ضرورت هوشمندسازی آبیاری در طرحهای آب و خاک
سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: به وارد کنندگانی که تجهیزات آبیاری را وارد کشور می کنند، مجوزهای شش ماهه داده می شود تا بستر لازم برای بومیسازی و هوشمندسازی این تجهیزات در داخل کشور مهیا شود.
به گزارش سیتنا، فریبرز عباسی در نشست بررسی روند مستندسازی طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری ضمن اعلام این خبر افزود: تولید کنندههای توانمند تجهیزات آبیاری در کشور با استفاده از فناوریهای نوین، محصولاتی با کیفیت و استانداردهای بالا تولید میکنند.
سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که مجوز صادرات لوازم و تجهیزات آبیاری به تولید کنندههایی که تولیداتشان قابل رقابت در بازارهای جهانی هستند داده میشود، گفت: به وارد کنندگانی که تجهیزات آبیاری را وارد کشور می کنند، مجوزهای شش ماهه داده می شود تا بستر لازم برای بومیسازی و خودکفایی کامل این تجهیزات در داخل کشور مهیا شود.
این مقام مسوول افزود: روش آبیاری زیرسطحی براساس تاییدیه موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و با توجه به کاهش تبخیر در این روش، به دلیل برخی مشکلات اجرایی، درحال حاضر فقط در باغات پسته مورد تایید این معاونت است.
سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به کاهش مصرف سم و کود در روشهای نوین آبیاری، محصول تولید شده در مزارع و باغاتی که تحت پوشش سامانههای نوین آبیاری قرار دارند محصولاتی سالم هستند که جزو مزایای این سامانهها محسوب میشود.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع نظارت بر نگهداری و بهرهبرداری در این طرح افزود: در این خصوص مشاور نظارت بر بهرهبرداری باید بر اثربخش بودن اقدامات نگهداری و بهرهبرداری در طرح سامانههای نوین آبیاری و افزایش بهرهوری با کمترین هزینه تلاش کند.
عباسی به حضور فعال ارزیابها و بازرسان فنی در ستاد و استانها بر کنترل کیفیت لوازم و تجهیزات آبیاری اشاره و بر توزیع مکانی پروژههای طرح سامانههای نوین آبیاری و توزیع اعتبارات عدالتمحور آن در سراسر کشور تاکید کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید