کدخبر :251727 پرینت
08 آذر 1399 - 12:25
مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام:

وام‌های کم بهره برای بومی سازی تکنولوژی و امور تحقیقاتی در اختیار شرکت‌ها قرار گیرد

مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام می‌گوید: با توجه به سیر تحولات جهان، افزایش نیاز به ارتباطات امن و سریع، گسترش اینترنت اشیا، ذخیره سازی داده های کلان و تغییرات زندگی روزمره انسانها ، انتظار می رود که صنعت مخابرات و ارتباطات یکی از صنایعی باشد که به سرعت گسترش یابد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، ماهنامه نسل چهارم در گفت‌وگوی ویژه شماره 62 با دکتر کورش منتظری، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام  به گفت‌وگو نشست. وی دارای کارشناسی الکترونیک و کارشناسی ارشد مخابرات از دانشگاه فنی مونیخ  آلمان و دکتری مدیریت بازرگانی از دانشگاه صنایع تهران است. منتظری فعالیتش را از بخش طراحی سوئیچ شرکت زیمنس در آلمان  و شرکت Dutsch Telecom آغاز کرد و طی سال‌های گذشته این فعالیت را با حضور مدیریتی در شرکت‌های ایرانسل، فن آوا موج و ارتباطات کوه نور و ایران ارقام ادامه داده است.

مشروح این گفتگو بدین شرح است:
در این نشست دکتر کورش منتظری، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام صحبت خود را اینگونه آغاز نمود: فناوری اطلاعات و ارتباطات، به عنوان یکی از پرشتاب ترین و بزرگترین صنایع جهان، صنعتی کلیدی و استراتژیک در توسعه پایدار کشورها محسوب می‌شود  که نرخ رشد آن از شاخص‌های اصلی توسعه یافتگی کشور به حساب می‌آید. این صنعت با ایجاد ارزش افزوده و کاهش هزینه‌های تولید، فروش، بازاریابی و خدمات، منجر به بهره‌وری و کارایی اقتصادی می شود.
وی افزود: علاوه بر آن، نرخ سریع بازگشت سرمایه و کمک به اشتغال‌زایی از ویژگی های مهم این صنعت است که این امکان را در اختیار مدیران می گذارد تا با سرمایه گذاری نسبتاً کم، برای محققان و متخصصان زیادی، اشتغالزایی شود. این صنعت در توسعه پایدار، منجر به توانمندسازی ذی نفعان در حوزه کارایی، بهره وری تولید، افزایش دسترسی، افزایش دانش و مشارکت و بالا رفتن امکانات می گردد.

وی گفت: بنابراین حضور فعال و جدی‌تر در بخش ها و ابعاد مختلف صنعت ارتباطات و اطلاعات، برای تمام سازمان‌ها و کسب و کارهایی که به نوعی با این صنعت گره خورده اند، ضروری است و شرکت ایران ارقام نیز در همین مسیر حرکت می‌نماید.

دکتر منتظری با ارائه‌ خلاصه‌ای از سوابق و رویکردهای تجاری ایران ارقام در خصوص ماموریت این شرکت اینطور بیان داشت: ماموریت اصلی شرکت ایران ارقام که از حدود 67 سال پیش تا کنون در حال فعالیت است، ارائه‌ خدمات در زمینه دستگاه های خودپرداز و تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری بانکی،  نگهداری و پشتیبانی و خرید و فروش آنها است. ایران‌ارقام نماینده شرکت‌هـــای معتبر ماننــد King Teller در ایران است. اگرچه با توجه به تحریم‌ها، شرکت در زمینه‌ نقل و انتقال و مبادلات ارزی دچار مشکلاتی شده، اما با تلاش‌های خستگی‌ناپذیر همکاران‌مان در بخش‌های مختلف، به دنبال بهره‌برداری از ظرفیت‌های داخلی هستیم تا بتوانیم با استفاده از تولیدات داخلی، تمامی فرآیندهای پشتیبانی، نصب و نگهداری را به انجام رسانیم.

دکتر منتظری، اظهار کرد: چندی است که فروش‌ شرکت محدود شده است و تجهیزات را به صورت خاص وارد می‌کنیم. در همین حال، اگرچه به صورت ایده‌آل تجهیزات باید عوض شوند و قطعات نو مورد استفاده قرار گیرند، ولی به سبب محدودیت‌های موجود، ناچار به تعمیر قطعات هستیم. اما خوشبختانه با توجه به اینکه در شرکت، مهندسین خبره‌ای در این زمینه داریم، برخی از تجهیزات پس از آنکه مهندسی معکوس شدند، وارد چرخه‌ تولید گردیده و در دستگاه‌ها و تجهیزات ایران ارقام نصب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هر تجارتی برای خود بلوغ و پایانی دارد، شبکه ATM هم دوران پس از بلوغ خود را طی می‌کند و با توجه به ورود پاندمی کرونا به کشور، افراد جامعه بسیار کمتر از دستگاه‌های ATM استفاده می‌کنند،.عمده‌ استفاده از این دستگاه‌ها در حال حاظر برای برداشت وجه نقدی است؛ در همین حال مردم برای دریافت دیگر خدمات پولی و بانکی از حوزه‌های فین تکی و استارتاپی استفاده می‌کنند.

وی، اشاره کرد: با توجه به اینکه بالای 13 هزار دستگاه خودپرداز در کشور را نگهداری و پشتیبانی می کنیم، در کنار ماموریتی که داشتیم، برای بازاریابی، پشتیبانی و هدایت تراکنش‌های پایانه های فروش نیز مجوزهای لازم را دریافت کردیم.

وی افزود: با توجه به سیر تحولات جهان، افزایش نیاز به ارتباطات امن و سریع، گسترش اینترنت اشیا، ذخیره سازی داده های کلان و تغییرات زندگی روزمره انسانها ، انتظار می رود که صنعت مخابرات و ارتباطات یکی از صنایعی باشد که به سرعت گسترش یابد. در حال حاضر ظهور نسل پنجم شبکه های تلفن همراه نیز، فرصت های جدیدی برای تحولات این حوزه فراهم کرده است که سرعت و پیچیدگی آن،  نیازمند امنیت اطلاعات و استفاده بیشتر از هوش مصنوعی و ابزارهای هوشمند به خصوص در بازارهای پولی و مالی و تجاری است.

وی گفت: در همین راستا یکی دیگر از مجوزهایی که ایران ارقام موفق به دریافت آن شد، مجوز خدمات اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) است. با کنار هم قرار دادن این حلقه‌ها می‌بینید که زنجیره‌ تجاری شرکت با رویکردی مشخص، در حال تکمیل می باشد.

دکتر منتظری، اظهار کرد: در کنار دستگاه‌های  ATM، با اضافه شدن سیم‌کارت‌های ایران ارقام که امکان برقراری ارتباط امن را فراهم می‌نمایند، به بانک مورد نظر این امکان را می‌دهیم که خدمات را اداره نموده و با استفاده از شبکه امن اختصاصی APN بانک این تبادل اطلاعات را انجام می‌دهند و از امنیت بالای 99 درصد برخوردار می‌شوند.

مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام، افزود: شرکت را در حوزه فین تک و استارتاپ وارد کردیم و در حال طراحی سوپر اپی هستیم که قابلیت این را دارد که مشترک بتواند جابه‌جایی پول داشته باشد یا قبوض خود را پرداخت کند و بتواند خدمات گردشگری و دیگر خدمات را نیز دریافت کند.

وی، خاطرنشان کرد: در زمینه موبایل، سرویسهای APN و MVPN را داریم؛ شبکه‌ APN شبکه خصوصی جهت ارائه‌ خدمات به بانک‌ها و سازمان‌ها طرح‌ریزی گردیده و MVPN به معنای شبکه داخلی، یک شرکت را در ارتباطی پویا و تحرک‌پذیر با کارکنانش قرار خواهد داد.

دکتر منتظری، در ادامه اینطور اظهار کرد که: در شبکه MVPN از سرویس‌های تلفن همراه و ثابت استفاده کردیم. علاوه بر پیش شماره تلفن ثابت، یک پیش شماره روی موبایل آوردیم و علاوه بر آن تلفن داخلی یا PBX مجازی هم ایجاد کردیم که ارگان‌ها و یا اشخاص حقیقی به جای استفاده از تلفن سانترال، با استفاده از این سرویس امکان برقراری ارتباط با شماره‌های داخلی افراد سازمان‌شان را داشته باشند که این ابتکار عمل منجر به کاهش قابل توجه هزینه‌ها خواهد شد. در تلاشیم با اپراتورهای خارجی هم ارتباط برقرار کنیم تا روی سیم کارت‌های خودمان پیش شماره‌های خارجی هم داشته باشیم و شماره‌های ما نیز بر روی سیم کارت‌های خارجی تعریف شوند تا در این صورت هزینه‌های رومینگ تا 80 درصد کاهش یابد.

مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام، افزود: میزان حضور در مناقصات را بالا بردیم و حوزه تلکام را وارد شرکت کردیم که در زمینه‌های اجرایی آن نیز فعالیت داریم. شرکت در مناقصات و تامین تجهیزات اپراتورهای موبایل و ثابت از جمله دیگر مواردی است که در دست اجرا داریم.

دکتر منتظری، خاطرنشان کرد: با اپراتور همراه اول قراردادی را منعقد کردیم که در رابطه با تجهیزات RAN است و در این مناقصه برنده شدیم و در تلاشیم تجهیزات را تامین کنیم. در زمینه طراحی و ساخت تبلت وارد شدیم و با وزارت آموزش و پرورش در زمینه فروش تبلت‌های دانش آموزی به این وزارتخانه نیز قراردادی را منعقد کردیم.

مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام، اظهار کرد: در زمینه تبلت‌هــــای دانش آموزی، مهندسی معکوس یکی از برندهای خارجی را انجام می‌دهیم و در کارخانه پرند قرارداد انتقال تکنولوژی داریم تا قطعات بردی را طراحی کرده و تنها چیپ سِت‌های قطعات الکترونیکی و LCD را وارد می‌کنیم و با همکاری برند شرکتی که در زمینه تبلت فعالیت دارد، توزیع می‌کنیم و برند ایران ارقام نیز بر روی این تبلت‌ها درج می شود.

وی، ادامه داد: در زمینه صندوق‌های فروشگاهی نیز فعال بوده و برنامه تولید و عرضه 10 هزار صندوق فروشگاهی در سال جاری داریم. همچنین در مناقصه سوئیچ مالیاتی شرکت کردیم تا بتوانیم سهمی در این حوزه داشته باشیم. در زمینه بازاریابی، نصب، پشتیبانی و هدایت تراکنش‌های بانکی مبتنی بر کلیه ابزارهای پذیرش شاپرکی اقدامات متعددی انجام پذیرفته است.

منتظری، گفت: 100 شعبه در سطح کشور داریم که وظیفه نگهداری و پشتیبانی کلیه محصولات و تجهیزات سخت افزاری در سطح استان‌ها را برعهده دارند. قرارداد ما با ایرانسل برای خدمات و نگهداری شبکه‌های فروش ایرانسل است که هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ تجاری فعالیت دارند. در همین راستا در هر استان چندین نمایندگی داریم که این خدمات را ارایه میدهند. لازم به ذکر است که در حوزه طراحی و ساخت PO‌Sهای اندرویدی نیز فعالیم.

وی اظهار کرد: در تولیدات کیوسک وcashless  هم فعال هستیــم و mini cashless طراحی می‌کنیم که مشابه POS سرویس می‌دهد و مهمترین تفاوت این سیستم این است که POS به طور 24ساعته با مشترک تسویه می‌کند اما mini cashless ما در لحظه با مشترک تسویه می‌کند.

مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام، گفت: 30 تا 35 درصد بازار کشور در این حوزه در اختیار شرکت ایران ارقام میباشد. متاسفانه کرونا کسب‌وکار تمام بنگاه‌های اقتصادی را محدود کرده که طبیعتا خدمات ما هم در این دوران با مشکل مواجه شده است.

مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ایران ارقام، افزود: تهدیدات در زمینه فعالیت ما، انتقال تکنولوژی از خارج و تامین قطعات است که در حال حاظر ثبت و سفارش را به دلیل مشکلات ارزی و تحریم‌ها با مشکل مواجه کرده است و همچنین نمی‎توانیم به تعهدات مالی با تامین کننده تجهیزات بپردازیم و تامین قطعات ما محدود شده است که این شرایط امکان حضور در حوزه‌های بزرگ تر را از ما گرفته و به خدمات رسانی ما لطمه زده است که نهایتا مسیر خودکفایی را برگزیدیم و تا جایی که توانستیم بومی سازی کردیم. در همین حال، جریان نقدینگی مهم است که از دولت انتظار می‌رود وام‌های کم بهره را برای مسائل بومی سازی و تحقیقاتی در اختیار ما قرار دهد تا با سرعت بالا امکان ارائه‌ خدمات برایمان فراهم باشد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.