کدخبر :275358 پرینت
28 آذر 1401 - 12:03

زارع‌پور: پژوهشگر بخش ارتباطات باید به حل مشکلات این حوزه مشغول باشد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پژوهشگر در هر بخش ارتباطات باید مشغول حل یک مشکلی در حوزه ارتباطات باشد و نقشی در تولید و ساخت محصول فناورانه داشته باشد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، آیین نخستین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز دوشنبه 28 آذرماه در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

این مراسم که با حضور عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونین وزیر و جمعی از پژوهشگران و اساتید دانشگاهی برگزار شد، از پژوهشگران پیشکسوت، پژوهشگران دستگاه های تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگران پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تقدیم لوح و تندیس جشنواره تقدیر شد.

اسامی پژوهشگران معرفی شده به شرح زیر است؛

پژوهشگران پیشکسوت

دکتر احمد خادم زاده

دکتر احمد صلاحی

دکتر کامبیز بدیع

پژوهشگران دستگاه های تابعه وزارت ارتباطات

دکتر سید محمد نوید قریشی (پژوهشگاه فضایی ایران)

دکتر مجید فولادیان (سازمان فناوری اطلاعات ایران

دکتر سید محسن حسینی ورکیانی (شرکت ارتباطات زیرساخت)

دکتر محمد حسین خانی (معاونت امور دولت، مجلس و استان ها)

دکترمحسن نیک بین(مرکزهمکاری های تخصصی و مطالعات راهبردی بین المللی)

دکتر شهنام زندیه (پست بانک)

دکتر علیرضا ایزدی (شرکت ملی پست)

مهندس ادیب کامرانی (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی)

داریوش آدینه وند (منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام)

پژوهشگران برتر پژوهشگاه ارتباطات وفناوری اطلاعات

دکتر لیلا محمدی 

دکتر احسان آریانیان

مهندس لیلا ربیعی

دکتر حسن یگانه

دکتر افشین سوزنی

عیسی زارع پور در این مراسم به وضعیت مناسب پژوهش و نوآوری در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس اعلام منابع معتبر بین المللی، کشورمان در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ از نظر تولید مقالات علمی در جایگاه پانزدهم دنیا قرار دارد که نشان می دهد که سیاست های کلان کشور با راهبری مقام معظم رهبری در حمایت از تولید علم به نتیجه رسیده است.

وی با طرح سوالی که آیا این دانش وارد زندگی مردم شده و تبدیل به فناوری و ثروت شده است یا خیر، افزود: متاسفانه در حوزه بکارگیری علم تولید شده و تجاری سازی آنها وضعیت به خوبی جایگاه ما در تولید علم نیست و یکی از ریشه های آن مسئله عدم ارتباط مناسب دانشگاه با صنعت و بدنه اجرایی کشور است که هنوز به عنوان یک چالش وجود دارد و با همه تلاش هایی که در سال های گذشته برای کاهش این فاصله انجام شده است اما هنوز بیشترین امتیازها به تولید مقالات اختصاص دارد.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: این مسیر باید اصلاح و مورد بازنگری قرار گیرد تا مسیر تحول و پیشرفت کشور هموار شود که انشاالله این تغییر و تحولات در دولت سیزدهم اجرایی می شود.

زارع پور با اشاره به فعالیت پژوهشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در دل دستگاه های دولتی و صنعتی، تصریح کرد: روح حاکم بر این مراکز نیز در همان مدار دانشگاها و با محوریت تولید مقالات است در صورتی که مراکز پژوهشی وابسته به دستگاههای اجرایی باید در مسیر مسئله محوری و حل مشکلات کشور در آن بخش قرار بگیرند.

عیسی زارع‌پور

وی خطاب به پژوهشگران پژوهشگاه های ارتباطات و فضایی کشور تاکید کرد: تمام تلاش شما باید برای حل مسئله ای از بخش فضایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور باشد و پژوهش ها کاربردی و منجر به ساخت محصول شود.

وزیر ارتباطات به برنامه دیگر مراکز پژوهشی تابعه وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت: این مراکز باید هدایت گر تحقیقات در دانشگاه های کشور در بخش ICT باشند و با حمایت های هدفمند به تحقیقات در دانشگاهها جهت بدهند تا در جهت حل مسائل کشور قرار گیرند.

وی در همین زمینه با اشاره به ضرورت حمایت از پایان نامه ها در تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها به عنوان یک حرکت مطلوب در این حوزه، افزود: این حرکت در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شده و امیدوارم که تداوم داشته و اثربخش باشد.

وزیر ارتباطات این حرکت ها را برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز بخش ICT نیز مفید ارزیابی کرد و گفت: هم اکنون در این بخش کمبود نیروی انسانی وجود دارد و با حرکت در این مسیر می توانیم نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز کشور در این بخش را هم تربیت کنیم.

وی با اشاره به تحولات سریع در فناوری های جدید، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات را دیده بان و چشم بیدار فناوری دانست که با رصد تحولات کشور و دنیا می تواند به کانونی برای حل مسائل کشور در این حوزه تبدیل شود.

سید محمد رضوی زاده رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در نخستین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به تاریخچه ای از تشکیل و فعالیت این پژوهشگاه در سال های گذشته، گفت: هم اکنون پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با ماموریت دیدبانی و مغز متفکر و پیشران صنعت به فعالیت خود ادامه می دهد.

وی در ادامه گزارشی از اولویت ها و برنامه های پژوهشگاه ارائه کرد و درباره اقداماتی که در حوزه زیرساخت های ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده، افزود: 30 پروژه برای شبکه ملی اطلاعات در این پژوهشگاه تعریف شده است و پنج پروژه با شرکت ها و سازمان های تابعه و پنج پروژه نیز با دستگاه های خارج از وزارت ارتباطات در حال انجام است.

رضوی زاده به برنامه های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش ارتباط با دانشگاه نیز اشاره ای کرد و گفت: 15 قرار داد مشاوره ای با تیم های دانشگاهی و حمایت از پایان نامه های دانشگاهی، برخی از برنامه های این حوزه برای ارتباط با دانشگاه است.

وی راه اندازی مرکز نوآوری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات را یکی دیگر از برنامه های پژوهشگاه عنوان کرد و افزود: با راه اندازی این مرکز زنجیره بین پژوهشگاه و پارک فناوری اطلاعات در وزارت ارتباطات تکمیل می شود.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به تشکیل شبکه آزمایشگاهی این پژوهشگاه نیز اشاره ای کرد و گفت: این پژوهشگاه به غیر آزمایشگاه های خود، آزمایشگاه های دیگری هم در دانشگاه های کشور تجهیز کرده است که با راه اندازی شبکه آزمایشگاهی، امکان سرویس دهی بهتر این آزمایشگاه ها فراهم می شود.

 جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر وزارت ارتباطات

باید نتیجه علم و تحقیقات در خدمت مردم قرار گیرد

در ادامه این مراسم حسن سالاریه سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران نیز در سخنانی با اشاره تحویل محصول ترانسپوندر به پژوهشگاه فضایی از طرف پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: مخابرات و ارتباطات فضایی در دنیا در حال تغییر و تحول اساسی است و ارتباطات فضاپایه از لایه لئو به لایه ژئو در حال تغییر است.

وی با اشاره به تولید ترانسپوندر، این پروژه را نخستین گام برای ارتباطات فضای پایه دانست و افزود: این مسیر با طراحی و ساخت نمونه پروازی آن ادامه پیدا می کند.

سالاریه با تاکید به اینکه یک پژوهشگر در هرجایی باید دغدغه رفع مشکلات کشور را داشته باشد، گفت: باید علم و تحقیقات در مسیر حل مسائل و نیازهای کشور باشد و نتیجه آن در خدمت مردم قرار گیرد.

بنابه این گزارش، امروز (دوشنبه) در مراسمی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات که با حضور وزیر ارتباطات و تعدادی از معاونان و روسای سازمان ها و شرکت های تابعه برگزار شد، از پژوهشگران برتر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تقدیر شد.

همچنین در این مراسم، محصول ترانسپوندر که توسط پژوهشگران پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ساخته شده بود در حضور وزیر ارتباطات رونمایی و تحویل سازمان فضایی ایران شد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.