کدخبر :269110 پرینت
07 خرداد 1401 - 09:09

منوی غذا ایستگاه فضایی بین‌المللی چگونه است؟

از آغاز فعالیت انسان برای سفر به فضا تغذیه به عنوان یکی از اولین نیازهای بشر مورد توجه کارشناسان و دانشمندان بوده است اخیرا یکی از فضانوردان ناسا درباره تجربه خود از صرف غذا در ایستگاه فضایی بین المللی صحبت کرده است.

متن خبر

به گزارش سیتنا از اس تی دی، سونیتا سونی ویلیامز(Sunita “Suni” Williams) فضانورد ناسا به مناسبت "ماه میراث جزیره نشینان بومی هاوایی و آمریکایی آسیایی‌ها" اخیرا کمی درباره تلاقی غذا و فرهنگ در ایستگاه فضایی بین‌المللی صحبت کرده است. در ویدیویی که اخیرا ناسا منتشر کرده است ویلیامز هنگامی‌ که در ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور داشته درباره مواد غذایی که در آنجا وجود داشته، صحبت می‌کند و در ادامه نیز "ژولی وو"(Xulei Wu) دانشمند حوزه غذای ایستگاه فضایی بین‌المللی، درباره نحوه تهیه غذا برای فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی گفته است. سونیتا سونی ویلیامز پدرش از هند به ایالات متحده مهاجرت کرده است و ژولی وو نیز دانشمند آسیایی آمریکایی متولد چین است.

اینکه غذای تهیه شده مورد پسند و مطابق با سلیقه مصرف کننده باشد شرط بسیار مهمی است. مواد به کار رفته، شکل پخت، درصد مواد، مزه کلی غذا و غیره از مواردی است که می‌تواند در بی اشتهایی و یا میل به غذا تاثیر بگذارد.تعداد زیادی از غذای فضانوردان به شکل کنسرو و در ظرف معمولی تهیه می‌شود. برخی دیگر نیز آب آنها گرفته شده و کاملا خشک مصرف می‌شوند. در فضا به آن آب اضافه و بعد از چند دقیقه مصرف می‌شوند. چای و قهوه هم که در پاکت‌های پلاستیکی یا آلومنیومی است با اضافه کردن آب گرم آماده و از طریق یک نی مصرف می‌شود.

در ادامه داستان‌های سونیتا سونی ویلیامز و ژولی وو درباره بازنمایی فرهنگی در فضا، اهمیت غذا در فرهنگ‌های هند و چین و منوی استاندارد غذا در ایستگاه فضایی بین‌المللی را بازگو کرده‌ایم.

در ویدیویی که ناسا منتشر کرد سونیتا سونی ویلیامز گفت: این آشپزخانه ما در فضا است. ممکن است متوجه شوید که همه نوع غذا در اینجا وجود دارد. باز کردن درب این محفظه همانند باز کردن درب یخچال است چرا که شما همه چیزهای مختلفی که می‌خواهید داشته باشید را می‌توانید در اینجا داشته باشید. غذا در فرهنگ هند بسیار مهم است. اهمیت آن نیز به این دلیل است که همه دور هم جمع می‌شوند و غذا میل می‌کنند اما در فرهنگ ما اینکه یک نفر برای دیگری غذا درست کند و به او هدیه بدهد، خیلی پرمعنا است.

ژولی وو در ادامه گفت: در آزمایشگاه سیستم‌های غذایی مرکز فضایی جانسون، ما اکثر مواد غذایی موجود در ایستگاه فضایی بین‌المللی را در اینجا تهیه، پردازش، بسته‌بندی و عرضه می‌کنیم. بنابراین ما همه نوع غذاها را در منو داریم. مقداری از آن غذاها کم آب هستند و بنابراین باید آن را هیدراته کرد و به آن آب افزود. مقداری از آن قبلا تهیه شده است و تنها کاری که باید انجام داد این است که آن را گرم کرد.

غذا در ایستگاه فضایی بین‌المللی به نوعی جلوه‌ای از فرهنگ‌های فضانوردان کشورهایی است که می‌آیند و در ایستگاه فضایی بین‌المللی زندگی می‌کنند. در میان منوی غذا استاندارد آنجا، حدود ۱۰ درصد از غذاهای اصلی از فرهنگ آسیایی الهام گرفته شده‌اند. آنها از طعم منحصر به فردی برخوردارند و راهی خوب برای جبران کمبود سدیم به شمار می‌روند.

سونیتا سونی ویلیامز گفت: وقتی متوجه شدم که غذاهای هندی در منوی استاندارد وجود دارد، بسیار هیجان زده شدم زیرا این چیزی است که در تمام عمرم خورده‌ام. به ویژه آنها مرا به یاد زمانی می‌اندازد که کودک بودم و در خانه با خانواده‌ام زندگی می‌کردم.

ژولی وو نیز گفت: یک ضرب المثل رایج چینی وجود دارد که به این معنی است که غذا برای مردم این کشور بسیار مهم است. غذا همیشه در سنت‌های ما و در هر شکلی از مراسم‌ها و جشن‌ها وجود دارد.

سونیتا سونی ویلیامز نیز در انتها افزود: زمان صرف غذا در ایستگاه فضایی بین‌المللی کمی متفاوت است، اما در واقع مهمترین وعده غذایی در ذهن من شام است. زیرا در پایان روز که همه انرژی خود را تا حدی از دست داده‌اند، صرف می‌شود. همه می‌توانند با هم شام بخورند که این بسیار خوب است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.