میگیرد.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان و معاونت علمی در اجرای سامانه جامع و هوشمند گمرک، یادآور شد: خوشبختانه گمرک در استفاده از فناوری و نوآوری، هوشمندسازی، همراهی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، عزمی جدی دارد و پیادهسازی و اجرای سامانه جامع گمرکی هوشمند نیز یکی دیگر از جنبههای همکاری معاونت علمی و گمرک کشور است. تعداد قابل توجهی از شرکتهای دانشبنیان و فناور در زمینههای موضوعی مرتبط با گمرک توانمندی ارائه خدمت دارند که با فراخوانی و ارزیابی آنها، زمینه برای ورود این شرکتها و رسوخ فناوریها و نوآوریهایشان به گمرک فراهم خواهد شد.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به ایجاد زمینه برای پذیرش ضمانتنامههای صندوقهای پژوهش و فناوری توسط گمرک، خاطرنشان کرد: با توجه به فعالیت بیش از ۷۰ صندوق پژوهش و فناوری کشور، این ظرفیت وجود دارد که گمرک علاوه بر ضمانتنامههای بانکی، ضمانت صندوقهای پژوهش و فناوری را مورد پذیرش قرار دهد، در صورت تحقق این موضوع، کمک قابل توجهی به تسهیل واردات محصولات فناورانه مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان و فناوری صورت میگیرد. با موافقت اولیهای که با گمرک کل کشور صورت گرفت، تایید ضمانتهای صندوق پژوهش و فناوری به صورت پایلوت برای ۲۰ شرکت دانشبنیان صورت میگیرد و در صورت موفقیت، این کار به سایر دانشبنیانها تعمیم خواهد یافت.
محمد رضوانیفر، رئیس کل گمرک کشور نیز در این نشست با اشاره به اینکه شرکتهای دانشبنیان در تمامی فرآیندهای گمرکی حائز اولویت هستند، ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد محصولات دانشبنیان در مسیر سبز گمرکی قرار دارند و شرکتهای دانشبنیان در فرآیندهای گمرکی حائز اولویت هستند. تلاش شده است تا از ظرفیت این شرکتها در هوشمندسازی فرآیندها و خدمات گمرک استفاده شود و گمرک نیز در ارائه تسهیلات و در کمیسیون رسیدگی به اختلافات، شرکتهای دانشبنیان را در اولویت قرار داده است.
وی با اشاره به اجرای سامانه جامع گمرکی به صورت هوشمند و با نقشآفرینی اثربخش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری اظهار کرد: خوشبختانه این سامانه پیشرفتی ۷۰ درصدی داشته است و در مسیر اجرا قرار دارد. این پروژه هوشمند ماحصل نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در یک همکاری سازنده و همافزا با گمرک است.
رضوانیفر با اشاره به ارائه خدمات تخصصی به شرکتهای دانشبنیان توسط گمرک، گفت: در حال حاضر ۶ پایانه گمرک به عنوان گمرک تخصصی دانشبنیان ارائه خدمت میدهند و با همکاری با معاونت علمی و وزارت ارتباطات، گمرک تخصصی دانشبنیانها ایجاد خواهد شد.
تحقق یکی از وعده های دولت برای حمایت از تولید و دانش بنیان ها در شرایطی است که امروز «تولید» محوریترین مسئله کشور است. در این راستا دولت عزم جدی برای حمایت از همه تولیدکنندگان و کارآفرینان در سراسر کشور دارد و بر این اساس جلسات به منظور حمایت از تولید و رفع موانع و مشکلات تولیدکنندگان به عنوان یکی از مسائل مهم و اولویت دار دولت ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید