کدخبر :231386 پرینت
06 مرداد 1398 - 15:40
رئیس اتحادیه صنف فن‎آوران رایانه:

تنها ۵ درصد از دستگاه‌های ماینینگ قانونی وارد می‌شوند؛ آنهم به اسم سرور/ کماکان کد تعرفه‌ای برای تجهیزات ماینینگ در گمرک ایجاد نشده است/ استخراج ارز دیجیتال در سوله‌های واحدهای تولیدی و حتی گاوداری‌ها انجام می‌شود

رئیس اتحادیه صنف فن‎آوران رایانه گفت: واردات تنها ۵ درصد از دستگاه‎های استخراج ارز دیجیتال (ماینینگ) به اسم سرور قانونی بوده و مابقی به صورت قاچاق وارد کشور می شوند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سیدمهدی میرمهدی، رئیس اتحادیه صنف فن‎آوران رایانه با بیان اینکه دولت باید هرچه سریع‌تر نسبت به تدوین قوانین مرتبط با تعرفه واردات دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال اقدام کند، گفت: در حال حاضر تنها ۵ درصد از دستگاه‌های ماینینگ آنهم به اسم سرور به صورت قانونی وارد کشور می‌شود و مابقی به صورت قاچاق بوده که با توجه به حجم بالای آن، سود بسیار زیادی به جیب قاچاقچیان می‌رود.

وی با اشاره به اینکه از سال ۹۶ در نامه‌های جداگانه‎ای به بانک مرکزی و اتاق اصناف تهران، خواستار ساماندهی و قانونمند کردن روند اجرایی این فعالیت در کشور شدیم، افزود: متأسفانه مسئولان طبق روال معمول، هیچ‌گاه با تکنولوژی‌های روز دنیا همگام نیستند و در خصوص قوانین مرتبط با آن به موقع اقدام نمی‌کنند. این امر موجب شده اکنون نیز در زمینه قاچاق تجهیزات ماینینگ و استخراج ارزهای دیجیتال دچار چالش‌های جدی شویم.

میرمهدی با بیان اینکه سال گذشته در نامه‎ای به اتاق اصناف تهران درخواست کردیم تا جهت ساماندهی بازار خرید و فروش، خدمات پس از فروش و تأمین قطعات ماینینگ در کشور، این رسته زیر نظر اتحادیه رایانه قرار گیرد تا واردکنندگان رسمی و خریداران در صورت مواجه با مشکل بتوانند مسائل خود را پیگیری کنند، اضافه کرد: اما کماکان کد تعرفه‌ای در رابطه با تجهیزات ماینینگ در گمرک یا سازمان صنعت، معدن و تجارت ایجاد نشده و کالاهای مذکور عمدتاً به صورت غیرقانونی وارد می‌شوند.

رئیس اتحادیه صنف فن آوران رایانه تهران با تاکید بر اینکه قاچاق کالا باعث کاهش درآمد دولت می‌شود، گفت: نبود متولی مشخص و عدم قانونگذاری به موقع در این صنعت باعث شده در حال حاضر دولت هیچ سودی از این بازار به دست نیاورد. ضمن اینکه هیچ آماری از تعداد فعالان این حوزه نیز وجود ندارد. از آنجایی که اغلب تجهیزات ماینینگ به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند، دارای خدمات پس از فروش و گارانتی نیز نیستند.

میرمهدی گفت: فروشگاه‌های مجازی و سنتی بسیاری اقدام به تبلیغ و فروش دستگاه‌های ماینینگ کرده‏ و مصرف‎کنندگان بدون اینکه اطلاعات چندانی در خصوص استخراج ارز دیجیتال داشته باشند، به خیال اینکه با خرید این دستگاه‌ها خیلی سریع پولدار خواهند شد، اقدام به خرید آن می‌کنند.

وی با بیان اینکه اظهارنظرهای متفاوتی در مورد استفاده از دستگاه‌های ماینینگ و استخراج ارز دیجیتال وجود دارد، تاکید کرد: دولت باید هرچه سریع‌تر تکلیف ممنوع یا آزاد بودن استفاده از این دستگاه‌ها را مشخص کند. قطعاً اگر این صنعت قرار است قانونی باشد، باید نحوه مجوزدهی و فعالیت آن نیز مشخص شود.

رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه خاطرنشان کرد: دولت چه بخواهد و چه نخواهد این دستگاه‌ها به دلیل سودآوری بالا وارد کشور شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند و ارز حاصل از آن در صرافی‌ها خرید و فروش می‌شود. همانطور که اکنون شاهد هستیم بسیاری از سوله‌های تولیدی، گاوداری‌ها و… در استان‌های مختلف اقدام به نصب دستگاه‌های ماینینگ و تولید ارز دیجیتال کرده‎اند که متأسفانه نظارت کافی روی فعالیت آنها وجود ندارد.

میرمهدی گفت: باتوجه به اینکه واردات دستگاه‌های ماینینگ توسط فعالان صنف ICT صورت می‌گیرد درصورتی که اتحادیه صنف رایانه به عنوان متولی این رسته انتخاب شود، مراحل قانونی این موضوع برنامه‎ریزی شده و از این طریق، افرادی که قصد سرمایه‎گذاری در این زمینه دارند شناسایی شده و با کشور ثالث جهت دریافت دستگاه، وارد مذاکره می‌شویم. همچنین در زمینه خدمات پس از فروش این دستگاه‌ها نیز باید نظارت کافی از سوی اتحادیه وجود داشته باشد تا خرید و فروش آن قانونی و شفاف باشد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.