معاون نخست وزیر بلغارستان در دیدار با ستاری، تاکید کرد:
سرمایه گذاری بالای بلغارستان در حوزهی پارکهای علم و فناوری/ بهتر است همکاری دو کشور در حوزهی IT باشد
تومیسلاو دونچو معاون نخست وزیر در امور منابع مالی اتحادیه اروپا و سیاستهای اقتصادی بلغارستان به منظور گسترش روابط علمی و فناورانه ایران و بلغارستان صبح امروز با دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.
به گزارش سیتنا، بویکو بوریسف نخست وزیر بلغارستان روز گذشته یکشنبه (21 تیر) در صدر یک هیأت عالیرتبۀ سیاسی، تجاری و اقتصادی وارد ایران شد. پیرو این سفر تومیسلاو دونچو معاون نخست وزیر در امور منابع مالی اتحادیه اروپا و سیاستهای اقتصادی بلغارستان با دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.
ستاری در این دیدار با اشاره به گسترش روابط و همکاریها بین ایران و بلغارستان بعد از برجام اظهار کرد: در حوزههای علمی و فناوری پتانسیلهای همکاری زیادی بین دو کشور وجود دارد، بحث تحقق اقتصاد دانش بنیان موضوع مهمی است که در دولت به دنبال آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه ایران، کشوری با پتانسیل فوق العاده از نظر نیروی انسانی است گفت: شاید ایران را به عنوان کشوری نفت خیز بشناسید زیرا ما نخستین کشور از نظر ذخیره نفت و گاز هستیم اما ذخیره نیروی انسانی تاکیدی است که دولت به آن دارد، 32 میلیون جوان بین سنین 20 تا 40 سال و 5 میلیون دانشجو سرمایههای کشور است. در حال حاضر چهارمین کشور از نظر تولید فارغ التحصیلان رشته مهندسی در دنیا هستیم و بعد از چین، هند و روسیه تعداد فارغ التحصیلان ما معادل کشور امریکا است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به وجود حدود هزار پژوهشگاه و مرکز تحقیقاتی فعال در کشور بیان کرد: در ایران بازار مناسبی برای رویدادهای کارآفرینانه و شرکتهای دانش بنیان وجود دارد و هم اکنون بیش از 2500 شرکت دانش بنیان مشغول فعالیت هستند. به طور کلی در حوزههایی همچون نانو تکنولوژی، بیو تکنولوژی، فناوری اطلاعات و سلولهای بنیادی پیشرفت فوقالعادهای را شاهد هستیم و بزرگترین شرکتها در این حوزهها در منطقه متعلق به ایران است.
رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین ابراز کرد: پیش بینی این است که تا سال آینده بازار تجارت الکترونیکی به 80 میلیارد دلار برسد، در واقع بیش از 50 درصد کاربرهای اینترنت در خاورمیانه افراد ایرانی هستند و بیش از 50 میلیون تلفن هوشمند در دست مردم ایران است. تمام این موارد پتانسیلهایی است که در کشور برای توسعه اقتصاد دانش بنیان وجود دارد.
در ادامه تومیسلاو دونچو، معاون نخست وزیر در امور منابع مالی اتحادیه اروپا و سیاست های اقتصادی ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، معرفی کوتاهی از کشور بلغارستان و ظرفیتهای این کشور در حوزههای مختلف همچون صنعت و اتومبیل داشت.
وی درباره سرمایه گذاری بالای کشور بلغارستان در حوزه پارکهای علم و فناوری توضیحاتی را ارائه داد و بیان کرد: در بلغارستان تمرکز بیشتر در حوزه IT است و بهتر است دو کشور در این حوزه با هم همکاری داشته باشیم.
سپس ستاری با بیان اینکه 37 پارک علم و فناوری در کشور فعال است، اظهار کرد: یکی از بزرگترین آنها پارک علم و فناوری پردیس در نزدیکی تهران است که بخش خصوصی سرمایه گذاری کلانی در این پارک کرده و توانسته در حوزه هایتک بسیار موفق عمل کند.
وی همچنین اشاره کرد که می توانیم زمینه و بستر مناسب برای ارتباط بخش خصوص را در حوزه هایتک در دو کشور فراهم کنیم که با استقبال دونچو مواجه شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از پیشنهاد طرف بلغاری برای تشکیل "گروه کاری مشترک" در حوزه علم و فناوری برای سرعت بخشیدن به همکاریها استقبال کرد و گفت: می توانیم بهترین افراد و شرکتهای خصوصی خود را برای همکاری در پروژههای خاص بخصوص حوزههای نانو، بیو، آی سی تی به شما معرفی کنیم.
در ادامه این نشست، علی مرتضی بیرنگ معاون امور بینالملل معاونت علمی نیز ضمن اشاره به گروههای مشترک کاری بین ایران و کشورهای مختلف اروپایی همچون اتریش و یونان و مثمر ثمر بودن این همکاریها پیشنهاد کرد تا نماینده ای از هر دو طرف معرفی شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید