فیسبوک ممکن است موجب اختلال در تغدیه شود
تحقیقات جدیدی که در میان کاربران فیسبوک انجام شده، نشان میدهد که فیسبوک ممکن است موجب خود کم بینی و اختلال در تغدیه شود.
به گزارش سیتنا به نقل از منابع اینترنتی، به نوشتهی سایت آمریکایی «کریستین ساینس مانیتور»، بیش از نیمی از افرادی که به یک نظرسنجی پاسخ دادهاند میگویند تحت تاثیر استفاده از فیسبوک نسبت به وزن خود حساسیت بیشتری پیدا کرده اند و فقط ۲۵ درصد میگویند که از ظاهر و اندام خود راضی هستند.
این تحقیقات براساس نظرسنجی آنلاین از ۶۰۰ نفر از کاربران فیس بوک و توسط «مرکز اختلال در تغذیه» در ایالت مریلند آمریکا صورت گرفته است. یکی دیگر از نتایج این تحقیقات این است که ۳۲ درصد از کاربران فیسبوک به خاطر مقایسهی عکسهای خود با عکس دوستانشان در شبکهی فیسبوک احساس ناراحتی میکنند، ۳۷ درصد از آنها نیز احساس میکنند که باید برخی از اعضای صورت و یا اندامهای خود را تغییر دهند، ۴۴ درصد آرزو میکنند که اندام و یا وزن آنها مشابه دوستانشان بود.
سایت «کریستین ساینس مانیتور» مینویسد که حتی پزشکان یک مرکز رواندرمانی در ایالت مریلند نیز از نتایج این تحقیقات به شدت تعجب کردهاند. یکی از این پزشکان میگوید که از سالها پیش مشخص بود که تحت تاثیر فرهنگ موجود در جامعهی آمریکا بسیاری از مردم و به خصوص جوانان از مشخصات ظاهری و بدن خود ناراضیاند ولی درصد و میزان این نارضایتی جای تعجب دارد.
به گفتهی پزشکان این مرکز از مدتها پیش نمونههای مربوط تاثیر استفاده از فیسبوک و سایر شبکههای اجتماعی بر میزان نارضایتی افراد از مشخصات ظاهری خود مشخص شده بود. تحت تاثیر این موارد آنها تصمیم گرفتند که این نظرسنجی را در مورد نقش شبکههای اجتماعی در افزایش رفتارهایی نظیر اختلال در تغذیه و نگرانی از وضعیت ظاهری افراد انجام دهند.
این نظرسنجی به صورت آنلاین در میان کاربران فیسبوک در گروه سنی ۱۶ تا ۴۰ سال انجام شده است و نتایج آن نشان میدهد که این قبیل نگرانیها و وسواسها که به اختلال در تغذیه و مشکلات روحی منجر میشود در سطح جامعهی آمریکا عمومی است.
پژوهشگران «مرکز اختلال تغذیه» در ایالت مریلند میافزایند که شبکهی اجتماعی فیسبوک در حقیقت این شرایط را فراهم میکند که افراد با مقایسه خود با دیگران، احساس نارضایتی و عدم اعتماد به نفس بیشتری بکنند. افزایش روشهای ارتباطی جدید مثل پیامک های حاوی تصویر و یا تماس از طریق شبکه های اجتماعی باعث شده است که افراد خود را همواره در حالت مقایسه با دیگران ببینند و فشار روحی ناشی از آن به رفتارهایی مثل اختلال در تغذیه برای کاهش وزن و یا حدی از افسردگی منجر شود.
به نوشته خبرگزاری «کریستین ساینس مانیتور» در این میان نوجوانان بیش از همه تحت فشار فضای مقایسه خود با دوستان و هم سن و سال های خود قرار دارند و بنابراین احتمال ابتلا به عوارضی نظیر اختلال در تغذیه در میان آنها بیشتر از بزرگسالان است.
یکی از پژوهشگران تاکید می کند که این شرایط محصول دستاوردهای متناقض ابزارهای ارتباطی نوین مثل شبکه های اجتماعی است. استفاده از فیس بوک از یک سو به خاطر ایجاد تماس بین کاربران به آنها احساس خوبی را منتقل می کند ولی از سوی دیگر به طور مستمر این حالت را در آنها تشدید می کند که دیگران در مورد آنها چه فکر می کنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید