مدیرعامل افرانت: تعرفههای دریافتی دولت از شرکتهای خصوصی، معقول و منصفانه شود
مدیرعامل شرکت افرانت در پاسخ به سیتنا، گفت: به عنوان بخش خصوصی خواهشی که داریم این است که حمایتهای خوبی از ما صورت گیرد و تعرفههای دریافتی بخش دولتی از شرکتهای خصوصی، معقول و منصفانه شود.
به گزارش خبرنگار سیتنا، فریبرز باذرجانی، امروز 15 آبان ماه 1400، در نشست خبری که به مناسبت بیست و چهارمین سالگرد تأسیس شرکت دانش بنیان افرانت که به طور برخط برگزار شد، با بیان اینکه این شرکت در ۲۴ سال گذشته بالغ بر ۸۵ میلیارد درآمد از خدمات دیتاسنتر و سرویسهای ابری داشته است، اظهار داشت: افرانت در حوزه مراکز ابری و دیتاسنتر، انتقال پهنای باند و زیرساخت توزیع محتوا فعالیت گسترده ای دارد به نحوی که با افتتاح فاز سوم شبکه ملی اطلاعات، در سال ۹۸ موفق به راه اندازی دیتاسنتر «شاهین» شدیم و هم اکنون نیز پروژه ساخت دیتاسنتر «سبلان» را با ظرفیت ۲۵۰ رک آغاز کرده ایم.
وی ظرفیت فعلی مراکز داده افرانت را ۲۰۰ رک عنوان کرد که به زودی به ۲۳۰ رک افزایش مییابد و گفت: مطابق با برنامه ریزی در حال انجام، تا پایان سال ۱۴۰۴ ظرفیت تجاری دیتاسنتر افرانت به ۱۲۰۰ رک خواهد رسید. همچنین در برنامه داریم که بستر خدمات ابری را از ۱۴۰۰ خدمت به ۴۰۰۰ سرویس ابری برسانیم. افزایش پهنای باند دیتاسنتر افرانت نیز از ۵۰ گیگ به ۱۱۰ گیگ در طول یکسال آینده، انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان افرانت با اشاره به اینکه راه اندازی و توسعه زیرساخت مراکز CDN برای توزیع محتوای ترافیک با ظرفیت ۱۶ گیگابیت برثانیه در ۴ شهر تهران، مشهد، شیراز و تبریز انجام شده است، گفت: ۷۰ درصد ترافیک کل IXP کشور در شیراز و تبریز توسط افرانت تبادل میشود.
وی با اشاره به مطالعات جهانی انجام شده در حوزه خدمات ابری و دیتاسنتر و افزایش پتانسیل این بازار در دنیا در پی شیوع کووید ۱۹ تاکید کرد: مطالعات نشان میدهد که تا سال ۲۰۲۲ حجم بازار خدمات دیتاسنتر و ابری در دنیا به ۳۶۵ میلیارد دلار میرسد. با توجه به جمعیت ۸ میلیاردی دنیا و ۸۰ میلیونی ایران، یک درصد این بازار میتواند در اختیار ایران باشد و بر این اساس ما برنامه توسعه خود را تا سال ۱۴۰۴ بر پایه این خدمات برنامه ریزی کرده ایم.
باذرجانی با بیان اینکه مطابق آمار معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تا پایان آبان ماه ۱۴۰۰ بالغ بر ۶۳۹۹ شرکت دانش بنیان در صنایع مختلف کشورمان فعالیت دارند، گفت: ۱۲۵ شرکت دانش بنیان هم اکنون مشتری افرانت هستند که ۸۱ درصد این شرکتها، در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات حضور دارند. در این راستا رویکرد افرانت رشد و توسعه زیست بوم کسب و کارهای حوزه ict و ارائه خدمات به استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان است.
وی از راه اندازی دیتاسنتر مجازی (VDC) به عنوان یکی از برنامههای آینده نزدیک این شرکت خبر داد و گفت: تا سال ۱۴۰۴ رشد ۱۱۵ درصد برای فروش خدمات ابری و رشد ۴۹ درصدی در سرورهای اختصاصی افرانت را متصور هستیم و تا یک سال آینده، ظرفیت خدمات ابری را به ۵۰ هزار سرور ابری افزایش خواهیم داد.
ترافیک دیتا در داخل کشور اقتصاد دیجیتال را رقم میزند
مدیرعامل شرکت افرانت در پاسخ به این سوال که طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی چه تأثیری در بازار دیتاسنتر و مراکز داده خواهد داشت، اظهار داشت: اعتقاد شخصی من این است که اگر این طرح بتواند به گردش ترافیک و دیتا در داخل کشور بیانجامد، طرح قابل دفاعی است.
وی با بیان اینکه زمانی که توانایی میزبانی و هاست دیتای داخلی در داخل کشور وجود دارد و امکان سرویس دهی است، چرا باید ترافیک در خارج از کشور تبادل شود، افزود: ترافیک بین الملل هزینه مضاعفی دارد و در صورتی که بتوانیم تبادل دیتا در داخل کشور را تقویت کنیم، هزینهها کاهش مییابد.
باذرجانی با تاکید بر اینکه ارزشمندی داده در دنیا به اثبات رسیده است و در آینده نزدیک کشوری که بتواند دیتای بیشتری را آنالیز کند، برنده میدان است، گفت: ترافیک دیتا در داخل کشور تحقق اقتصاد دیجیتال را در پی خواهد داشت. اگر طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی را از دیدگاه حمایت و صیانت از دیتا و داده کاربران ببینیم، این طرح قابل دفاع است و باعث توسعه کسب و کار و اشتغال میشود.
وی با اشاره به اینکه نباید از این طرح به معنای قطع اینترنت یاد شود، گفت: کسب و کارهای فعال در این حوزه نیز با هدف این طرح که تبادل دیتا در داخل کشور است، مخالف نیستند و ممکن است که انتقادات به نحوه اجرای آن باشد. این مساله نیز در جلسات بررسی طرح نیز اصلاح خواهد شد.
مدیرعامل افرانت با بیان اینکه اگر نهادی مانند رگولاتوری از دیتای کاربران صیانت کند و قوانین و مقرراتی برای دیتا وضع شود، اقدام قابل دفاعی است، اظهار داشت: در زمینه شبکه ملی اطلاعات نیز با توجه به حساسیت و تاکید وزیر ارتباطات بر توسعه و تکمیل زیرساختهای این شبکه، قطعاً در یک زمان کم و معقول به صورت فاز به فاز توسعه این شبکه را شاهد خواهیم بود و خدمات مطلوبی را به مردم ارائه خواهیم داد.
تشکیل کمیسیون دولت و بخش خصوصی برای حل مشکل اینترنت ثابت
باذرجانی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر دلایل عدم توسعه اینترنت ثابت توسط شرکتهای FCP که افرانت نیز یکی از این اپراتورها است، گفت: توسعه اینترنت ثابت زمان بر بوده و نیازمند سرمایه گذاری قابل توجه است اما بازگشت این سرمایه گذاری در کوتاه مدت امکان پذیر نیست. از این رو بخش خصوصی برای سرمایه گذاری با مشکلاتی مواجه است.
وی با اشاره به جلساتی که بخش خصوصی حوزه اینترنت ثابت با دکتر زارع پور وزیر ارتباطات داشته است، گفت: در این جلسات دغدغههای بخش خصوصی عنوان شد و قرار شد کمیسیونی در سطح وزارت ارتباطات با حضور نمایندگان وزیر و نمایندگان شرکتهای FCP برگزار شود تا مشکلات و موضوعات در این عرصه بررسی و حل شود.
مدیرعامل افرانت گفت: اپراتورهای FCP خواستار حمایت و معافیتهای معقول در تعرفههای مالیاتی و بیمهای و نیز ارائه تسهیلات با بهره کم و بازپرداخت طولانی مدت هستند.
وی افزود: بحث ما انحصار شرکت مخابرات در این بخش نیست. بلکه معتقدیم که با ایجاد همدلی در بدنه دولت و بخش خصوصی مشکلات توسعه اینترنت ثابت رفع شود.
تعرفههای دریافتی از شرکتهای خصوصی، معقول و منصفانه شود
مدیرعامل افرانت پیرامون تاکید وزیر ارتباطات به توسعه شبکه ملی اطلاعات و برنامههایی که این شرکت در توسعه و تکمیل این شبکه تاکنون انجام داده و توقعی که از مدیران وزارت ارتباطات در این حوزه دارد، به خبرنگار سیتنا گفت: نقش ما در حوزه توسعه و کیفیت زیرساخت شبکه ملی اطلاعات است و بحث توسعه پهنای باند و سرویسهای ابری را مدنظر داریم.
وی، ادامه داد: به عنوان بخش خصوصی خواهشی که داریم این است که حمایتهای خوبی از ما صورت گیرد و تعرفههای دریافتی از شرکتهای خصوصی معقول و منصفانه شود.
باذرجانی، اظهار کرد: در شرکتهای خصوصی دانش وجود دارد و نیروهای متخصصی در حال فعالیت هستند که فعالیتهای خوبی تاکنون انجام شده است، ما نیز برنامههای خوبی برای پنج سال آینده شرکت داریم و در راستای توسعه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات در تلاش هستیم و امیدواریم بتوانیم با همکاری همکاران در حوزه ارتباطات و با هم فکری و همیاری بتوانیم این شبکه ملی اطلاعات را توسعه سریعتر و با کیفیتتر داشته باشیم و در حوزه محتوا و کاربرد نیز بتوانیم به شرکتهایی که فعال هستند کمک کنیم و به توسعه شبکه امید داریم.
مدیرعامل افرانت، خاطرنشان کرد: با توجه به فرمایش وزیر ارتباطات، در زمان کم و معقول فاز به فاز توسعه شبکه ملی اطلاعات را خواهیم داشت تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
انتهای پیام
خبرنگار: زهرا طاهری
افزودن دیدگاه جدید