کشف 33 نوع ویروس در یخچال 15 هزار ساله
محققان 33 نوع ویروس را در هستههای یخی باستانی با طول عمر 15 هزار سال شناسایی کردهاند که حداقل 28 مورد از آنها در دنیای علم جدید هستند.
به گزارش نیو اطلس، دانشمندان ویروسهایی را از نمونه یخهای تقریباً 15 هزار ساله یخچالهای طبیعی فلات تبت جمع آوری کردهاند و مشخص شده است که دهها گونه از آنها برای دنیای علم ناشناخته هستند و کشف آنها میتواند نگاهی جذاب به تاریخ تکامل ویروسی ارائه دهد.
یخچالهای طبیعی در حفظ عمق تاریخ فوق العاده هستند، زیرا ذرات گرد و غبار، آثار گاز، میکروبها و مواد گیاهی را از دورههای زمانی مختلف در خود به دام میاندازند. از آنجا که این لایهها با گذشت زمان جمع میشوند، دانشمندان میتوانند هستههای این یخها را حفاری و مطالعه کنند تا اطلاعات زیادی در مورد آب و هوای دوران باستان و آنچه در جو بوده است و انواع زندگی در نقاط مختلف تاریخ کسب کنند.
در این مطالعه جدید تحت هدایت محققان دانشگاه ایالتی "اوهایو"، هستههای یخی از کلاهک یخی موسوم به "گولیا"(Guliya) در فلات تبت حفر شدهاند که قدمت آنها به 14 هزار و 400 سال قبل باز میگردد.
این تیم سپس این نمونهها را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و دریافت که چند نوع ویروس در آنها وجود دارد. در نهایت کدهای ژنتیکی 33 نوع ویروس در آنها شناسایی شد و مشخص شد که چهار مورد از آنها به انواع شناخته شده باکتریوفاژ تعلق دارند (ویروسهایی که باکتریها را شکار میکنند). اما حداقل 28 مورد از آنها با هیچ نوع شناخته شدهای مطابقت ندارند و کاملا جدید هستند.
محققان گمان میکنند که این ویروسها احتمالاً از گیاهان و خاک سرچشمه گرفتهاند، اما لزوماً بر اثر سرما خنثی نشدهاند. در حقیقت به نظر میرسید که نیمی از آنها برای زندگی در یخ شرایط مناسبی دارند.
"متیو سالیوان" یکی از نویسندگان این تحقیق میگوید: اینها ویروسهایی هستند که در محیطهای خشن رشد میکنند. این ویروسها دارای ژنهایی هستند که به آنها کمک میکند سلولها را در محیطهای سرد آلوده کنند و دارای امضای ژنتیکی برای چگونگی زنده ماندن ویروس در شرایط شدید هستند.
آلودگی به میکروبهای مدرن یک مشکل جدی برای این نوع مطالعات است، بنابراین محققان روش جدیدی برای استریل کردن هستههای یخ ایجاد کردند. آنها لایه نیم سانتیمتری خارجی نمونهها را با تکنیکهای مختلف تراشیدند و سپس با شستشو با اتانول و در آخر با آب استریل کردند. سپس بخش داخلی نمونه بدون احتمال آلودگی قابل بررسی بود.
تیم تحقیقاتی این فرآیند استریل سازی را ابتدا روی هستههای یخی مصنوعی که دارای باکتریها و ویروسها بود، آزمایش کردند و دریافتند پس از آنکه این فرآیند سه مرحلهای استریل کردن انجام میشود، هیچ اثری از این عوامل آلاینده مشاهده نمیشود.
محققان میگویند توانایی مطالعه بهتر میکروبهای باستانی میتواند دانشمندان را در درک بهتر تاریخ تکامل آنها و همچنین نحوه برخورد آنها با تغییر شرایط آب و هوایی در گذشته و همچنین احتمال موفقیت آنها در آینده کمک کند.
همچنین این روش استریل کردن میتواند برای یافتن ردی از توالی ژنتیکی ویروسی در نمونههای گرفته شده در ماه یا مریخ مفید باشد.
این تحقیق در مجله Microbiome منتشر شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید