معرفی ۱۰ شغل پردرآمد در ایران؛ از فعالیتهای اینترنتی تا دلالی و جراحی زیبایی
هر کسی دوست دارد در طول زندگی خود با مشکل مواجه نشود و خیلی از پدر و مادرها نیز این نگرانی را دارند که فرزندانشان در آینده صاحب شغل پردرآمدی باشند.
به گزارش سیتنا به نقل از سایت صدای چین، دو نسل اخیر در ایران تصور میکردند که اگر بچه آنها دکتر و مهندس یا خلبان شود، خوشبخت خواهد شد، اما امروز مشاغل دیگری نیز به این فهرست اضافه شده که درآمد بالایی دارد.
۱۰- فعالیت در اینترنت و شبکههای اجتماعی
انجام انواع خدمات آنلاین یک شغل پردرآمد و تقریبا نوپا در ایران است. هر کسی هر نوع تخصصی که داشته باشد و در دنیای واقعی از آن کسب درآمد میکند، در اینترنت نیز میتواند به درآمدزایی برسد.
از برنامهنویسی کامپیوتری و نرمافزار گرفته تا طراحی وبسایت و تایپ و ترجمه و خدمات خانگی یا تخصصی و فنی وقتی آنلاین باشد، مشتریهای جدید و خاص خود را پیدا میکند.
نگار، ۲۸ ساله میگوید: «من بعد از دانشگاه بیکار بود و شغل پیدا نمیکردم. یک روز تصمیم گرفتم تا یک صفحه در اینستاگرام بسازم و برای تصحیح متون فارسی از مشتریها سفارش بگیرم. وقتی این کار را انجام دادم باورم نمیشد که بدون داشتن دفتر و یا کار کردن برای یک نشریه یا انتشارات بتوانم درآمد کسب کنم. اکنون مشتریهایی دارم که کارهایشان را انجام میدهم و دوستان خود را نیز به من معرفی میکنند.»
از سوی دیگر راهاندازی صفحههای جذاب در اینستاگرام نیز میتواند ادمینها را به درآمد برساند و برخی از نوجوانان اکنون به این شغل مشغول هستند. هر چند در این میان بیشتر آنها تنها به ترجمه محتوا و یا بازنشر مطالب صفحات دیگر مشغول هستند، اما پولدار شدهاند.
به گزارش سیتنا، «رضا»، ۱۹ ساله میگوید: «من هر عکس یا ویدئوی جذابی که در اینستاگرام یا یوتیوب میبینم را در صفحه خودم منتشر میکنم و هر هفته از تبلیغاتی که به من میدهند، چند میلیون تومان درآمد کسب میکنم.»
۹ -واسطهگری
واسطهگری یا دلالی در هر زمینهای، یکی از کمزحمتترین و پر سودترین مشاغل در ایران به شمار میاد. این شغل به سرمایه، اطلاعات و آموزش خاصی نیاز ندارد و به همین علت دلالها در هر عرصهای از املاک گرفته تا اتومبیل و فروش کالاها پرسود است.
اما فقط عرصه اقتصاد نیست که توسط دلالها محاصره شده، بلکه ورزش و علم و هنر و فرهنگ نیز به این معضل مبتلا شده است. واسطهها ماهانه میلیونها تومان درآمد دارند و هرقدر ارتباطات بیشتری داشته باشند، درآمد بیشتری نیز کسب میکنند.
ندا، ۳۲ ساله میگوید: «من عضو یک گروه موسیقی هستم. ما برای اجرای کنسرت به یک سالن نیاز داشتیم اما پیدا نمیشد. در نهایت یک نفر دلال آمد و قول داد که مشکلمان را حل میکند و واقعا این کار را کرد. ما با یک سالن خیلی خوب قرارداد بستیم در حالی که اگر قرار بود خودمان به آنها درخواست بدهیم، نمیپذیرفتند. دلال هم از ما مبلغ زیادی بابت پیدا کردن سالن گرفت.»
واسطهها همچنین به پلی میان تولیدکنندگان و مشتریان نیز تبدیل شدهاند و نقش مهمی را در اقتصاد ایفا میکنند.
به گزارش سیتنا، محسن، ۵۰ ساله میگوید: «من یک کارگاه تولیدی دارم اما نمیتوانم محصولاتم را بدون کمک دلالها در بازار توزیع کنم. اگر آنها نیاشند کار و کسب من تعطیل میشود، برای همین هر روز بخشی از درآمد شرکتم را به آنها میپردازم و چاره دیگری ندارم.»
۸ -آرایشگری خانمها
آرایشگری یکی از پولسازترین مشاغلی که است یک خانم میتواند انتخاب کند. علاقه زیاد زنان در ایران به آرایش و آراستگی باعث شده تا خدماتی مانند آرایش و گریم عروس، کاشت ناخن و پاکسازی پوست بسیار پردرآمد باشد.
آرایشگرهایی که مشتری ثابت و روزانه دارند، به ثروت دست مییابند و بعد از چند سال فعالیت میتوانند زندگی ایدهآل خود را بسازند.
نسرین، ۵۴ ساله میگوید: «من در ابتدای زندگی مشترکم خانهدار بودم. اما پس از مدتی تصمیم گرفتم تا خودم درآمد کسب کنم. برای همین آرایشگری یاد گرفتم و در یک آرایشگاه به کار مشغول شدم. خانمها هرقدر درگیر کارهایشان باشند، اما هر از گاهی باید به آرایشگاه بروند. اگر قرار است در یک جشن مهم شرکت کنند حتما باید به ظاهر خودشان برسند. اینجاست که شغل من به اندازه یک دکتر مهم میشود و تماس میگیرند و خواهش میکنند که زودتر به آنها وقت بدهم.»
کافی است یک خانم پس از طی کردن دوره دو ساله، با اصول اولیه کار آشنا شود و اگر در زمینهای کمی ضعیف است، همکاری را انتخاب کند که در آن زمینه مهارت دارد تا با همکاری یکدیگر آرایشگاه را اداره کنند. بعد از آن میتوانند مشتریهای زیادی پیدا کنند.
به گزارش سیتنا، هرچند هزینه روزانه آرایشگری نسبتا زیاد است اما به همان نسبتی که لوازم کار گران میشود، هزینهای که آرایشگر از مشتری دریافت میکند نیز بالا میرود.
راضیه، ۳۴ ساله میگوید: «علاوه بر درآمد بالا، مزیت مثبت این حرفه محیط شغلی آرام و به دور از خطرات و گرما یا سرمای محیط بیرون است. از معایب آن هم میتوان به این موضوع اشاره کرد که فرد باید بعد از اتمام دوره آموزش آرایشگری، اقدام به افتتاح آرایشگاه کند. هزینههای اولیه که شامل اجاره مکانی مناسب و تامین تجهیزات و مواد آرایشی و بهداشتی است، نیاز به سرمایه دارد.»
۷- فروشگاه آنلاین
به گزارش سیتنا، فروش کالا در اینترنت این روزها یک شغل پردرآمد در ایران به شمار میاد. برای این کار حتی به ثبت وبسایت نیز نیازی نیست. خیلی از فروشندگان با راهاندازی یک کانال تلگرام یا صفحه اینستاگرام فروشگاه مجازی خود را اداره میکنند و به سود خوبی دست مییابند.
با آن که چند فروشگاه آنلاین بزرگ و مشهور در ایران فعالیت میکنند، اما این امور باعث نشده تا کار و کسبهای کوچک مجالی برای دیده شدن پیدا نکنند.
ساسان، ۳۰ ساله میگوید: «من و برادرم یک تجارت خانوادگی راهاندازی کردهایم. او لوازم کوهنوردی و ورزشی را وارد کشور میکند و من در اینستاگرام و تلگرام برای آن مشتری پیدا میکنم. اکنون خیلی از کوهنوردان و ورزشکارها ما را میشناسند و مشتریمان هستند.»
در این میان برخی نیز محصولات تولید خودشان را آنلاین میفروشند. از کیف و عروسک گرفته تا روبالشی و تابلوهای هنری، هر کسی میتواند هر چیزی را که غیر قانونی نباشد، در اینترنت به متقاضیان عرضه کند.
سپیده، ۲۷ ساله میگوید: «من به بافتن دستبند خیلی علاقه دارم. پیشتر به پیشنهاد دوستم یک صفحه در اینستاگرام باز کردم و گفتم که میتوانم دستبند را مطابق با سلیقه و انتخاب خود مشتری ببافم. یک سال طول کشید تا توانستم مشتری پیدا کنم اما الان بخشی از هزینههای روزانهام از همین راه تامین میشود.»
۶ -پرورش قارچ
در شرایطی که بیکاری یکی از بحرانهای اصلی جامعه است، بعضیها با سرمایهای اندک برای خود کاری دست و پا میکنند.
یکی از مشاغلی که به دلیل داشتن هزینه پایین برای شروع در ایران خیلی درآمدزا و مطرح شده، پرورش قارچ است. خیلی از افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند، درآمد خوبی دارند و چون پرورش قارچ داخل محیط گلخانهای صورت میگیرد، انجام آن در هر شهری با هر آب و هوایی امکانپذیر است.
به گزارش سیتنا، علی، ۳۷ ساله میگوید: «به پیشنهاد خواهرم با پرورش قارچ آشنا شدم. من به دنبال کار تولیدی بودم که به امکانات زیادی نیاز نداشته باشد. این کار بین کارهای تولیدی کمریسکترین است. در ابتدا بازاریاب نداشتم و قارچهایم را خودم میفروختم. اما اکنون وضعم کمی بهتر شده، هرچند بیشترین سود را دلالها میبرند. آنها قارچ را ارزان از من میگیرند و با قیمتی چند برابر به فروشگاههای میرسانند.»
۵ -برگزاری سمینارهای حوزه کسب درآمد
سخنرانی انگیزشی در حوزه موفقیت و کسب درآمد، یکی از راههای پولدار شدن در ایران است. هر اندازه که فرد سخنران مدرک تحصیلی مرتبط یا شهرت و اعتبار بیشتری داشته باشد، بلیت سخنرانیهای او نیز گرانتر میشود.
به گزارش سیتنا، ناهید، ۳۹ ساله میگوید: «من به شرکت کردن در سمینارهای موفقیت علاقه زاید دارم و سالهاست آن را دنبال میکنم. در این مدت کیفیتهای متفاوتی را تجربه کردهام. بعضی سخنرانها مطالبی را که در کتابها خواندهاند بازگو میکنند و عده کمی هستند که تجربیات و نظریات خودشان را با شرکتکنندگان در همایش به اشتراک میگذارند.»
۴ -وکالت
پردرآمد بودن وکالت باعث شده تا این تخصص یکی از شلوغترین و پر طرفدارترین رشتههای دانشگاهی در ایران باشد.
به گزارش سیتنا، قدرت حافظه و هوشمندی بالا، مهمترین سرمایهای است که یک وکیل به آن نیاز دارد تا با به کار گرفتن آن به گروه ثروتمندان جامعه بپیوندد. به همین علت ممکن است خیلی از فارغالتحصیلان حقوق نتوانند مجوز وکالت بگیرند. اما از سوی دیگر جامعه ایران هنوز با شغل وکالت و وظایف وکیل آشنایی کافی ندارد.
اسماعیل، ۴۴ ساله که یک وکیل است، میگوید: «بسیاری از مردم به من مراجعه میکنند و میگویند پیشتر قراردادی امضا کردهاند و اکنون در توافقشان مشکلی پیش آمده است که راه حل آن را نمیدانند. به آنها میگویم اگر قبل از تنظیم قرارداد به وکیل مراجعه کرده بودید، این مشکلات پیش نمیآمد. خیلی جالب است، مردم به بنگاه املاک میروند و خودشان مبایعه نامه مینویسند، اما این کاری است که باید در حضور وکیل دادگستری انجام شود.»
با این حال وکالت از مشاغل پردآمدی است که هرقدر مشکلات مردم بیشتر و گستردهتر شود، به سود بیشتری میرسد.
۳ -دندانپزشکی
رشته دندانپزشکی تخصصهای مختلفی چون بهداشت عمومی دهان و دندان، جراحی دهان و فک، کاشت دندان و ارتودنسی را شامل میشود که هر کدام برای بیماران هزینههای سرسامآوری در پی دارد. اما دندانپزشک شدن ساده نیست و افتتاح مطب نیز نیاز به سرمایه دارد.
فرهاد، ۵۰ ساله که دندانپزشک است، میگوید: «تجهیزات دندانپزشکی قیمت بالایی دارند. یونیت اگر ایرانی باشد که البته ارزانترین است، قیمتی برابر با خودروی پراید دارد. شما میتوانید با پراید خود به جابهجایی مسافر مشغول شوید و کسب درآمد کنید. اما دندانپزشک باید تجهیزات بسیار گرانی را بخرد تا بتواند به درمان بیماران بپردازد. علاوه بر آن هزینه اجاره مطب، دستمزد کارکنان و همچنین مواد مصرفی و یکبار مصرف را هم باید در نظر گرفت.»
گفته میشود دندانپزشکان برخلاف سایر صنوف که راههای زیادی برای فرار مالیاتی دارند، از خوشحسابترین مودیان مالیاتی هستند و مبالغ زیادی را به عنوان مالیات نسبت به مشاغل با درآمد مشابه و حتی بیشتر میپردازند. اما با این حال دندانپزشکی یک شغل پردرآمد است.
به گزارش سیتنا، مرجان که ۱۱ سال سابقه کار دارد، میگوید: «اگر خانمی تصور میکند که بعد از گرفتن مدرک دندانپزشکی به دلیل جنسیتش مراجعهکننده زیادی نخواهد داشت، کاملا در اشتباه است. من از اوایل کارم مراجعهکننده زن و مرد داشتم و از درآمدم کاملا راضی هستم.»
۲ -بازیگری
بازیگری در سینما یا تلویزیون یکی از رویاییترین شغلها در ایران است. تاکنون خیلی از بازیگران با پرداخت پول به تهیهکنندگان وارد این عرصه شدهاند و در زمینه هنر بازیگری هیچ دانش و تخصص و تجربهای نداشتهاند.
بازیگرها وقتی به شهرت برسند علاوه بر دریافت دستمزدهای بالا بابت پذیرفتن نقشهای مختلف، حتی برای حضور مقابل دوربین برنامههای تلویزیونی نیز پول خوبی دریافت میکنند.
به گزارش سیتنا، سعید، ۳۶ ساله میگوید: «بازیگری راحتترین کاری است که امروز میتوان از آن پول به دست آورد. شما اگر مدتی فیلم هم بازی نکنید، به خاطر شهرتی که دارید به مراسم و جشن و همایشهای مختلف دعوت میشوید و دستمزد و هدیههای شگفتانگیزی دریافت میکنید. خیلی از بوتیکها و فروشگاهها و مراکز خرید دوست دارند آیین افتتاحیهشان با حضور هنرپیشهها برگزار شود.»
۱ - جراح زیبایی
میگویند خیلی از مردم ایران از تماشای بینی خود در آینه متنفر هستند. برای اثبات آن کافی است تا آمار جراحی بینی بررسی شود.
معمولا جراحهای حرفهای و سرشناس دو روز در هفته را به عمل جراحی اختصاص میدهند و سایر روزها را در مطب به ویزیت عمل شدهها و افرادی میپردازند که برای جراحی مراجعه میکنند. در روز جراحی بین ۴ یا ۵ بیمار روی تخت میخوابند و تعداد مراجعان مطب که از آنها مبلغی به عنوان حق ویزیت گرفته میشود نیز نامشخص است.
موفقیت در این رشته شاید حتی بیش از تخصص نیاز به روابط مناسب و تبلیغات گسترده داشته باشد. بازار جراحی زیبایی آنقدر وسوسهکننده است که برخی جراحهای گوش و حلق و بینی هم ترجیح میدهند بیش از هر کاری اقدام به جراحی بینی کنند.
از سوی دیگر سایر خدمات زیبایی مثل تزریق ژل و چربی که زحمت و خطر کمتری دارد، حتی پزشکان عمومی را نیز وارد این عرصه کرده است. بنابراین اگرچه ایران یکی از بهترین بازارهای حوزه زیبایی است اما رقابت هم در این بازار بسیار نفسگیر شده است.
به گزارش سیتنا، الناز، ۳۷ ساله میگوید: «من منشی یک کلینیک خدمات زیبایی هستم. ما هیچ روز خلوتی نداریم. هرقدر درآمد پزشکان بالاتر میرود، تبلیغات را هم بیشتر میکنند که البته به دنبال آن خدمات هم گرانتر میشود. خیلیها برای جراحی بینی به ما مراجعه میکنند و بعضیها چندبار این کار را انجام دادهاند اما هنوز به فرم بینی مورد نظرشان نرسیدهاند. پزشکهایی که من برایشان کار میکنم درآمد بسیار بالایی دارند، در بهترین خانهها زندگی میکنند و فرزندانشان در رفاه کامل به سر میبرند.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید