فیلم/ جعل صدا و تصویر مقامات سیاسی به راحتی آب خوردن
محققان دانشگاه واشنگتن در تحقیقی نشان دادند که میتوان با استفاده از هوش مصنوعی ابزاری را طراحی کرد که در آن یک نفر به جای شخصیتی مشابه اوباما صحبت کند.
به گزارش سیتنا به نقل از العالم، آیا تصویری زیبا و خارقالعادهای که در فضای مجازی یا بیلبوردهای خیابانها مشاهده میکنید واقعی هستند یا با ترفندهای کامپیوتری درست شدند؟ ظهور فوتوشاپ و نرمافزار مشابه ویرایش تصاویر این سؤال همیشگی را با دیدن هر تصویری در ذهن ایجاد میکند.
در مواردی جعل یک تصویر بسیار دردسرآفرین است، اگر احتمال فتوشاپی بودن یک تصویر مطرح نبود یک عکس ساده میتوانست بسیاری از زندگیها را نابود کند، امروز میتوان با استفاده از نرم افزارهای مختلف اصل یا جعلی بودن یک تصویر را بررسی کرد، حتی میتوان بررسی کرد یک عکس در کدام یک از نرم افزارهای ویرایشی دستکاریشده است.
کار جعل از یک عکس به فیلم هم رسیده است، هوش مصنوعی این امکان را به وجود آورده است که بتوان به جای شخصیتهای مختلف حرف زد و مخاطب را فریب داد.
محققان دانشگاه واشنگتن در تحقیقی نشان دادند که میتوان با استفاده از هوش مصنوعی ابزاری را طراحی کرد که در آن یک نفر به جای شخصیتی مشابه اوباما صحبت کند با صدا و تصویر او، برای درک بهتر این موضوع میتوانید فیلمی که در بالای این خبر قرار گرفته است را مشاهده کنید.
طرز کار این نرم افزارها بدون در نظر گرفتن الگوریتمهای پیچیدهای که در پشت این نرم افزارها قرار گرفتهاند بسیار ساده است، یک نفر حرف مورد نظر خود را می زند حرکت لبهای او آنالیز میشود و روی صورت چهره مقصد تطابق پیدا میکند، صدا هم به همین صورت روی صدای کارکتر مقصد قرار میگیرد.
اوباما سوژه محققان دانشگاه واشنگتن قرار گرفت است چرا که تصاویر با کیفیت از او بسیار راحتتر از مابقی افراد پیدا میشود و به همین خاطر نرم افزار راحتتر میتواند آنها را آنالیز کند.
این تحقیقات در کنار این موضوع که پیشرفت علم هوش مصنوعی را نشان میدهد یک نگرانی بزرگ را نیز ایجاد میکند، ایجاد فیلمهای جعلی از افراد و پخش آن در فضای مجازی، البته فعلاً این تحقیقات صرفاً روی صدا و تصویر اوباما انجام شده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید