کدخبر :224044 پرینت
26 دی 1397 - 08:27

اعمال محدودیت در فضای مجازی به معنای واگذاری عرصه به دشمنان است

یک عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی فضای مجازی را همچون اتاق شیشه‌ای برای نظارت مردم بر مسوولان دانست و گفت: باید با حضور مناسب و به موقع در فضای مجازی از مزایا آن بهره برده و با مدیریت معایب در مسیر جهانی شدن گام برداشت لذا اعمال محدودیت‌ در استفاده از این فضا تنها باعث واگذاری این عرصه به دشمنان و بداندیشان می‌شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، ابوالفضل سروش در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره تبدیل فضای مجازی به ابزاری برای تو دهنی زدن به دشمنان گفت: بزرگترین دستاورد شبکه‌های مجازی، جهانی شدن آن هم بدون مرزبندی‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی است که مردم را حول شبکه‌های اجتماعی ورای تعلق نژادی‌شان  کنار هم قرار داده است. جهانی شدن و نزدیکی مردم دنیا به یکدیگر اتفاق خوب و مفیدی است که در آن همه مردم از کشورهای پیشرفته تا دور افتاده‌ترین روستاها در محرومترین کشورها می‌توانند از پنجره‌های فضای مجازی در آن سهیم باشند.

وی داشتن نگاه سیاه و سفید به شبکه‌های مجازی را آفتی دانست که از سوی برخی سیاستگذاران سیاسی و اجتماعی در برخی کشورها دامن‌گیر توسعه و اقبال عمومی به این پدیده جهانی شده است، آفتی که  جمعی از مسئولان در کشور ما از آن رنج می‌برد.

نماینده تهران ادامه داد: سیاه و سفید دیدن فضای مجازی آن هم به صورت وی‍ژه‌تر در برخی از شبکه‌های اجتماعی پر طرفدار همچون  تلگرام، توییتر و جدیدا هم  اینستاگرام باعث بروز محدودیت و فیلترینگ شده که نتیجه آن از دست دادن فرصت جهانی برای نزدیکی دیدگاه‌ها، سلایق، اقدامات جمعی و حتی تجارت‌های مجازی از طریق استارتاپ‌ها و غیره است. قطعا این محدودیت‌ها بر میزان اعتماد عمومی به مسئولان تاثیر گذار بوده و هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی عظیمی را به کشور تحمیل می‌کند البته این به معنای آزاد گذاشتن بی قید وشرط فضای مجازی نیست.

سروش ادامه داد: شاید دروکردن شبکه‌های مجازی از طریق فیلترینگ با عناوین و بهانه‌های امنیتی دغدغه برخی مسئولان را رفع کند، اما استفاده از فیلترینگ و دور زدن محدودیت‌های ایجاد شده از سوی مسئولان توسط مخاطبان این شبکه‌های اجتماعی حکایت از این دارد که استفاده از فضای مجازی نه تنها محدودیتی را برنمی‌تابد و منعی را شامل نمی‌شود که کاربران شبکه‌های مجازی از فیلترشکن‌ها برای استمرار حضورشان در شبکه‌های اجتماعی محبوب‌شان استفاده می کنند. در این شرایط دیگر محدودیت‌ها درباره برخی سایت‌ها که پیش از این سوی کاربران رعایت می‌شده هم دور زده می‌شود .

وی همچنین عضویت مسوولان ارشد نظام در شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده همچون توییتر و تلگرام را تناقض رفتاری خواند و گفت: عضویت مسوولان در شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده استدلال‌ها برای دفاع از فیلترینگ را زیر سوال می‌برد، این تناقض رفتاری به معنای تاکید بر لزوم قانون‌مداری و سپس دورزدن قانون با استفاده از فیلترشکن‌ها است که خود آقایان هم آنچنان اعتقادی به مضر بودن این شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی ندارند و فواید این حضور را بیشتر از معایب آن می دانند.

این عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سرعت انتقال اخبار در فضای مجازی عملکرد مسئولان را زیر ذره‌بین مردم  قرار داده است، توضیح داد: مسئولان و تصمیم‌گیران ارشد نظام باید به موج‌های ایجاد شده در شبکه‌های اجتماعی توجه کنند که نمونه آن را در همصدای برای تقبیح موضوع حقوق‌های نجومی ، رو شدن فسادهای مالی و بانکی برخی آقایان و آقازاده‌ها و بازگشت سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد دید. این‌ها نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی  و سرعت انتقال پیام و مخابره اخبار در این  شبکه‌ها چنان عملکرد مسئولان را زیر ذره‌ بین مردم قرار داده است که گویا مسئولان در اتاق شیشه‌ای مشغول فعالیت هستند و کوچکترین اقداماتشان از دید مردم پنهان نمی‌ماند، این  شفافیت عملکرد و قدرت نظارت مردم نکته ای قابل تامل است که در برچیدن فسادهای مدیریتی و سیتماتیک به عنوان موضوع انتقادی مردم و دلسوزان انقلاب می‌تواند تاثیرگذار باشد.

سروش حضور در فضای مجازی و استفاده از ظرفیت‌های این فضا را امری غیرقابل اجتناب دانست و گفت که نمی‌توان انتظار داشت که فضای مجازی برگرفته از محیط  اجتماعی محدود، محصور و یکدست باشد لذا باید با حضور مناسب و به موقع در این فضا از مزایا آن بهره  برده و با مدیریت معایب  در مسیر جهانی شدن گام برداشت. البته در این راه مدیریت معایب بسیار مهم است.

وی در پایان اظهار کرد: فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی فرصت مغتنمی را در اختیار افراد، اندیشه‌ها، سیاستمدران و اقتصادانان قرار داده است که می‌توانند در کسری از ثانیه پیام‌شان را به مخاطبشان انتقال دهند؛ لذا طبیعی است که در این فضای رقابتی و تاثیر گذار اعمال محدودیت‌ها و منع از حضور در آنها حاصلی نخواهد داشت جز اینکه ما عرصه دوستی را به دشمنان و بداندیشان واگذار کرده و خود را از داشتن چنین امکانی محروم کنیم کما اینکه در تلگرام این اتفاق افتاد و فضای تلگرام با کوچ کردن بچه‌های انقلابی خالی شد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.