استانداردسازی و نوآوری از پایههای مهم فناوری در عصر حاضر است
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، گفت: استانداردسازی نیاز بازار و مشتری را به نوآور و خلاق، معرفی و نیازهای جامعه و بازار هدف را تعیین میکند که این مهم به شرکت نوآور کمک خواهد کرد تا شاخصها و آیتمهای موردنظر را طلب کند.
به گزارش سیتنا، مهندس نصراله جهانگرد در دومین همایش «تبیین نقش استاندارد در توسعه اقتصاد دانش بنیان» که در محل صندوق نوآوری برگزار شد، گفت: ما در صندوق نوآوری تاکنون حدود 11 هزار میلیارد تومان تسهیلات از طریق منابع مختلف به شرکتهای دانش بنیان اختصاص دادهایم و در این راستا حدود 5 هزار و 700 میلیارد تومان نیز ضمانتنامه برای شرکتهای دانش بنیان صادر کردیم.
وی با بیان اینکه ورود شرکتهای دانش بنیان به مفاهیم استانداردسازی و مشارکت سازمان استاندارد در تدوین استانداردهای جدید حوزه دانش بنیان که در حال شکلگیری است، میتواند معرف بلوغ هر دو طرف باشد، بیانکرد: بکارگیری و توسعه استانداردها در شرکتهای دانش بنیان، به منظور پایهگذاری زیرساختهای اقتصاد دانش بنیان است. همچنین تدوین استانداردهای جدید نیز از ضروریات است چرا که این حرکت برای پایهگذاری اقتصاد دانش بنیان نقش مهمی ایفا میکند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران در حوزه اقتصاد دانش بنیان در حال گذار است، تصریح کرد: اگر حوزه دانش بنیان را با قواعد استانداردسازی تلفیق کنیم، به اقتصاد دانش بنیان کمک کردهایم.
جهانگرد، استانداردسازی محصولات دانش بنیان را از ضروریات توسعه و استقرار اقتصاد دانش بنیان اعلام کرد و گفت: تفاهمنامه سهجانبه صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری و سازمان استاندارد ایران که در حاشیه این رویداد منعقد شد، اتفاق باشکوهی است و صندوق به تلاش خود برای اشاعه هرچه بیشتر استانداردسازی محصولات دانش بنیان در راستای اقتصاد دانش بنیان در سطح ملی ادامه میدهد.
وی اعلام کرد: صندوق نوآوری هزینه استانداردسازی محصولات دانش بنیان را تا سقف 70 درصد هزینهها پرداخت میکند چرا که موضوع استانداردسازی محصولات دانش بنیان از جنبههای مختلف برای ما اهمیت دارد.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: ما در صندوق نوآوری این اطمینان را میدهیم که محصولات دانش بنیان را به طور حرفهای استانداردسازی کنیم چرا که پایه صنعتی شدن، استانداردسازی است و اقتصاد صنعتی بدون استاندارد معنی ندارد.
جهانگرد در ادامه با بیان اینکه گواهیهای بینالمللی بازار داخل را تضمین و امکان حضور محصولات ایرانی را در بازارهای بینالمللی تسریع میکند، گفت: توسعه و استقرار اقتصاد دانش بنیان با استاندارد شدن محصولات دانش بنیان، امکانپذیر است.
استانداردسازی و نوآوری از پایههای مهم فناوری در عصر حاضر است
در ادامه این همایش نیز غلامرضا شریعتی رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، گفت: استانداردسازی و نوآوری از پایههای مهم فناوری در عصر حاضر است و در جهت توسعه نوآوری معرفی شده است.
وی افزود: استانداردسازی نیاز بازار و مشتری را به نوآور و خلاق، معرفی و نیازهای جامعه و بازار هدف را تعیین میکند که این مهم به شرکت نوآور کمک خواهد کرد تا شاخصها و آیتمهای موردنظر را طلب کند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: استانداردسازی امکان مهار فناوری برای تضمین ایمنی، عملکرد و کارکرد و پاسخ به نیاز کاربران را دارد اما این حوزه را محدود نمیکند.
شریعتی تصریح کرد: در کشور با تعامل سازمان ملی استاندارد، معاونت علمی و فناوری و صندوق نوآوری، شیوهنامههایی مبتنی بر انطباق بر گواهی محصول و ... در راستای گسترش مراکز فناوری تهیه شده است.
وی گفت: سازمان ملی استاندارد به عنوان متولی استانداردسازی محصولات دانش بنیان، آمادگی همکاری همهجانبه را با حوزههای مذکور دارد و امیدواریم بتوانیم به بخشی از تولید ناخالص داخل در جهت گسترش در بازار داخل و بازارهای منطقهای کمک کنیم تا بتوانیم تسهیلگر استانداردسازی محصولات باشیم.
رئیس سازمان استاندارد ایران به استاندارد 56 هزار محصول اشاره کرد و افزود: این استاندارد بحثهای فرایندی را توضیح میدهد و کمک میکند تا نوآوریها و خلاقیتها را بتوانیم با استانداردها تطبیق دهیم چرا که استانداردسازی به تمرکز و پیوستگی و سازمانهای نوآور کمک میکند تا به مشتریان خود استانداردهای محصولات خود را نشان دهند.
شریعتی با بیان اینکه استاندارد میتواند به حوزه فناوریهای نوین و نوآوری نیز کمک کند، تصریح کرد: فناوران برای جابجایی محصول خود نیاز به استاندارد دارند و تلاش ما هم این است که در این زمینه همگام باشیم و استانداردهای عملکردی و کارکردی موردنیاز را تدوین کنیم چرا که در شرایط رقابت، نیاز به تدوین استانداردهای کاربردی و عملکردی داریم.
وی با اشاره به اینکه توسعه پایدار جز با تلاش و همکاریهای همهجانبه محقق نمیشود، بیان کرد: با همکاریهای همهجانبه میتوانیم شرایط بهتری را برای آینده کشور در حوزه محیط زیست، محصولات شرکتهای دانش بنیان و ... با رعایت ضوابط رقم بزنیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در پایان آمادگی این سازمان را جهت استانداردسازی محصولات دانش بنیان اعلام کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید