کدخبر :249486 پرینت
06 مهر 1399 - 13:57

نقطه‌یابی مبتلایان و شناسایی مناطق کرونایی تهران به کمک سیستم ردیابی دیجیتال

فرمانده ستاد کرونا در کلانشهر تهران، گفت: در استان تهران به کمک سیستم ردیابی دیجیتال موفق به نقطه‌یابی ۵۰ هزار بیمار مبتلا و به دنبال آن شناسایی مناطق آلوده استان شده‌ایم که این پروسه در حال استمرار است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر علیرضا زالی، امروز در آیین رونمایی از کاربست‌های ۵G در ایران با محوریت انعقاد تفاهم‌نامه مشاوره جراحی و پزشکی از راه دور، تقارن این تحول در عرصه ارتباطات را با هفته دفاع مقدس که تجلی خوداتکایی و خودباوری ایرانیان است، قابل توجه دانست.

وی با اشاره به رهیافت‌های نوین و تحول‌گرایانه وزارت ارتباطات به‌ویژه در بحران کرونا، اظهار کرد: یکی‌از اقدامات این وزارت در ابتدای آغاز این همه‌گیری، راه‌اندازی اپلیکیشن ac۱۹، اولین اپلیکیشن استخراج اطلاعات و استفاده از ظرفیت آموزش همگانی و بالابردن سطح غربالگری بود که با اقبال ملی رو به رو و به عنوان یک محصول داخلی به یکی از کشورهای CIS فروخته شد.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ارائه اولین گزارش ردیابی دیجیتال بیماران گیلان و قم و اولین نقشه ردیابی سیر و سفر بیماران مبتلا و ناقلین با علامت و بدون علامت را از دیگر اقدامات مهم وزارت ارتباطات در دوران شیوع کووید-۱۹ اعلام کرد و گفت: یکی از شاخص‌های ارزیابی توسعه اجرایی پارادایم مدیریتی کشورها در دنیا، ارتباط دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌هاست که وزیر ارتباطات این مهم را به خوبی محقق کرده است.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزایش ظرفیت پهنای باند بسیاری از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تاییدی بر این ادعاست.

زالی تصریح کرد: در استان تهران به کمک سیستم ردیابی دیجیتال موفق به نقطه‌یابی ۵۰ هزار بیمار مبتلا و به دنبال آن شناسایی مناطق آلوده استان شده‌ایم که این پروسه در حال استمرار است. امیدواریم این امکان در سطح مراکز جامع سلامت نیز با همراهی وزیر ارتباطات فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه دگردیسی دیجیتال در عرصه اجتماعی ایرانیان اتفاق خوبی بود، افزود: شکاف‌های دیجیتال موجود نیز در آینده مرتفع خواهد شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص محوریت تفاهم‌نامه مشترک با وزارت ارتباطات، تصریح کرد: گسترش پزشکی از راه دور بحث روز دنیاست و از سال ۲۰۱۷ تاکنون تنها ۱۰ درصد خدمات در زمره پزشکی از راه دور قرار گرفته است که پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۴ این میزان به ۲۵ درصد برسد. کشور ما نیز می‌تواند جایگاه خوبی در این زمینه داشته باشد.

زالی در ادامه گفت: تله مدیسین یا پزشکی از راه دور، رادیولوژی و مشاوره از راه دور در دوران کرونا نیز به حد زیادی محقق شده است که نیاز به گسترش دارد. مشاوره جراحی از راه دور نیز جاه‌طلبانه‌ترین بخش تله‌مدیسین است، اما نباید فرصت‌سوزی کنیم، چراکه این اقدام در کشور شدنی است.

وی با اشاره به مزایای جراحی از راه دور، ادامه داد: خونریزی کمتر، بهبودی سریعتر بیمار و افزایش دقت جراح به کمک تصاویر دو بعدی و سه بعدی از فواید جراحی از راه دور است. البته مهمترین مسئله در این مسیر ربات‌های جراحی هستند که باید از تکنولوژی بالایی برخوردار باشند که این امر با همکاری دانشگاه تهران و صنعتی شریف محقق خواهد شد.

زالی تنها مشکل در جراحی از راه دور را نبود امکان لمس اندام دانست و گفت: پزشکان در زمان جراحی با اندام‌ها مانوس هستند و لمس اندام‌ها نقش مهمی در کیفیت روند انجام کار دارد.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان با بیان اینکه کاربست ۵G تنها افزایش ظرفیت ارتباطی و پهنای باند و عدم انقطاع نیست، بلکه عاملی برای تغییر سبک زندگی است، گفت: استفاده از کاربست‌های انسانی نیاز به ملاحظات اخلاقی و حقوقی دارد که در حوزه پزشکی از راه دور، دانشگاه آمادگی کامل خود را برای ایجاد پیوست‌های حقوقی و اخلاق پزشکی اعلام می‌کند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.