سوءاستفاده مجرمان سایبری از فضای متاورس
کارشناسان امنیت سایبری هشدار میدهند که مجرمان سایبری، متاورس را فرصتی برای اجرای حملات سایبری، پولشویی و راه اندازی کارزارهای اطلاعات نادرست میدانند.
به گزارش سیتنا، بسیاری از شرکتهای جهان متاورس را یک فرصت بزرگ تجاری و مجالی برای ایجاد بازارهای کار جدید به حساب می آورند اما شرکت تامین کننده امنیت «ترند میکرو» در یک گزارش تحقیقی جدید هشدار داده است که مجرمان سایبری ممکن است از فناوری متاورس برای اهداف خودشان سوءاستفاده کنند.
محققان امنیتی پیش بینی میکنند که نوعی ساختار «شبکه سیاه» مشابه آنچه امروز در اینترنت ایجاد شده است، میتواند در متاورس نیز به وجود بیاید.
دسیسههای گانگسترهای سایبری حتی میتواند در اتاقهای محافظتشده متاورس نیز عملی شود یعنی اتاقهایی که حضور در آنها تنها از مکانهای فیزیکی خاص و با مجوزهای تایید هویت امکانپذیر است. در حقیقت ممکن است تا زمان حضور و فعالیت موثر پلیس در متاورس، سالها فاصله داشته باشیم.
سناریوهای احتمالی تهدید در متاورس
محققان هشدار میدهند که متاورس تاریک (Darkverse) میتواند سکو یا پلتفرمی برای تهدیدهای سایبری از جمله موارد زیر باشد:
- مهاجمان ممکن است برای عملیات فیشینگ، باجافزار، کلاهبرداری و سایر اقدامات، «نشانهای غیرقابل تعویض» (NFTs) را که بطور فزایندهای به ابزار محبوبی برای تعریف مالکیت در متاورس تبدیل شدهاند، هدف حمله قرار دهند. مجرمان همچنین ممکن است از متاورس برای پولشویی استفاده کنند.
- مجرمان و بازیگران دولتی میتوانند روایتهای دستکاری شدهای برای گروههای آسیبپذیر تولید کنند. مهندسی اجتماعی، پروپاگاندا و فیک نیوز تبعات زیادی در جهان سایبری-فیزیکی دارند.
- حریم خصوصی نیز بازتعریف میشود. اپراتورهای اتاقهای شبیه متاورس آگاهی بیسابقهای از اقدامات کاربران دارند. حریم خصوصی به شکلی که میشناسیم در متاورس وجود ندارد.
«ادو اشنایدر» کارشناس سایبری در شرکت «ترند میکرو» میگوید: متاورس دیدگاهی چند میلیارد دلاری و با فناوری بالا است که عصر بعدی اینترنت را تعریف خواهد کرد. هر چند دقیقا نمیدانیم چه شکل و شمایلی خواهد داشت اما باید از همین الان فکر کردن درباره چگونگی سوءاستفاده تهدیدآمیز از متاورس را شروع کنیم.
وی افزود: سازمانهای انتظامی و اجرای قانون با توجه به هزینههای بالا و چالشهای حقوقی برای نظارت در متاورس در سالهای اول با مشکلاتی رو به رو خواهند بود. صنعت امنیت آیتی باید اکنون مداخله کنند و در غیر این صورت یک «غرب وحشی» جدید در فضای مجازی شکل خواهد گرفت.
فرا-جهان یا مِتاوِرس در واقع خلاصه شده meta-universe است که برای اشاره به جهانی دیجیتال به کار میرود که در آن دنیای واقعی و مجازی ترکیب میشوند و با ایجاد فضایی شبیه داستانهای تخیلی امکان ارتباطات مجازی و حرکت میان دستگاههای مختلف را فراهم میسازد. به بیان دیگر، فراجهان یک فضای سایبری به موازات واقعیت فیزیکی را مشخص میکند که در آن اجتماعی از مردم میتوانند از طریق «آواتار» (شخصنما) با یکدیگر تعامل داشته باشند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید