تسهیلات 10 هزار میلیارد تومانی صندوق نوآوری به شرکتهای دانش بنیان با حمایت بانک صادرات
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، در دیدار با مدیرعامل بانک صادرات بر هدفگذاری صندوق نوآوری برای اعطای 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات از طریق سیستم بانکی کشور به اکوسیستم نوآوری کشور خبر داد.
به گزارش سیتنا، دکتر علی وحدت گفت: عملکرد صندوق در سال 98 در استفاده از ظرفیت شبکه بانکی کشور به میزان 3 هزار میلیارد تومان بود که این میزان در سال 99 به 5 هزار میلیارد تومان رسید و برای تامین منابع مالی از سیستم بانکی برای اکوسیستم نوآوری در سال ۱۴۰۰ نیز نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان هدفگذاری کردهایم.
وی در مورد تامین منابع مالی اکوسیستم نوآوری ادامه داد: مطابق با تبصره ۱۶ برنامه بودجه سال جاری، دولت هزار میلیارد تومان برای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان برای صندوق نوآوری بودجه اختصاص داده است که در چند ماه آینده به منابع ما اضافه خواهد شد.
رییس صندوق نوآوری شکوفایی در مورد عملکرد بانک صادرات ایران خاطرنشان کرد: بانک صادرات در مجموع به 110 شرکت دانش بنیان خدمات ارائه کرده است، این در حالی است که کشور دارای 6 هزار شرکت دانش بنیان است که انتظار داریم بانک صادرات سهم خود را در این حمایت ها افزایش دهد.
وحدت در ادامه نسبت به افزایش اختیارات دفتر نوآوری بانک صادرات که در صندوق نوآوری و شکوفایی مستقر است، تاکید کرد و گفت: اختیارات دفتر نوآوری را به هر شیوهای که بانک در نظر دارد بیشتر کنید و امتیاز و اعتبار بدهید.
وی در مورد تامین منابع مالی اکوسیستم نوآوری ادامه داد: مطابق با تبصره ۱۶ برنامه بودجه سال جاری، دولت هزار میلیارد تومان برای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان برای صندوق نوآوری بودجه اختصاص داده است که در چند ماه آینده به منابع ما اضافه خواهد شد. اولین جایی که گشایش اتفاق بیفتد صندوق نوآوری و شکوفایی خواهد بود. همچنین اختصاص 200 میلیون دلار از منابع ارزی صندوق توسعه ملی برای صندوق نوآوری و شکوفایی نهایی شده است که در چند ماه آینده به منابع داخلی ما اضافه خواهد شد. ما این دو منبع را خواهیم داشت اما در حال حاضر برای تامین منابع ارائه خدمات به شرکتهای دانش بنیان به کمک نیاز داریم؛ بر این اساس از طریق ۴ بانک تجارت، صادرات، ملت و آینده که تعامل صندوق نوآوری با آنها بیشتر است، این سرمایه تا تزریق منابع از دولت تامین خواهد شد. سهم بانک صادرات ایران از این میزان نیز ۳۰۰ میلیارد تومان است.
رییس صندوق نوآوری شکوفایی در مورد عملکرد بانک صادرات ایران خاطرنشان کرد: بانک صادرات در مجموع به 110 شرکت دانش بنیان خدمات ارائه کرده است، این در حالی است که کشور دارای نزدیک به 6 هزار شرکت دانش بنیان است. بنابراین جامعه مخاطب بزرگی وجود دارد که هنوز به سمت بانک صادرات نرفتهاند. البته لازم به ذکر است که خوش حسابی حوزه دانش بنیان بسیار قابل توجه است. حتی آمادگی داریم برای پروندههایی که عدم پرداخت داشتهاند در صورت اطلاعرسانی از طرف بانک وارد عمل شویم تا معوقاتشان را به سرعت پرداخت کنند. البته بنا بر گزارشها، میزان معوقات شرکتهای دانش بنیان به بانک صادرات صفر است.
وحدت در ادامه نسبت به افزایش اختیارات دفتر نوآوری بانک صادرات که در صندوق نوآوری و شکوفایی مستقر است، تاکید کرد و گفت: اختیارات دفتر نوآوری را به هر شیوهای که بانک در نظر دارد بیشتر کنید و امتیاز و اعتبار بدهید.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: به جای اینکه تعداد زیادی پرونده منفرد برای اعطای تسهیلات داشته باشیم تفاهمنامههایی با شرکت همراه اول، شرکت ملی نفت و ایران خودرو امضا کردیم و در این مجموعهها اعتبار پولی برای خرید محصولات شرکت دانش بنیان در نظر گرفتیم؛ این شیوه کمک میکند تا نقدینگی در همان حوزه مرتبط با دانش بنیان صرف شود.
اعلام آمادگی بانک صادرات برای پرداخت 300 میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان در سال 1400
در ادامه این دیدار، حجتاله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات نیز نسبت به آمادگی این بانک برای پرداخت 300 میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان در سال جاری اعلام آمادگی کرد و گفت: در مورد تبصره 16 قانون بودجه سال جاری مشکلی نمیبینیم و فقط باید راهکار اجرایی آن مشخص شود. هرگونه اعتبار و تسهیلاتی که از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی نزد بانک صادرات موجود است را میتوانیم پرداخت کنیم. حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پیشنهادی صندوق نوآوری را نیز تامین خواهیم کرد.
وی افزود: بانک صادرات از طریق سپرده صندوق نوآوری و حوزه دانش بنیان به منابع پایدار رسیده و همچنان صندوق را همراهی خواهد کرد. همچنین بر اساس برنامههای بانک صادرات، نیم درصد از منابع تسهیلاتی بانک به حوزه دانش بنیان اختصاص خواهد داشت.
مدیرعامل بانک صادرات در مورد برنامههای تسهیلاتی این بانک در سال جاری نیز گفت: نزدیک به 200 هزار میلیارد تومان حجم تسهیلات در سال گذشته بود که این رقم در سال جاری به 280 هزار میلیارد تومان میرسد و بر اساس اختصاص یک درصد از حجم تسهیلات به سمت حوزه دانش بنیان، مبلغ 2800 میلیارد آن به حوزه دانش بنیان اختصاص خواهد یافت زیرا از نظر بانک صادرات آینده کشور به حوزه دانش بنیان اختصاص دارد و برای کشور ارزش افزوده ایجاد میکند. از طرفی ارائه تسهیلات به حوزه دانش بنیان به نوعی برای ما بازاریابی محسوب میشود و بعد از اعطای تسهیلات آنها به مشتریان دائمی ما تبدیل میشوند.
صیدی همچنین بر کاهش زمان ارائه تسهیلات از زمان تشکیل پرونده تاکید کرد و گفت: زمان ارائه تسهیلات به شرکتهای شهرستانی را به ۳۰ روز کاهش میدهیم و تلاش میکنیم تا زمان رسیدگی به پروندهها معقول شود. همچنین زمان ارائه تسهیلات در تهران 168 ساعت یعنی یک هفته است، اما این برای زمانی است که پروندهها مشکل مدارک نداشته باشند. ما از دانش بنیانهایی که مشمول این تسهیلات میشوند سود نمیخواهیم و تلاش میکنیم تا ماهانه 25 پرونده را برای ارائه تسهیلات پوشش دهیم.
در ادامه این دیدار نیز دکتر روحاله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گزارشی از عملکرد بانک صادرات در ارائه تسهیلات به اکوسیستم نوآوری کشور ارائه کرد و گفت: در حال حاضر منابعی که صندوق نوآوری در بانک دارد 475 میلیارد تومان است. در سال 99 نزدیک به 650 میلیارد تومان مجموع تسهیلات و 300 میلیارد تومان هم ضمانت نامههایی بود که بانک صادرات ارائه کرد. در مجموع 110 شرکت توانستند به بانک صادرات پیوند بخورند و از منابع بهرهمند شوند. این در حالی است حدود 6 هزار شرکت دانش بنیان داریم و این مسئله نشان میدهد ظرفیت بالایی وجود دارد تا تعداد شرکتهای بهرهمند افزایش یابد؛ به عبارت دیگر ضریب تعداد شرکتهایی که با بانک کار میکنند جای کار دارد و باید بیشتر شود.
وی ادامه داد: در چند محور میتوانیم خدمات بانک صادرات را بهبود بخشیم؛ یکی تنوع بخشی به خدمات بین بانک و صندوق نوآوری است؛ به عنوان مثال ما یک سرویس فروش اقساطی داریم که مذاکرات اولیه آن با مدیران بانک هم انجام شده و میتوانیم این سرویس را در بانک صادرات فعال کنیم. همچنین میتوانیم از بحث LC و طرح طراوتی که در بانک صادرات وجود دارد استفاده حداکثری کنیم.
ذوالفقاری بر طولانی بودن زمان اخذ تسهیلات در بانک صادرات تاکید کرد و گفت: فرآیندی که شرکتها در مجموعه بانک طی میکنند البته قابل مقایسه با گذشته نیست اما میتواند فرآیند چابکتری باشد، بر این اساس میتوانیم چکلیست مدارک مورد نیاز برای دریافت تسهیلات را در اختیار شرکتها قرار دهیم تا فرآیند اعطای تسهیلات سرعت بیشتری بگیرد. در حال حاضر زمان اخذ تسهیلات بانک صادرات نزدیک به 2 ماه است.
معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان به افزایش فعالیت و اعتبار دفتر نوآوری بانک صادرات نیز اشاره کرد و گفت: تقویت نقش دفتر حمایت از نوآوری میتواند پلی بین بانک، شرکتها و صندوق نوآوری شود و روابط را تقویت کند؛ به همین منظور باید این دفتر، ساختار باثباتی در ساختار بانک پیدا کند که میتواند به کاهش زمان ارائه تسهیلات و خدمات به زیر یک ماه کمک کند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید