لزوم اخذ مجوز توسط اپلیکیشنهای ارسال بسته
مدیرعامل شرکت ملی پست در واکنش به ورود اپلیکیشنهای اینترنتی حمل و نقل به بحث جابهجایی کالا گفت: تمامی فعالان بخش خصوصی که در بازار حمل و نقل کالا فعالیت میکنند یا باید از اپراتور خصوصی یا از شرکت پست مجوز فعالیت داشته باشند.
به گزارش سیتنا به نقل از خبرگزاری فارس، حسین مهری مدیرعامل شرکت ملی پست در نشست خبری به مناسبت نخستین سالروز ملی شدن شرکت پست جمهوری اسلامی ایران در رابطه با سؤال فارس درباره تعیین تکلیف فعالیت شرکت ای خصوصی فعال در حوزه پست از جمله اپلیکیشنهای ارسال بسته و پیکهای موتوری گفت: طبق مقررات تا یکسال پس از ملی شدن شرکت ملی پست، یک یا دو اپراتور پستی خصوصی باید وارد بازار شوند.
وی گفت: اخیراً شرکت پستی تیپاکس مجوز فعالیت پستی گرفته که طبیعتاً رقابت در این حوزه بین ما و بخش خصوصی وجود خواهد داشت، اما به دنبال همافزایی نیز هستیم.
وی گفت: فعالان پستی در بخش خصوصی ظرف یکسال یا باید با یکی از اپراتورهای جدید پستی کار کنند یا از شرکت پست مجوز بگیرند که چون تا این لحظه هنوز اپراتورهای جدید پستی کاملاً وارد نشدند، فعلاً در این باره اعمال مقررات نمیشود، اما درنهایت، فعالان بخش خصوصی حتماً باید این فعالان یا باید زیر چتر یکی از اپراتورهای دارای مجوز باشند یا اجازه فعالیت نخواهند داشت.
مهری همچنین از نهایی شدن موضوع پهباد پستی برای جابجایی کالا خبر داد و گفت: تفاهمنامه پژوهشگاه فضایی با شرکت ملی پست دارای 5 بند است که یکی از آنها ساخت پهباد پستی است.
وی گفت: هماکنون پهباد پستی توسط پژوهشگاه فضایی ساخته شده که تا سقف 5 کیلوگرم امکان جابجایی کالا را دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: به دلیل محدودیتهای ویژه تهران، هنوز نتوانستهایم مجوز پرواز این پهباد در تهران را اخذ کنیم، از این رو، برنامه پرواز این پهباد بین کیش و بندرعباس در حال پیگیری است.
وی در پاسخ به این سؤال که پیش از این یک پهباد پستی توسط دانشکده پست و مخابرات ساخته شده بود و مورد استفاده قرار نگرفت، گفت: پهباد جدید ساخته شده توسط پژوهشگاه فضایی، کاملتر و به روزتر است و پژوهشگاه فضایی در این زمینه تخصص دارد.
*نرم افزار پست جهانی تا پایان آذر در ایران اجرایی می شود
مهری گفت: پس از برجام، توافقی بین شرکت پست و اتحادیه پست جهانی انجام شد که سیستم یکپارچه مالی پست در ایران فعال شود.
وی گفت: در حال حاضر این نرم افزار با عنوان IFS در حال پیادهسازی و با پنج کشور در حال آزمایش برای نهایی شدن است که تا پایان آذر اجرایی و عملیاتی خواهد شد.
مهری گفت: در آینده امکان ارتباط پست ایران با 170 کشور وجود دارد.
*مسترکارت به صورت محدود ارائه می شود
مهری از ارائه مستر کارت به صورت محدود در تهران خبر داد و گفت: تعهد این کارتها با شرکت ثالث طرف قرارداد با پست است و کسانی که به مستر کارت نیاز دارند اکنون میتوانند از این امکان استفاده کنند، اما در حالت کلی با نرم افزار IFS مشکلات و نیازمندیهای این چنینی رفع خواهد شد.
*آیین نامه ارائه خدمات دولت تدوین شد
مهری گفت: آیین نامهای در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات تدوین شده که در آینده نهایی خواهد شد و طبق این آییننامه سازمانها مکلف هستند خدمات خود را به صورت الکترونیکی یا از طریق دفاتر پیشخوان ارائه دهند.
*رشد ترافیک مرسولات پستی به جز دو سرویس
مهری با اعلام آخرین آمار شبکه پستی کشور گفت: در سال 95 ترافیک مرسولات شبکه پستی به 191 میلیون مرسوله رسید که نسبت به سال 94 حدود 7 درصد رشد را نشان میدهد.
وی گفت: بیشترین ترافیک مربوط به بسته بوده، همچنان که جهتگیری پست در دنیا نیز از مرسوله عادی به کالا و اسناد است.
مدیرعامل شرکت ملی پست افزود: میزان مرسولات عادی 8.1 درصد و میزان مرسولات پست پیشتاز 3.7 درصد افزایش یافته است.
وی گفت: در دو حوزه نیز با رشد منفی مواجه بودیم که پست سفارشی 5.6 درصد و پست ویژه منفی یک درصد نسبت به سال 94 کاهش مرسوله را نشان میدهد.
*رتبه پست ایران در جهان مناسب است
وی با اشاره به دستاوردهای برگزاری دوازدهمین جلسه کنگره پست آسیا و اقیانوسیه در تهران گفت: در این کنگره 153 نفر از 170 کشور شرکت کرده بودند که در روز آخر ایران به عنوان رئیس شورای مدیران اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه و ژاپن به عنوان معاون تعیین شد و ایران به مدت چهار سال راهبرد این اتحادیه را برعهده خواهد داشت.
وی همچنین با اشاره به آخرین ارزیابی اتحادیه جهانی پست گفت: در ارزیابی بین 170 کشور، ایران رتبه 50 را کسب کرده که رتبه مناسبی است و برای مثال در این ارزیابی کشورهای عربستان رتبه 88، امارات 51، اسپانیا 46 و ترکیه 48 را کسب کردهاند و ایران پس از ترکیه کشور دوم منطقه در حوزه پستی است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید