کدخبر :256209 پرینت
23 فروردین 1400 - 08:56

شرکت‌های چینی با کوالکام و مدیاتک در ساخت تراشه 5G رقابت می‌کنند

با توجه به کمبود جهانی تراشه و تاثیر آن روی شرکت‌های بزرگ ساخت تلفن همراه همچون سامسونگ و اپل، برخی از شرکت‌های چینی مانند Oppo و شیائومی در حال توسعه تراشه‌های 5G داخلی هستند که با شبکه‌های 5G زیر ۶ گیگاهرتز کار خواهند کرد.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دو شرکت چینی اوپو و شیائومی از ترس تکرار اقدامات ایالات متحده علیه هوآوی در مقوله تراشه‌ها تصمیم به تولید این قطعه برای تلفن‌های هوشمندشان گرفتند.

این نیمه هادی‌ها در اواخر سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ رونمایی می‌شوند و به تلفن‌های این شرکت‌ها این امکان را می‌دهند تا با طیف 5G کم کار کنند. این دو شرکت با تولید تراشه‌های داخلی در برابر محبوب‌ترین طراحان تراشه 5G SoC یعنی کوالکام و مدیاتک رقابت می‌کنند. طبق گزارشات، یک شرکت چینی دیگر به نام Unisoc نیز به این دو شرکت ملحق خواهد شد. شرکت Unisoc یک شرکت توسعه بدون ساخت است به این معنی که برای ساخت تراشه به شرکت‌های شخص ثالث متکی است.

شرکت‌های چینی همچنین نگران هستند که ایالات متحده ممکن است آن‌ها را از دریافت تراشه‌های پیشرفته مانند کاری که دولت ترامپ در سال گذشته در قبال هوآوی انجام داده بود را دوباره تکرار کند. ماه می‌گذشته، وزارت بازرگانی ایالات متحده با تجدید نظر در قانون صادرات، قانون جدید را وضع کرد که تولیدکنندگانی که در تولید محصولات خود از قطعات ساخته شده در این کشور استفاده می‌کنند را ملزم به دریافت برخی مجوز‌های لازم کرد. این بدان معنی است که هوآوی حتی اگر تراشه را خود طراحی کرده باشد دیگر نمی‌تواند تراشه‌های ۵ نانومتری Kirin 9000 را دریافت کند.

اوپو، شیائومی، یونیسوک و هر شرکت کالای مصرفی چینی دیگری که علاقه‌مند به ساخت SoC خود باشد، باید اطمینان حاصل کند که ساخت تراشه‌های آن‌ها از قوانین صادرات ایالات متحده پیروی نمی‌کند. بهترین راه برای اطمینان از این موضوع این است که شرکت‌های فناوری که مقر اصلی آن‌ها در چین است، از کارخانه‌های ریخته گری که از فناوری آمریکایی استفاده می‌کنند، دوری کنند. اکنون فقط TSMC و سامسونگ از فناوری ایالات متحده استفاده می‌کنند.

ایالات متحده در آن زمان گفت مجازات‌هایی که برای هوآوی طی دو سال گذشته وضع کرده به دلایل امنیتی ضروری است، هر دو ایالات متحده و چین همچنان در یک جنگ تجاری هستند و به نظر نمی‌رسد که دولت بایدن قصد تجدید نظر درباره شرایط هوآوی را داشته باشد. سال گذشته، اوپو برخی از مدیران ارشد شرکت مدیاتک را که در حال حاضر بزرگترین طراح تراشه در جهان برای تلفن‌های هوشمند است استخدام کرد. گفته می‌شود اوپو همچنین با مدیران کوالکام و هواوی صحبت کرده است. این شرکت با استفاده از SoC‌هایی که خودش طراحی کرده، تولیدکنندگان تلفن کنترل بیشتری بر روی ویژگی‌های تلفن‌های خود دارند و می‌توانند تجربه کاربر را بهبود بخشند و حتی عمر باتری را بهینه کنند.

گفتنی است، اپل یکی از تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند است که تراشه‌های خود را طراحی می‌کند و برای ساخت این قطعه به یک ریخته گری شخص ثالث احتیاج دارد. اپل برای این کار از TSMC استفاده می‌کند.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.