آمادگی شرکتهای دانشبنیان برای حضور در نمایشگاههای فناوری هند با حمایت صندوق نوآوری
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: شرکتهای دانشبنیان ایرانی میتوانند با حمایتهایی که صندوق نوآوری از آنان به عمل میآورد وارد نمایشگاههای فناوری هند شده و ضمن مذاکره با صنایع هندی، با آنها تفاهمنامه منعقد کنند.
به گزارش سیتنا، یکم خرداد ماه سال جاری سیویکمین رویداد از سلسله رویدادهای یکشنبههای صادراتی صندوق نوآوری با حضور هیاتی تجاری و فناوری از کشور هند و نیز جمعی از شرکتهای دانش بنیان ایرانی فعال در حوزههای کشاورزی، صنایع غذایی، ماشینآلات بستهبندی، دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، تجهیزات برق و الکترونیک و مواد پیشرفته در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
در این رویداد دکتر سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوی و شکوفایی، به معرفی زیستبوم دانشبنیان در ایران و حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی از این زیستبوم پرداخت. او گفت: ما در دهههای گذشته در ایران تلاشهای زیادی در جهت توسعه علم و فناوری و بومیسازی آن در کشورمان کردهایم.
ملکیفر افزود: ایران در دهههای گذشته زیستبوم غنی از علم و فناوری و نوآوری را فراهم کرده که در سطح منطقه اگر نگوییم غنیترین اما یکی از غنیترینها در این زمینه است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی پس از این به معرفی زیرساختهای علمی و نوآوری در ایران پرداخت و گفت: در بسیاری از دانشگاههای ایران، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد ایجاد شدهاند که شاهدی بر اهمیت توسعه فناوری در ایران است. امروز جمعیت دانشجویی ایران به حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده است و سومین کشور از نظر دارا بودن جمعیت فارغالتحصیل رشتههای مهندسی در جهان شناخته میشود.
ملکیفر همچنین با اشاره اینکه اکنون شش هزار و 700 شرکت دانشبنیان در ایران در حال فعالیت هستند، ادامه داد: وظیفه صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت از این شرکتهاست. تشکیل صندوق به تصویب یک قانون در سال ۸۹ بازمیگردد، قانونی به نام حمایت از موسسات و شرکتهای دانشبنیان که امروز به برکت آن قانون، شاهد شکلگیری شش هزار و 700 شرکت فعال در حوزههای مختلف فناوری هستیم و تعداد آنها رو به فزونی است.
ایران در بالاترین سطوح تصمیمگیری، توسعه اقتصاد دانشبنیان را در دستور کار خود قرار داده است
معاون توسعه صندوق نوآوری همچنین با اشاره به ابلاغ قانون «جهش تولید دانشبنیان»، اظهار کرد: اخیرا قانونی به نام «جهش تولید دانشبنیان» در پارلمان ایران به تصویب رسید که امیدواریم یک گام جدی در توسعه اقتصاد نوآوری در ایران باشد. تصویب این قانون نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطوح تصمیمگیری، توسعه اقتصاد دانشبنیان را در دستور کار خود قرار داده است.
وی درباره توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان ایرانی نیز بیان کرد: بخش قابل توجهی از شرکتهای دانشبنیان ایران به توانمندیهای صادراتی خوبی دست پیدا کرده و وارد بازارهای جهانی شدهاند. این شرکتها در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات، برق و الکترونیک، داروسازی، فرآوردههای شیمیایی، تجهیزات پزشکی و ابزارآلات کشاورزی در حال تولید محصول هستند.
ملکیفر همچنین به خدمات چهارگانه صندوق نوآوری برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانشبنیان ایرانی میتوانند با حمایتهایی که صندوق نوآوری از آنان به عمل میآورد وارد نمایشگاههای هند شده و ضمن مذاکره با صنایع هندی، با آنها تفاهمنامه منعقد کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان اظهار امیدواری کرد که این نشست بتواند زمینههای توسعه روابط میان شرکتهای دانشبنیان ایرانی با صنایع هند را فراهم آورد.
در ادامه این جلسه نیز سید مجتبی قدمگاهی، مدیر مرکز فناوریهای پیشرفته ایران در هند به صورت مجازی در جلسه حضور یافت و به معرفی بازار هند برای شرکتهای دانشبنیان پرداخت. او گفت: بازار هند فرصتی بسیار مغتنم برای شرکتهای دانشبنیان ایرانی است. مزایای بزرگ این بازار یک میلیارد و 500 میلیون نفری در نزدیکی کشور ما بسیار بهتر از بازارهایی است که در مسیرهای دور و با چالشهای بیشتر قرار دارند.
قدمگاهی ادامه داد: بازار هندوستان در دسترس ایران است. ما امروز بنادر بسیاری داریم که به راحتی میتوانند سکوی خوبی برای انتقال کالا به هندوستان باشند.
به گفته وی، بندر چابهار به تازگی به یکی از بنادر صادراتی به هند تبدیل شده که به طور هفتگی سه کشتی تجاری محصولات ایران را به هند میبرند.
مدیر مرکز فناوریهای پیشرفته ایران در هند همچنین خبر داد که در سال گذشته حجم تراکنش تجاری میان دوکشور به سه میلیارد دلار رسیده که از این میزان سهم ایران در صادرات بیشتر بوده است. او گفت که عمده محصولات صادراتی هند به ایران را برنج و چای و برخی دیگر اقلام کشاورزی شکل میدهند و از ایران نیز پسته و آمونیاک و متانوم بیشتر از محصولات دیگر به هند صادر میشود.
قدمگاهی همچنین بیان کرد: هندیها در زمینه پلیمر، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی و ماشینسازی و همچنین شاخههای نفت و پتروشیمی، مشتریان بسیار خوبی برای شرکتهای دانشبنیان ایرانی هستند.
وی همچنین اظهار کرد که هند در میان کشورهای آسیایی و آفریقایی به عنوان کشوری خوشنام در تجارت شناخته میشود. قدمگاهی ادامه داد: تجار هندی شناخت بسیار خوبی از ایران دارند؛ آنها هم شهرهای ما را میشناسند هم با بسیاری از شرکتها و تجار ایرانی کار کردهاند.
در این جلسه همچنین آقای گاتوم خورانا، وکیل ممتاز هند و مدیر دفتر IOL و شریک تجاری پایگاه صادراتی ایران و هند، به سخنرانی درباره ظرفیتهای تعاملی شرکتهای دانشبنیان ایرانی و هندی و معرفی پایگاههای صادرات دانشبنیان ایران در هند پرداخت.
همچنین برخی دیگر از تجار و مقامات هندی در این جلسه در سخنرانیهایی نسبت به توسعه همکاریهای ایران و هند در زمینههای مختلف فناوری ابراز امیدواری کردند.
در این جلسه همچنین اویس رضوانیان، وکیل پایه یک دادگستری و مدیر مرکز منطقهای داوری تهران برای شرکتهای دانشبنیان ایران از بایدها و نبایدهای حقوقی در مذاکرات تجاری گفت و نکات اولیه انعقاد قراردادهای تجاری و مسائل دیگر حوزه تجارت بینالملل را برای شرکتهای دانشبنیان ایرانی که قصد صادرات محصول خود را دارند شرح داد.
گفتنی است در حاشیه سیویکمین رویداد یکشنبههای صادراتی صندوق نوآوری و شکوفایی، نمایشگاهی از دستاوردها و محصولات برخی شرکتهای دانش بنیان ایرانی برپا و به دنبال آن جلسات B2B این شرکتها با تجار هندی برگزار شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید