نیاز واقعی ما به آب چقدر است؟
ما همان چیزی هستیم که میخوریم! اما اگر بخواهیم معنای تحت اللفظی این جمله را توضیح دهیم باید بگوییم ما بیشتر همان چیزی هستیم که می نوشیم. حالا چقدر آب باید بنوشیم؟
به گزارش شفقنا زندگی، حدود 60 درصد بدن یک فرد بزرگسال را آب تشکیل می دهد. این یعنی بخش اعظم مغز، قلب، ریه، عضلات و پوست و حتی حدود 30 درصد از استخوان های ما. آب علاوه بر آنکه یکی از تشکیل دهنده های اصلی انسان است، در تنظیم درجه حرارت داخلی بدن کمک می کند، مواد غذایی را از داخل بدنمان منتقل می کند، مواد زاید را دفع می کند، تشکیل دهنده بزاق است، مفاصل را نرم می کند و حتی به عنوان یک جاذب شوک محافظتی برای ارگان های حیاتی و نیز پرورش جنین عمل می کند.
جای تردید نیست که آب برای داشتن زندگی سالم حیاتی است. با این همه اجماع علمی چندانی بر سر مقدار دقیق آب مورد نیاز بدن وجود ندارد. شاید شنیده باشید که باید 8 لیوان 237 میلی لیتری در روز آب بخورید که می شود در حدود 2 لیتر. این جواب صحیحی نیست. در واقع مطالعات متعدد نشان داده است که این مقدار آب آشامیدنی بسیار بیشتر از آن چیزی است که برای افراد سالم ضروری است. محققان می گویند مشکل این قانون در اینجا است که نوشیدن آب با لیوان تنها شیوه آب رسانی به بدن نیست.
یکی از منابع مهم ما غذا است. هرچیزی که می خوریم حاوی مقداری آب است. میوه ها و سبزیجات خام آب زیادی دارند؛ مثل هندوانه و توت فرنگی که بیش از 90 درصد وزنشان را آب تشکیل داده است. رژیم های غذایی متفاوت به طور طبیعی حاوی مقادیر متفاوتی آب هستند. برای مثال کسانی که در آمریکای شمالی زندگی می کنند حدود 20 درصد از آب مورد نیاز روزانه خود را از غذا دریافت می کنند که آب رسانی سالمی به حساب می آید.
منابع کلیدی دیگر، سایر نوشیدنی ها هستند. نمونه های غیر الکلی مثل قهوه، چای، شیر، آب میوه و نوشابه از آب فراوان تشکیل شده اند. با اینکه این افسانه رایج وجود دارد که قهوه بدن را دچار کمی آبی می کند اما مطالعات نشان می دهند که دقیقاً خلاف این ادعا صادق است. البته عوارض جانبی نوشیدن مقدار زیاد قهوه را نیز به یاد داشته باشید: سردرد و اختلال خواب.
حالا از میان غذا، آب و دیگر مایعاتی که در روز مصرف می کنیم به چقدر آب نیاز داریم؟ برخی از آکادمی های علوم می گویند زنان حدود 2.7 لیتر آب از تمامی نوشیدنی ها و غذاها و مردان 3.7 لیتر در روز آب می نوشند اما اینها دستورالعمل های عمومی است و پشتوانه علمی دقیقی ندارد. واقعیت این است که نیاز هر کس بر اساس سن، وزن، میزان فعالیت فیزیکی، سلامت عمومی و حتی آب و هوایی که در آن زیست می کند متفاوت است. بنابراین هر زمان که احساس تشنگی کردید آب بنوشید و وقتی بیشتر عرق کردید بیشتر بنوشید.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید