شکلات واقعی را بشناسیم
اغلب مردم هر شکلات قهوه ای رنگی را کاکائو می دانند، در حالی که شکلات واقعی باید با استفاده از کره کاکائو درست شده باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، کارشناسان تغذیه و همچنین پزشکان بر این عقیده اند که خوردن روزانه ۵۰ گرم شکلات تلخ می تواند برای بدن مفید باشد.
کاکائو به عنوان خوراکی انرژیبخش، شادیآفرین و تقویتکننده قلب شناخته میشود. در بعضی از مطالعات ثابت شده است کاکائو باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون میشود. در بعضی از نقاط دنیا از کاکائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشکی لبها و چشم استفاده میکنند. کاکائو انرژیبخش بوده و باعث از بین رفتن بیحالی، سختیهای زایمان ، حاملگی و روماتیسم میشود.
کاکائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتیاکسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و سرطان دارد، اما طی فرآیند شکلاتسازی، مقدار زیادی از مواد آنتیاکسیدانی کاکائو از بین میرود. بنابراین میتوان گفت شکلات تهیه شده از کاکائو به دلیل انجام فرآیند در کارخانه خواص مفید دانه کاکائوی خالص را ندارد.
حمیدرضا منصور شانجانی کارشناس این حوزه، می گوید: شکلاتی که با کره کاکائو درست نشده باشد، نمی توان آن را شکلات واقعی تلقی کرد. زیرا، مردم چنین تصور می کنند که هر شکلات قهوه ای رنگی کاکائو است. در حالی که اینطور نیست و ما باید این واقعیت را برای مردم بازگو کنیم که شکلات واقعی با استفاده از کره کاکائو درست می شود.
وی با اشاره به قیمت گران کره کاکائو، می افزاید: کره کاکائو از درخت کاکائو به عمل می آید که تنها در خط استوا می توان درخت کاکائو را دید، در نتیجه تنها چند شرکت معتبر در دنیا هستند که این محصول را به عمل می آورند.
منصور شانجانی، از کره کاکائو به عنوان یکی از بهترین و سالم ترین روغن های شناخته شده در جهان نام می برد و می گوید: این روغن از دانه کاکائو به عمل می آید که همان کره کاکائو است.
بررسی ها نشان می دهد که سرانه مصرف شکلات یا همان کاکائو در ایران خیلی پایین تر از سرانه جهانی است. این در حالی است که مصرف شیرینی که حاوی چربی و شکر زیادی است، در کشور بیشتر از شکلات است.
آمارها نشان می دهد سرانه مصرف شکلات در جهان بیشتر از ۶ کیلوگرم است، در حالی که این سرانه در ایران کمتر از ۳ کیلوگرم است.
ابراهیم منصور شانجانی، تولید کننده شکلات با اشاره به نقش شکلات در سلامت افراد، می گوید: یکی از موضوعات مورد توجه در صنعت شکلات سازی کشور، استفاده از ویتامین های غنی شده در ساخت شکلات است. این نوع شکلات ها می تواند برای دانش آموزان خیلی مفید باشد.
وی در ارتباط با استفاده از برچسب راهنمای تغذیه بر روی محصولات غذایی و خوراکی، می افزاید: شاید استفاده از این برچسب منجر به کاهش فروش برخی محصولات حاوی نمک، شکر و روغن بالا شود، اما به نظر من اقدام خوبی است که سازمان غذا و دارو انجام داده است. زیرا، انتخاب را برای مصرف کنندگان آسان تر می کند.
منصور شانجانی، بر ضرورت ترویج فرهنگ مصرف شکلات واقعی در کشور تاکید می کند و می گوید: مردم باید با شکلات واقعی آشنا شوند، چون برخی شکلات ها از جمله آن دست از شکلات های خارجی که به صورت قاچاق وارد کشور می شود، با استفاده از روغن پالم تهیه شده اند. زیرا، قیمت کره کاکائو چند برابر قیمت پالم است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید