کدخبر :281767 پرینت
29 خرداد 1402 - 15:47

تغییر حرکت وضعی زمین بر اثر برداشت بی‌رویه انسان‌ها از منابع آب زیرزمینی

طبق مطالعه جدیدی، بشر در طول ۱۷ سال آنقدر از آب‌های زیرزمینی برداشت کرده که کره زمین حدود یک متر به شرق متمایل شده است.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از نیویورک‌پست، کی-وین سئو، نویسنده اصلی این پژوهش و متخصص زمین‌فیزیک دانشگاه ملی سئول کره جنوبی، در بیانیه‌ای گفت: «محور حرکت وضعی زمین در واقع تغییرات زیادی دارد. طبق این پژوهش، بازتوزیع آب‌های زیرزمینی در واقع موثرترین عامل اقلیمی بر جابه‌جایی این محور است.»

پژوهشگران پیش‌تر برآورد کرده بودند که در بازه ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۰، بشر دو هزار و ۱۵۰ گیگاتن، معادل یک چهارم اینچ (۶.۵ میلیمتر) افزایش ارتفاع آب دریاها، از آب‌های زیرزمینی برداشت کرده است.

طبق این تحقیق که در نشریه «تحقیقات ژئوفیزیک» (Geophysical Research Letters) منتشر شد، در این بازه زمانی، بخش عمده این آب در غرب آمریکای شمالی و شمال غرب هند بازتوزیع شده است.

به گزارش نیویورک‌پست، نقش آب در تغییر حرکت وضعی زمین، در ۲۰۱۶ کشف شد و پژوهشگران خاطرنشان کردند که این نخستین بار است که کسی نقش برداشت از آب‌های زیرزمینی را در جابه‌جایی این محور، کمی‌سازی کرده است.

جابه‌جایی محور حرکت وضعی زمین، به معنای جابه‌جایی محور گردش سیاره زمین به دور خود در قبال پوسته خودش است.

محققان در مطالعه جابه‌جایی محور حرکت وضعی زمین، نخست فقط ذوب شدن یخچال‌ها و کلاهک‌های یخی را در نظر ‌می‌گرفتند، اما در مدل‌های بعدی، برداشت دو هزار و ۱۵۰ گیگاتن از آب‌های زیرزمینی را هم گنجاندند.

در این مدل، بدون احتساب این مقدار آب زیرزمینی، حدود ۷۹ سانتیمتر (معادل سالانه ۴۳ میلیمتر) خطا مشاهده شد.

انتهای پیام

 

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.