کدخبر :202283 پرینت
08 مرداد 1396 - 13:03

احتمال جایگزینی واعظی با زنگنه و گزینه‌‌های تازه وارد دولت؛

گزارش روزنامه‌ی «ابتکار» از آخرین فهرست احتمالی کابینه‌ی دوازدهم

یکی از مباحث داغ این روزها ترکیب کابینه دولت دوم حسن روحانی است که حواشی زیادی هم به همراه داشته و گمانه‌زنی‌های متعددی هم درباره آن انجام شده و حالا که زمان زیادی به مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری باقی نمانده، لیستی از وزرای دولت دوازدهم به دست آمده است که به عقیده برخی منابع موثق، ترکیب نهایی کابینه است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، روزنامه ابتکار در شماره امروز یکشنبه (هشتم مردادماه 96) نوشته است: تقریبا می‌توان گفت که رایزنی و گمانه‌زنی برای ترکیب کابینه دولت دوازدهم از همان روزهای بعد از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد و هر دو جریان سیاسی تلاش داشتند تا تعداد بیشتری از وزرا را چهره‌های جریان خودشان تشکیل دهند. البته این رقابت در مقیاس کوچکتر میان احزاب نیز دیده می‌شد. همین مسئله موجب شده بود که بازار شایعه و گمانه‌زنی درخصوص حضور یا عدم حضور برخی چهره‌های دولت روز به روز افزایش پیدا کند. گاهی خبر می‌رسید که ظریف یا قاضی زاده هاشمی دیگر تمایلی برای حضور ندارند و گاهی هم لیستی از افرادی منتشر می‌شد که هیچ همخوانی با دولت و شخص رئیس‌جمهوری نداشتند.

همچنین یکی از مهمترین مباحثی که طی این مدت بارها و بارها از سوی فعالان سیاسی و رسانه‌ها مطرح شد، حضور وزیر زن در کابینه بود. حتی اصلاح‌طلبان گزینه‌ها پیشنهادی خود را در جلسه با حسن روحانی عنوان کردند. اما با وجود اصرارها و تاکیدهای بسیار مدتی بعد خبرقطعی منتفی شدن حضور زنان در قامت وزیر اعلام شد. اما این تنها حاشیه برای حضور زنان در دولت دوازدهم نبود. زیرا بعد از آن و در هفته‌ گذشته خبرهایی از عدم حضور شهیندخت ملاوردی، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهوری دولت یازدهم در دولت دوازدهم منتشر شد که با واکنش سریع و شدید فعالان حوزه زنان مواجه شد و کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز نسبت به این خبر واکنش نشان دادند و خواهان تداوم حضور مولاوردی در کابینه شدند. هر چند هنوز مشخص نیست که مولاوردی در دولت حضور خواهد داشت یا خیر اما نکته قابل توجه این است که در لیست فعلی، دیگر خبری از معصومه ابتکار نیست و در صورت صحت قطعی این لیست تنها زن حاضر در دولت الهام امین‌زاده در جایگاه معاون حقوقی رئیس‌جمهوری است.

این تنها نکته جالب توجه درباره این لیست نیست؛ ادامه حضور رحمانی فضلی در وزارت کشور با وجود عملکردی که از سوی برخی حامیان دولت مورد انتقاد قرار گرفته و اینکه طی هفته‌های اخیر بسیاری از نمایندگان اعلام کردند که به وی رای اعتماد نخواهند داد، در نوع خود جالب توجه است.

از نکات دیگر در این لیست احتمال عدم حضور بیژن نامدار زنگنه در وزارت نفت است. در تمامی گمانه‌زنی‌ها درباره کابینه دولت دوازدهم، این نکته مطرح بود که در صورت تمایل زنگنه به باقی ماندن در وزارت نفت، او تنها گزینه روحانی است. با این حال طبق اخبار رسیده، در صورتی که زنگنه بر تصمیم خود درباره عدم همکاری با دولت دوازدهم به عنوان وزیر پابرجا باشد، محمود واعظی، وزیر فعلی ارتباطات و فناوری اطلاعات جانشین وی می‌شود.

به هرحال این لیست جدیدترین و به احتمال زیاد قطعی‌ترین لیست از کابینه دولت دوازدهم است. بر اساس این فهرست، محمدجواد ظریف در وزارت امور خارجه، سید محمود علوی در وزارت اطلاعات، عبدالرضا رحمانی فضلی در وزارت کشور، سید حسن قاضی‌زاده هاشمی در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، حمید چیت‌چیان در وزارت نیرو، عباس آخوندی در وزارت راه و شهرسازی، علی ربیعی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسعود سلطانی‌فر در وزارت ورزش، کرسی‌های خود را در کابینه حفظ خواهند کرد. همچنین چنان که اشاره شد، بیژن نامدار زنگنه تنها در صورتی که همچنان خود اصرار بر عدم حضور در کابینه دولت دوازدهم داشته باشد، با محمود واعظی وزیر فعلی ارتباطات و فناوری اطلاعات جایگزین خواهد شد.

کابینه دولت دوازدهم جابجایی‌های درونی را نیز به خود خواهد دید؛ چنان که محمد شریعتمداری معاون اجرایی فعلی رئیس‌جمهوری به وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد رفت و جای محمدرضا نعمت‌زاده را خواهد گرفت. محمدباقر نوبخت نیز از ریاست سازمان برنامه و بودجه به وزارت اقتصاد می‌رود و جای خود را به محمد نهاوندیان، رئیس دفتر فعلی رئیس‌جمهوری خواهد داد. مرتضی بانک، معاون نهاد ریاست جمهوری هم به ریاست سازمان هلال احمر خواهد رسید. الهام امین‌زاده که در میانه دولت یازدهم از معاونت حقوقی رئیس‌جمهوری به دستیاری ارشد رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی منصوب شده بود، با زمزمه‌های تبدیل مجموعه حقوق شهروندی به یک سازمان، به صندلی پیشین خود در سمت معاون حقوقی رئیس‌جمهوری باز خواهد گشت.

کابینه دولت دوازدهم تازه‌واردانی نیز خواهد داشت. سید عباس صالحی، معاون فعلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جایگزین سیدرضا صالحی امیری می‌شود. امیر سرتیپ امیر حاتمی جانشین فعلی وزیر دفاع نیز جای سردار حسین دهقان را در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح می‌گیرد. محمد فرهادی هم از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواهد رفت و جای خود را به علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی می‌دهد. سیدمحمد بطحایی نیز که مدتی کوتاه بعد از علی‌اصغر فانی در دولت یازدهم سرپرستی وزارت آموزش و پرورش را بر عهده داشت، حال در دولت دوازدهم جانشین فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی می‌شود. محمدجواد آذری جهرمی، معاون فعلی وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز وزیر جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات خواهد بود. سیدعلیرضا آوایی رئیس دفتر بازرسی رئیس‌جمهوری در دولت یازدهم نیز در دولت دوازدهم به جای مصطفی پورمحمدی به وزارت دادگستری می‌رود. حضور علی‌اصغر مونسان رئیس فعلی سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی به جای زهرا احمدی‌پور و نیز کیومرث کلانتری مدیرکل آموزش سازمان حفاظت از محیط زیست به جای معصومه ابتکار در دولت دوازدهم نیز باعث خواهد شد عدد حضور زنان در کابینه به یک نفر (الهام امین‌زاده) کاهش یابد.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.