"جمعه سیاه حراج" در ایران/ مردم دیروز ۷۰ درصد تخفیف گرفتند؟
همهساله آخرین جمعه ماه نوامبر و روز پس از جشن شکرگزاری در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به "جمعه سیاه حراج" یا "بلک فرایدی" معروف شده و بزرگترین حراجیهای دنیا در این روز اتفاق میافتد؛ بدین ترتیب برندهای مختلف تخفیفهای آنچنانی داده و حتی تا ۷۰ درصد قیمتهای خود را پایین میآورند. در این میان چند سالی است تهرانیها هم تابع این روند شدهاند.
به گزارش سیتنا به نقل از ایسنا، به لطف فروشگاههای اینترنتی دیگر این نوع حراجیها مختص به یک کشور خاص نمانده است و تخفیفها به نوعی جهانی شدهاند. در ایران هم از چند روز قبل تبلیغات شهری گستردهای صورت گرفت و فروشگاههای بزرگ اینترنتی از حراج جمعه که در موارد متعدد از آن "حراجمعه" یاد شده بود، خبر دادند.
براین اساس به مردم وعده داده شد که در این روز میتوانند تخفیفهای استثنایی دریافت کنند. البته اینکه زیرساختهای فنی برگزاری چنین رویدادی تا چه اندازه آماده بود، موضوع دیگری است که جای بحث دارد، چراکه بسیاری از کاربران از ساعات اولیه این حراج موفق به باز کردن سایت فروشگاههای اینترنتی ایرانی نشدند و حجم بالای مراجعات مردم در شرایطی صورت گرفت که زیرساختهای فنی برای آن دیده نشده بود. اما این حراج تنها به سایتهای اینترنتی محدود نشده و در سطح شهر نیز بسیاری از فروشگاهها از جمله فروشگاه های برندهای خارجی به ارائه تخفیفهای ۶۰ تا ۷۰ درصدی پرداختند، اما در مواجهه با این اتفاق به واسطه تبلیغهای بسیاری که از سوی برندها صورت گرفته بود حتی از ساعتها قبل از بازگشایی نمایندگی این برندها صفهای عریض و طویلی کشیده شده و مردم به انتظار بازگشایی این فروشگاهها ماندند. پس از آن نیز هجوم جمعیت به داخل این فروشگاهها شرایطی را ایجاد میکرد که چندان دور از ذهن نیست.
اگرچه این حراج باید به طور مشخص و به برندهای خارجی اختصاص پیدا میکرد، اما با توجه به اتمسفر ایجاد شده بسیاری از فروشندگان داخلی نیز سعی کردند از این فضا بهره گیرند. براین اساس اجناس مختلف با قیمتهای پایینتر عرضه شد و به خصوص در سایتهای مختلف اینترنتی حتی تا انواع شویندهها به حراج گذاشته شد. اما نکته جالب این که درباره درصد تخفیفی که دراین حراجها وجود داشت هیچگونه وحدت رویهای وجود نداشت و گاه تخفیفها از ۲۰۰۰ تومان شروع شد و گاه به رقمهای بسیاری رسید.
اما نکتهای که وجود دارد اینکه طبق قوانین تجارت چگونه چنین اتفاقی رخ میدهد که در یک روز چنین حراجهایی زده شده و به مردم تخفیفهای ۷۰ درصدی داده میشود. نکته دیگر آنکه اگر یک فروشگاه در مقطع خاصی کالای خود را با ۷۰ درصد تخفیف به مردم میرساند در سایر روزهای سال چند درصد سود از مردم دریافت میکنند!؟
حسین درودیان - مسئول نظارت و بازرسی اتاق اصناف - در این باره به ایسنا گفت: برای ارائه تخفیف معمولا قانون وجود دارد و فروشگاههای مختلف موظف هستند پیش از برگزاری حراج هماهنگی لازم را با اتحادیه مربوطه انجام دهند و حراج خود را زیر نظر اتحادیه برگزار کنند.
او در عین حال اظهار کرد: البته در بسیاری از موارد حراجهای برگزار شده در روز جمعه مربوط به برندهای خارجی بوده و به طور معمول حراج این برندها جهانی است و مربوط به یک کشور خاص نمیشود، حتی در این حراجها نیز تمام محصولات این برند به فروش گذاشته نمیشود و تنها برخی از کالاها که ممکن است فصلی باشند تخفیف داشته باشند.
درودیان ادامه داد: اما در ارتباط با کالاهای داخلی همان طور که اشاره شد معمولا تخفیفها زیرنظر اتحادیههای مربوطه و با هماهنگی ارائه میشود و در صورتی که افراد در برگزاری حراجهای خود تخلفی داشته باشند جریمههای متعددی برای آنها در نظر گرفته می شود.
با این وجود روز گذشته (جمعه) در تهران حراجیهای مختلف برگزار شد و به اصطلاح افرادی که روی این واژه تمرکز کرده بودند "حراجمعه" میهمان تهران شد، اما درباره این که چقدر برگزاری این حراج در ایران و سایر کشورها مشابهت دارد جای بحث بسیار است، چراکه این تحریک تقاضا در شرایطی صورت گرفت که در بسیاری موارد تخفیفهای جزیی ارائه شد و گاه به استناد گفتههای افرادی که در این حراجیها شرکت کردهاند قیمت یک کالا از ابتدا رقمی بالاتر اعلام شد و پس از آن مبلغی تخفیف به آن میخورد؛ به گونهای که ممکن بود رقم نهایی این حراجها از قیمت مرسوم بازار بالاتر باشد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید