انقلاب گل محمدی در پرسپولیس
برخلاف تصورات اولیه، آنالیز پرسپولیس برای تیم گل گهر سیرجان در بازی روز شنبه بسیار سخت و دشوار است و یحیی مجبور است با سیستم تیم یک خداحافظی حساس داشته باشد چون فرصت کمی برای هماهنگی تیم با تاکتیک جدید خواهد داشت.
به گزارش خبرورزشی، شنیدهها حکایت از آن دارد که پس از شکست تلخ یک بر صفر در اراک و برابر آلومینیوم این شهر، یحیی گل محمدی را به این فکر واداشته است که تغییر سیستم و تاکتیک دهد.
پرسپولیس سالهاست از دوران برانکو و حتی بعدتر گابریل کالدرون و یحیی گل محمدی با سیستم ۲-۴-۴ خطی بازی میکند.
۴ مهرماه سال ۱۳۹۶ تیمهای الهلال عربستان و پرسپولیس در بازی رفت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا در ورزشگاه بنزاید ابوظبی به مصاف هم رفتند که این بازی با برتری ۴ بر صفر الهلال به پایان رسید.
بعد از آن شکست سنگین برانکو ایوانکوویچ سرمربی وقت پرسپولیس تصمیم گرفت سیستم بازی تیمش را از ۲-۴-۴ لوزی به ۲-۴-۴ خطی تغییر دهد به این شکل که در مرکز میدان از دوهافبک دفاعی در یک خط استفاده کند.
احمد نوراللهی و کمال کامیابی نیا با قدرت توانستند برانکو را به هدف خودش برسانند و در ادامه هم این سیستم در زمان یحیی گل محمدی با میلاد سرلک بازیساز کامل تر شد.
اما به نظر میرسد دوران این سیستم به سرآمده باشد. یحیی گل محمدی به خوبی دریافته است که تیمهای رقیب دست پرسپولیس را خوانده و با پرس شدید اجازه فوتبال مالکانه با این سیستم را از او گرفته اند. بنابراین منطق حکم میکند پرسپولیس با این تاکتیک خداحافظی کند و تغییر تاکتیک دهد هرچند الان زمان کمیبرای جا انداختن تاکتیک مورد نظر وجود دارد.
شنیدیم یحیی گل محمدی با هم اندیشی کادرفنی و آنالیزورهای خود چند سیستم را برای غافلگیر کردن گل گهر سیرجان و در ادامه سایر حریفان بررسی کرده است.
۳-۴-۳ یا ۲-۵-۳ از جمله روشهایی است که یحیی گل محمدی مشغول بررسی آن است. پرسپولیس ۴ مدافع وسط به اسامیسید جلال حسینی، فرشاد فرجی، علیرضا ابراهیمی و علی نعمتی دارد که شاید بتوان از بین آنها ۳ دفاع میانی خوب گلچین کرد تا جلوی گل خوردنهای سریالی پرسپولیس گرفته شود.
سیستم ۳-۴-۳ تهاجمیترین ترکیب متداول در فوتبال است. برای اجرای آن کافی است از یک مدافع در نقش مهاجم اضافی استفاده کنید ...
نقاط قوت: قدرت فراوانی در حمله پیدا خواهید کرد.
نقاط ضعف: خطهافبکتان ضعیف است و مشابه ۲ – ۵ – ۳، یک فضای خالی در دفاع خواهید داشت ؛ این خاصیت دفاع سه نفره است.
سیستم ۲-۵-۳ ایتالیایی، یکی از مدافعان میانی به خطهافبک اضافه میشود اما در روش نامتقارن، یکی از مدافعان کنار به خطهافبک اضافه میشود.
تعادل در دفاع و حمله و نیز تاکید قوی روی میانه میدان باعث شده تا این سیستم به یکی از متداولترین سیستمها در فوتبال تبدیل شود.
نقاط قوت: از خط میانی بسیار قدرتمندی برخوردارید؛ همچنین داشتن خط حمله قوی، یکی دیگر از مزیتهای این سیستم است.
نقاط ضعف: سه مدافع تیم نمیتوانند تمام فضاهای خط دفاع را پوشش دهند بنابراین در خط دفاعی تیم فضای خالی وجود خواهد داشت.
۱-۴-۱-۴ که در این سیستم با توجه به ضعف بازیسازی رضا اسدی میتوان او را جلوی خط دفاع قرار داد تا شبیه جاروبرقی عمل کرده و تمام توپهای سوم را از آن خود کند. او جدای از جمع کردن توپهای سرگردان میتواند جلوی حملات و ضد حملات حریف را هم گرفته و با استفاده از قدرت سرزنی بالا ضریب اطمینان خط دفاع را بالاتر ببرد.
نقاط قوت: در این سیستم توازن خط حمله و دفاع برقرار شده و شما همواره ۵ بازیکن در حمله و ۵ بازیکن آماده در دفاع خواهید داشت.
نقاط ضعف: ضعف شدید در میانه میدان، نقص مهم این سیستم است. همچنین در این حالت توانایی حمله از یک جناح را نیز از دست میدهید.
۰-۶-۴ سیستم تیم ملی اسپانیا در یورو ۲۰۱۲ که دل بوسکه توانست در آن رقابتها تقریبا بدون مهاجم به قهرمانی برسد. البته بعید است یحیی گل محمدی چنین اقدامیانجام دهد چرا که سه مهاجم در تیمش دارد که خیلی هم از آنها ناراضی نیست.
نقاط قوت: استفاده ازهافبکهای میانی قدرتمند، این سیستم را به یکی از قویترین سیستمهای دفاعی تبدیل میکند زیرا به کمک خطهافبک قدرتمند خود از تعداد حملات حریف میکاهید و حملات اندک صورت گرفته نیز با خط دفاعی قوی و یکدست شما مواجه میشود.
نقاط ضعف: در حمله ضعیف عمل خواهید کرد به خصوص حمله از عمق دفاع حریف.
نکته ۱- باید منتظر ماند و دید در این فرصت اندک (فاصله بین بازی با آلومینیوم اراک و گل گهر سیرجان) یحیی گل محمدی چگونه میخواهد سیستم جدید را در تیمش جا بیندازد یا اینکه کدام سیستم زودتر جا میافتد؟
نکته۲- بیشترین امید کادرفنی پرسپولیس به تعطیلات لیگ به خاطر دو بازی ایران برابر لبنان و سوریه است. زمان مناسبی که شاید یحیی گل محمدی بتواند با انجام دو بازی دوستانه این سیستمها را تیمش محک بزند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید