کدخبر :232294 پرینت
24 مرداد 1398 - 23:13
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در شیراز تأکید کرد:

ضرورت توسعه‌ی صنایع مبتنی بر فنآوری‌های بومی/ لزوم حمایت از طرح‌های دانش‌ بنیان دارای توجیه فنی و اقتصادی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت توسعه صنایع مبتنی بر شرکت‌های دانش ‌بنیان و فنآوری‌های بومی تأکید کرد و گفت: این توسعه می‌تواند در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مد نظر قرار گیرد؛ چرا که این طرح‌ها دارای توجیه فنی و اقتصادی لازم هستند و باید از آن‌ها حمایت شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، محسن صالحی‌نیا در آیین گشایش اولین نمایشگاه تخصصی صنایع کوچک و متوسط استان فارس در شیراز اظهار داشت: باید تلاش شود با منابعی که پیش‌بینی می‌کنیم، زیرساخت‌ها را توسعه دهیم و با استقرار آن در مجموعه شهرک‌های صنعتی، از لحاظ تأمین برق و سایر تأسیسات همچون سیستم‌های تصفیه فاضلاب وضعیت را بهبود بخشیم.

وی صنایع کوچک و متوسط را زنجیره تأمین صنایع بزرگ دانست و افزود: بیش از ۹۵ درصد واحدهای فعال در شهرک‌های صنعتی، کوچک است و ما به‌عنوان سازمان مادر تخصصی به‌صورتی ویژه در قالب برنامه‌ها و افزایش توانمندی کیفی‌ سازی از آنان حمایت می‌کنیم.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با تأکید بر این‌که باید به خوشه‌های کسب و کار شناسایی شده در استان اهتمام کرد، ادامه داد: تجربه در دیگر استان‌ها نشان داده است جایی که خوشه‌های صنعتی با مطالعه مناسب و استفاده از فنآوری‌های نوین و تعیین عامل توسعه خوشه توانمند شده‌اند، صنعت از لحاظ صادرات بهره‌وری و تأمین بازار پیشرفت شایانی کرده است.

صالحی‌نیا اضافه کرد: در شرایط فعلی، صنایع کوچک و متوسط با توجه به ویژگی‌های‌شان می‌توانند از موقعیت مناسب‌تری برخوردار باشند. از همین رو بیشترین مزیت‌ها و مشوق‌ها را برای استقرار آن‌ها در شهرک‌های صنعتی به‌کار خواهیم بست.

وی بیان داشت: ۳۳۰۰ طرح‌ صنعتی در فارس درحال ساخت و ساز است که معادل 4.9 درصد در کشور است. این واحدها با حمایت‌های لازم در سطوح استانی و ملی تسهیلات دریافت می‌کنند و در صورتی ‌که به بهره‌برداری برسند، شاخص‌های آتی را در استان بهبود خواهند بخشید.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فارس از لحاظ آماری در زمره استان‌هایی است که با اقدامات مثبت طی سال‌های اخیر موفق شده است از نظر کاهش میزان بیکاری و ایجاد ارزش افزوده در کشور عملکرد مطلوبی داشته باشد.

صالحی‌نیا با اشاره به این‌که فارس از نظر تنوع تولیدات در کشور صاحب رتبه است، به پیشرفت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، لوازم خانگی و صنایع غذایی نیز اشاره کرد و گفت: تعداد واحدهای به بهره‌برداری رسیده در شهرک‌های صنعتی، ۴۳ هزار و ۷۰۰ واحد در کشور است که در فارس ۳۰۴۰ واحد را دربر می‌گیرد و این آمار نشان ‌دهنده سهم ۶.۹ درصدی این استان است.

وی این میزان را متناسب با جمعیت دانست،‌ اما به این نکته نیز اشاره کرد که اشتغال در این واحدها در مقایسه با آمار کشور کمتر است و رقمی حدود ۴ درصد را دربر می‌گیرد؛ چرا که صنایع موجود در این شهرک‌ها از فنآوری بیشتری برخوردارند و در نتیجه درصد اشتغال کمتری دارند.

صنایع کوچک رمز پیشرفت اقتصاد آینده است

استاندار فارس نیز در این مراسم با تأکید بر این‌که نقش صنایع کوچک و متوسط در پیشبرد توسعه صنعتی کشور بی‌بدیل است، عنوان کرد: توسعه صنایع کوچک رمز گسترش فعالیت‌های اقتصادی در دهه‌های آینده است.

عنایت ‌الله رحیمی افزود: این صنایع از طریق کارآفرینی، نوآوری، تغییر فنآوری، پویایی صنعت و ایجاد اشتغال و درآمد بر اقتصاد جهانی تأثیر می‌گذارند.

وی با اشاره به این‌که باید از مزیت‌های نسبی هر منطقه استفاده بهینه کرد، بیان داشت: در استان فارس مزیت‌های نسبی در زمینه صنایع تبدیلی، غذایی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، الکترونیک و سلولزی است.

استاندار فارس اعلام کرد: بیش از ۹۵ درصد شرکت‌ها در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان فارس مستقر هستند و ۵۰ درصد اشتغال نیز در قالب ۳۶۰۰ قرارداد در ۶۱ شهرک منعقد شده است.‌ همچنین انعقاد ۵۷۸ قرارداد واگذاری زمین در ۱۴۷ هکتار صورت گرفته است که در مقایسه با سنوات قبل چهار برابر رشد داشته است.

رحیمی با بیان این‌که علاوه بر مزیت‌ها و مواردی که در صنایع کوچک و متوسط وجود دارد، باید الزاماتی را نیز برای توسعه و ترقی آن‌ها درنظر بگیریم، افزود: این شرکت‌ها دچار مشکلاتی همچون عدم توجه به فنآوری‌های نوین یا عدم ورود فنآوری‌های جدید در عرصه تولید، بالا بودن قیمت تولید کالاها، عدم توجه به ایده‌های خلاقانه و نو، عدم ورود شرکت‌های دانش‌ بنیان به این حیطه، عدم توجه به بازاریابی علمی و دقیق و هدفمند و عدم توجه به مدیریت‌های نوین علمی و صنعتی هستند.

وی البته عنوان کرد که این محدودیت‌ها در استان فارس با شناخت تنگناها درحال رفع شدن است.

استاندار فارس ادامه داد: دولت تدبیر و امید برای رونق و توسعه صنایع کوچک و متوسط تلاش‌های خوبی کرده است و در ادامه مصمم هستیم از همه حمایت‌ها برای توسعه این صنایع، اعم از تسهیلات نظام بانکی و توسعه‌ای بهره بگیریم.

رحیمی به ارتباط با کشورهای عراق و قطر نیز اشاره کرد و گفت: این کشورها متقاضی حضور صنایع کوچک و متوسط هستند و حضور هیأت تجاری استان نجف عراق در افتتاحیه این نمایشگاه بیان ‌کننده همین موضوع است.

وی از اعضای هیأت عراقی حاضر در این مراسم با عنوان شریک تجاری یاد کرد و ابراز داشت: پیشنهاد احداث شهرک سرمایه‌گذاری مشترک در بصره و نجف ارائه شده است و امیدواریم که تجار ما بتوانند در این دو شهر، شهرک صنعتی احداث کنند که منافع هر دو کشور تأمین شود.

استاندار فارس عنوان کرد: با تشویق سرمایه‌گذاران شاهد شکوفایی صنایع کوچک و متوسط استان خواهیم بود که می‌توانند اشتغالزایی، ارزش افزوده، استفاده از مواد اولیه و مزیت‌های نسبی استان را افزایش دهند و در نهایت رونق تولید را رقم بزنند.

دو شهرک صنعتی تا پایان سال به استان فارس افزوده می‌شود

همچنین مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در ادامه این مراسم با بیان این‌که ۲۰۱ واحد صنعتی خرد، کوچک و متوسط در فارس با اشتغال بالغ بر ۱۹۰۰ نفر و بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری حاصل شده است،‌ اعلام کرد: امسال دو شهرک صنعتی دیگر با حمایت صددرصدی دولت به مجموعه استان افزوده می‌شود.

احد فتوحی با بیان این‌که فارس به سمت توسعه صنعتی درحال پیشرفت است، گفت: با برنامه‌ریزی‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت امیدواریم ۳۰۰۰ واحد درحال ساخت و ساز در سال جاری به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به فعالیت ۱۷ خوشه صنعتی در این استان، وعده در دست‌ اجرا بودن خوشه گیاهان دارویی و خرما را نیز داد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس به فعالیت‌های یک سال گذشته این شرکت نیز اشاره کرد و افزود: ارائه آموزش به ۱۲ هزار نفر، بازگرداندن ۵۶ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید، صادرات بالغ ‌بر ۱۲۱ میلیون یورو و ۵ برابر سنوات گذشته از اقدامات این مجموعه بوده است.

برگزاری نمایشگاه صنایع کوچک و متوسط استان فارس در توسعه اقتصادی کشور مهم و راهگشاست
در بخش دیگری از این مراسم، مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس گفت: چهار سالن سرو، بهار، نرگس و ملاصدرا پذیرای ۱۷۰ شرکت در قالب ۳۰۰ غرفه در فضایی بالغ بر ۸۵۰۰ مترمربع فضای مسقف است که به ارائه آخرین دستاوردها، محصولات و خدمات خود می‌پردازند.

سید محمود موسوی افزود: حضور، عرضه و رقابت تولید کنندگان در نمایشگاه‌ها در شرایط فعلی می‌تواند به معرفی، توسعه و ارتقاء کمی و کیفی تولیدات و خدمات کمک کند و بدون شک حمایت استانداری و شرکت شهرک‌های صنعتی فارس در برگزاری این رویداد در سال رونق تولید می‌تواند برای توسعه اقتصادی کشور مهم و راهگشا باشد.

وی زمینه فعالیت مشارکت کنندگان را صنایع غذایی و کشاورزی، صنایع شیمیایی، صنایع فلزی، صنایع کانی غیرفلزی، صنایع نساجی و سلولزی و صنایع برق و الکترونیک اعلام کرد و ادامه داد: ۹۲ درصد غرفه داران از فارس و مستقر در شهرک‌های صنعتی این استان هستند که از یارانه شرکت شهرک‌های صنعتی برای حضور در این نمایشگاه برخوردار شده‌اند.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس با اعلام این‌که در زمان برگزاری این نمایشگاه، نشست های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی متفاوتی برپا می‌شود، عنوان کرد: برنامه‌ریزی شده است که همه روزه مدیران و هیأت‌های تجاری از شهرک‌های صنعتی استان‌های تهران، کهگیلویه و بویر احمد، همدان، اصفهان و خوزستان و همچنین هیأت ۱۲ نفره تجاری از کشور عراق به اتفاق رئیس اتاق بازرگانی و نیز رایزنان بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در برخی کشورها و مدیران میزهای تجاری سازمان توسعه تجارت ایران از این نمایشگاه بازدید کنند.

هیأت عراقی از فعالان اقتصادی فارس برای سرمایه‌گذاری دعوت کرد

حضور هیأت اقتصادی ۱۲نفره از کشور عراق در آیین گشایش اولین نمایشگاه تخصصی صنایع کوچک و متوسط در شیراز و دعوت آن‌ها از تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی فارس برای حضور در کشور عراق نویدبخش فصل جدیدی از مناسبات استان فارس با کشورهای همسایه است.

توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با کشورهای همسایه طی سال‌های گذشته مد نظر مسئولان ارشد استان فارس بوده است و این سیاست با سفر هیأتی به سرپرستی استاندار فارس به کشور قطر چندی پیش بیش از گذشته تقویت و پیگیری شد.

حضور هیأتی ۱۲ نفره از کشور عراق متشکل از اعضای اتاق بازرگانی کشور عراق در آیین گشایش نخستین نمایشگاه صنایع کوچک و متوسط در استان فارس و معرفی ظرفیت‌های استان در حوزه‌های مختلف، فرصت مناسبی را فراهم آورد تا بتوان در شرایط کنونی، چرخ رونق اقتصادی را با پیوند با کشورهای منطقه چرخاند.

نزدیکی کشور عراق به ایران، علاقه‌مندی بازرگانان و تجار عراقی برای گسترش روابط با فارس و شیراز، برخورداری از منافع مشترک در منطقه و سیاست‌های مشترک در زمینه‌های گوناگون باعث شده است سالانه تعداد بسیاری از عراقی‌ها برای رسیدگی به امور مختلف، همچون مسائل اقتصادی، پزشکی و فرهنگی به این استان سفر کنند.

از همین رو گسترش روابط به‌ویژه در حوزه اقتصادی با این کشور می‌تواند روابطی راهبردی و استراتژیک را برای استان فارس رقم زند.

رئیس اتاق بازرگانی عراق نیز در حاشیه نخستین نمایشگاه صنایع کوچک و متوسط فارس، از شرکت‌های بزرگ و صاحب صنایع بزرگ ایرانی دعوت کرد که برای انجام پروژه‌های اقتصادی، کشور عراق را برگزینند.

علی هادی علی، عراق را کشوری برخوردار از فرصت‌های اشتغالزایی دانست و گفت: امکان فعالیت اقتصادی در حوزه صنایع کوچک و متوسط در این کشور فراهم است و به‌ویژه شهرهای نجف و بغداد وضعیت مطلوبی از این منظر دارند.‌ همچنین دیدارها و ملاقات‌هایی نیز بین بازرگانان ایرانی، مخصوصاً بازرگانان شیراز و نجف صورت گرفته است که تا کنون مطلوب بوده است.

وی بر ضرورت معرفی صنایع مختلف به بازرگانان و سیاسیون تأکید کرد و افزود: آگاهی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در عراق و امکان حضور شرکت‌های بزرگ برای ساخت و ساز چه در طرح‌های دولتی و چه در طرح‌های خصوصی فراهم است.

رئیس اتاق بازرگانی عراق، این کشور را سرزمینی بکر خواند که به سرمایه‌گذاری در طرح‌های مختلف اقتصادی نیازمند است.

هادی علی که به همراه هیأتی اقتصادی برای گسترش روابط تجاری به ایران آمده است، فارس را استانی مناسب برای گسترش مناسبات دانست و از امکانات مختلف در حوزه‌های مشترکی همچون گردشگری، اقتصاد خرد و کلان و پزشکی یاد کرد ک می‌تواند نقطه اتکاء هر دو کشور باشد.

این هیأت عراقی دوشادوش استاندار فارس از نمایشگاه صنایع خرد و متوسط فارس بازدید کردند و از توانمندی‌های فعالان اقتصادی آگاه شدند.

رونمایی از کتاب بانک جامع اطلاعاتی شهرک‌ها و نواحی صنعتی فارس، اعطای مجوز اولین شهرک صنعتی خصوصی فارس موسوم به فراسان و امضای تفاهم نامه بین شرکت شهرک‌های صنعتی فارس و فراسان درباره انتقال آب خلیج فارس به فارس و شهرک‌های صنعتی این استان در این آیین صورت گرفت.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.