کدخبر :272146 پرینت
16 شهریور 1401 - 08:50

فیروزآبادی: نقش آموزش و پرورش در حوزه اینترنت و کودکان اهمیت ویژه‌ای دارد

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی کشور گفت: وزارت آموزش و پرورش در حوزه اینترنت و کودکان تاثیرگذاری بالایی دارد اما متأسفانه هنوز بحث سواد فضای مجازی در دروس مدارس در نظر گرفته نشده است که باید به این مهم در کشور توجه شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، چهارمین نشست کمیته راهبری سند صیانت از کودکان در فضای مجازی با رونمایی از نظام‌نامه رده‌بندی سنی محتوا و خدمات مجاز در فضای مجازی و برنامه عملیاتی مدیریت فضای مجازی و سالم‌سازی آن برای خانواده و کودک با ارایه محصولات مرتبط با حضور دبیر شورای‌عالی فضای مجازی و وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات و فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعدادی از اعضای شورای‌عالی فضای مجازی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های مرتبط برگزار شد.

بنابراین گزارش، سید ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در این نشست با اشاره به تاثیر همه‌گیری کرونا در کشور بر رویکرد شورای‌عالی فضای مجازی برای حضور کودکان و خانواده‌ها در فضای مجازی از سال ۱۳۹۹ به بعد گفت: با فراگیری کرونا در کشور و نگرانی حضور کودکان و خانواده‌ها در برنامه‌های خارجی برای دریافت خدمات آموزشی مورد نیاز، پس از بررسی‌های متعدد، دو راهکار ارایه شد که در نهایت مرکز ملی فضای مجازی مصوب کرد تا نظام آموزشی کشور نسبت به راه‌اندازی یک برنامه متمرکز اقدام کرده و تمامی نظام آموزشی کشور بر روی آن پیاده‌سازی شود که بر اساس آن سامانه شاد در کشور راه‌اندازی شد که جزو افتخارات جمهوری اسلامی به دلیل پیاده‌سازی آن در مدت‌زمان کوتاه با قابلیت‌های مناسب است.

وی با تاکید بر این که سامانه شاد و همچنین تلوبیون به‌عنوان برنامه ملی باید شرایطی فراهم کنند تا بخش خصوصی نیز بتواند در آنها فعالیت داشته باشد، افزود: بالاترین تعداد اینماد در کشور مربوط به حوزه آموزش بوده که این نشان دهنده توجه ویژه مردم به این حوزه و رونق کسب و کار است که باید از این ظرفیت به‌خوبی استفاده شده و ساماندهی شود.

فیروزآبادی با اشاره به اهمیت توجه به اقتصاد حوزه محتوای کودک تصریح کرد: باید حوزه اقتصاد محتوای کودک بدون نگاه سرمایه‌داری تعریف شود که خوشبختانه در این حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری مناسبی با مرکز ملی فضای مجازی داشته است تا بتوانیم اقتصاد این حوزه را ساماندهی کرده و از ظرفیت‌های ایجاد شده در کشور استفاده کنیم.

وی در خصوص اهمیت نقش وزارت آموزش و پرورش در حوزه اینترنت و کودکان گفت: متأسفانه هنوز بحث سواد فضای مجازی در دروس مدارس در نظر گرفته نشده است که باید به این مهم در کشور توجه شود. همچنین باید نظام‌نامه رده‌بندی سنی محتوا در حوزه بازی‌های رایانه‌ای و صوت و تصویر فراگیر در کشور به دلیل فراگیری آنها در دنیا اعمال شود.

فیروزآبادی با اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی جامع به مردم کشور برای آشنایی با نظام‌نامه رده‌بندی سنی محتوا و خدمات مجاز در فضای مجازی و محصولات ارایه شده در این حوزه گفت: در سال ۱۴۰۰ سند صیانت از کودکان در فضای مجازی مصوب و برای تمامی دستگاه‌های کشور تقسیم‌کار ملی صورت گرفت که بر اساس آن این کمیته تشکیل شده و تاکنون اقدامات مناسبی در آن صورت گرفته که سامانه ۴۵۶ و نظام‌نامه رده‌بندی سنی محتوا و خدمات مجاز در فضای مجازی از جمله این دستاوردهاست و در ادامه برای ساماندهی این حوزه به اهتمام ویژه در تمامی دستگاه‌های کشور و به خصوص مجلس شورای اسلامی نیاز است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پایان اظهار امیدواری که با راه‌اندازی آزمایشی سامانه‌های ارایه شده و همکاری اپراتورهای کشور در آن بتوانیم این محصولات را تکمیل کنیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.