کدخبر :266983 پرینت
21 اسفند 1400 - 13:42

ستاری: شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق زنجیره تامین را نوآورانه می‌کند

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، گفت: تحول آفرینی در شرایط حاکم، با تلاش و عزم جدی فعالان شرکت های دانش بنیان و خلاق در کنار حمایت های دولت امکان پذیر است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری شهرک استارتاپی امنیت غذایی و صنایع وابسته گشایش یافت تا نوآوری‌ به حوزه کشاورزی وارد شود و امنیت غذایی ارتقا یابد.

شهرک استارتاپی کشاورزی و امنیت غذایی و صنایع وابسته و کارخانه نوآوری سورین واقع در استان البرز، ظرفیتی را برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و استارتاپ‌های حوزه کشاورزی، زیست‌فناوری، تامین غذای دام و طیور فراهم می‌کند.

برنامه‎‌های جدی برای حمایت از تامین امنیت غذایی

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، امنیت غذایی را موضوعی دارای اولویت و اهمیت بالا دانست و گفت: شایسته ایران نیست با این ظرفیت بالا در کشاورزی، تولیدات دانشی، فناورانه و مهم تر از همه، حجم انبوه نیروی انسانی خلاق و دانش آموخته، در حوزه غذا هرگونه وابستگی داشته باشد و نیازهای فعلی و کشور ما با توانمندی و ظرفیتی که در شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق وجود  قابل تامین است.

ستاری، بخش کشاورزی را نیازمند ایجاد فضای مناسب و تسهیل ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق دانست و گفت: کشاورزی، یکی از بخش هایی است که کم‌تر مورد توجه فناورانه قرار گرفته و لازم است شرکت‌های دانش بنیان و خلاق به این حوزه ورود پیدا کنند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: در بسیاری از حوزه های کشاورزی و تامین غذای انسانی، دام، طیور و آبزیان، فرصت رسوخ ایده‌های نوآورانه و فناورانه، فراهم است؛ بر همین اساس، معاونت علمی و فناوری برنامه جامع و گسترده ای را در حوزه امنیت غذایی آغاز کرده و توسعه داده است.

ستاری از ظرفیت های گسترده و ناب در عرصه کشاورزی گفت و افزود: دامنه و بازه وسیعی از فناوری‌ها، ایده‌ها و شرکت‌ها می توانند به این حوزه ورود پیدا کنند. از حوزه زیست فناوری، کشت بافت، کنترل کیفیت تا کشت های متراکم، کشت دریایی و واکسن دام،طیور و آبزیان، تنها بخش کوچکی از ظرفیت‌های بالقوه ای است که در این عرصه می تواند ارزش آفرین باشد.

وی با بیان این‌که تحقق امنیت غذایی برنامه ای جامع را می طلبد و باید فرهنگ جدیدی در کشاورزی حاکم شود ادامه داد: باید سرمایه گذاران بخش خصوصی از ظرفیت های این حوزه آگاه شوند. این حوزه به قدری سودآور و اشتغال آفرین است که فعالان سنتی این بخش نسبت به نفوذ نوآو ی و فناوری و تغییر شرایط مقاومت نشان می دهند. تحول آفرینی در شرایط حاکم، با تلاش و عزم جدی فعالان شرکت های دانش بنیان و خلاق در کنار حمایت های دولت امکان پذیر است.

ستاری از فضای بسیار خوب برای خلق ارزش افروده بالا در حوزه کشاورزی دانست و گفت: این ظرفیت های بی شمار برای فعالیت و تجاری سازی ایده های بسیاری که وجود دارد، با تغییر در روش های سنتی، کم بازده و آسیب رسان و رسوخ نوآوری به تغییر و خلق ارزش افزوده بالا در کنار تامین غذای سالم منجر می شود.

وی با بیان این که سرمایه گذاری بخش خصوصی است که می تواند کشاورزی فناورانه را سود آور کند، ادامه داد: تجاری سازی حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش است و سرمایه گذاری دولت، می‌باید در ایجاد بستر و ظرفیت های لازم صرف شود، توسعه فناوری توسط بخش خصوصی صورت می گیرد؛ به هر میزان که به بخش خصوصی این اطمینان را بدهیم که سرمایه گذاری در نوآوری و فناوری سودآور است، شاهد توسعه فناوری و تحول خواهیم بود.

ستاری ابراز امیدواری کرد در آینده‌ای نزدیک بخش خصوصی به این باور برسد که سرمایه گذاری در بخش خصوصی سودآور است چراکه شرکت‌های خلاق و استارتاپ‌هایی داریم که به طور هفتگی، رشد چند برابری دارند و می توانند تحولی اساسی در حوزه کشاورزی رقم بزنند.

بستری برای رونق شرکت‌های خلاق و دانش‎ بنیان کشاورزی

«شهرک استارتاپی امنیت غذایی و صنایع وابسته و کارخانه نوآوری سورین» با هدف تامین غذای سالم، تکمیل زنجیره تامین و سالم‌سازی آن، پرهیز از خام فروشی و خلق ارزش افزوده، راه اندازی شده است.

در این شهرک و کارخانه نوآوری، ایجاد گلخانه‌های صنعتی و فناور، تولید فرآورده‌های کشاورزی، کشت فناورانه و تولید فرآورده‌های کشاورزی سالم در دستور کار قرار گرفته است.

با توجه به تراکم بالای شهرک‌ها و شرکت‌های صنعتی، واحدهای فناور و ظرفیت بالای کشاورزی در استان البرز، این شهرک و کارخانه نوآوری با هدف یکپارچگی و هماهنگی میان بخش‌های مختلف زنجیره ارزش، از ایده تا صنعت کشاورزی شکل گرفته و تلاش می‌کند با حمایت از شرکت‌های خلاق و استارتاپ‌ها، امنیت غذایی و تامین غذای سالم را محقق کند.

رفع مشکلاتی چوت آسیب پذیری محصولات، هدررفت منابع، تکیه کشاورزی به روش های سنتی و استفاده کم بهره از منابع انسانی و ظرفیت‌ها، ورود فناوری های پیشرفته مورد توجه قرار دارد.

فناوری‌هایی چون اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، نرم افزارها و فناوری‌های دیجیتال، فناوری حسگر و چشم ماشین، زیست فناوری و کشت سلولی، تصویربرداری پیشرفته و پایش هوشمند برای ارتقای روش‌های کشاورزی، اجرای کشاورزی هوشمند، ارتقای مدل های مدیریتی در بخش کشاورزی، استفاده از مدل های نوین درآمد در کشت‌، بهره برداری و کنترل کیفی  با ایجاد این مرکز و استفاده از ظرفیت‌های شرکت های خلاق و استارتاپ های کشاورزی، دنبال می شود.

بازدید از مرکز تربیت مربی و پژوهش‌های فنی و حرفه‌ای

ستاری در بخش دیگری از سفر یک‌روزه به استان البرز، ازمرکز تربیت مربی و پژوهش‌های فنی و حرفه‌ای سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور بازدید کرد.

این مرکز، با رویکرد ارائه خدمات به کشور آغاز به کرده است و به مربیان دوره های بدو خدمت و حین خدمت ارائه می کند.

بازدید از فاز اول کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز و شرکت‌های دانش‌بنیان ناحیه نوآوری شریف از دیگر برنامه‌های بازدید یک روزه معاون علمی و فناوری رییس جمهوری است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.