اختصاص وام به شتابدهندههای استانی با سود چهار درصد
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: با توجه به پتانسیل های موجود در وزارت ارتباطات و وجود فاکتورهای گوناگون، فرمول چند پهنه ای را برای پروژه کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات اعمال کردهایم.
به گزارش سیتنا، دکتر دوایی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشستی خبری به منظور بررسی عملکرد این معاونت با اشاره به اهمیت پروژه "ایجاد یک کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات" در کشور به عنوان یکی از پروژه های اصلی اقتصاد مقاومتی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: امروزه وجود کریدورهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان یک ضرورت است و کریدورها در جهان به سه دسته کریدورهای محلهای، کریدورهای متمرکز و کریدورهای چند پهنهای تقسیم می شوند.
دوایی همچنین در ارتباط با اهداف مربوط به ایجاد کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات توضیح داد: افزایش تولید ناخالص ملی و افزایش درآمد از طریق صادرات محصولات و خدمات برتر، محیط زندگی با کیفیت با رویکردهای محیط زیست سبز و انرژی های پاک، ایجاد محیط اجتماعی، ارزشی و فرهنگی جذاب برای افراد خلاق و کارآفرین، ایجاد و توسعه خوشه های فناوری با هدف کسب مزیت های رقابتی در سطح جهان و کمک به رشد متوازن و هم افزایی بین شرکت های بزرگ و کوچک از جمله اهداف ایجاد مناطق ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه افزود: البته در این مناطق نیز می تواند شاهد اشتغال زایی تخصصی و غیر متکی به دولت، جذب سرمایه گذاران خطر پذیر و ایجاد زیرساخت ها و مشوق های قانونی برای جذب و استقرار شرکت های بین المللی و ایجاد فضای یادگیری متقابل بود.
دوایی خاطرنشان کرد: در بحث کریدور فاوا، فرمول چند پهنه ای را اعمال کردیم زیرا فاکتورهای موجود برای یک کریدور بزرگ در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود دارد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان ساخت: منطقه ویژه فرودگاهی پیام به عنوان شهرک صنعتی ICT برای جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی دانش بنیان پارک فناوری فاوا واقع در کیلومتر ۱۹ اتوبان کرج، پژوهشگاه ICT، پژوهشگاه فضایی و پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی به عنوان نهادهای علمی و پژوهشی و همچنین سایت بومهن به عنوان مجرای ارتباطات اینترنتی کشور و تله هاوس ارتباطات منطقهای از جمله این فاکتورها هستند.
دوایی افزود: گفتنی است که فاکتورهای دیگری نظیر پست بانک به عنوان بانک تخصصی و خطرپذیر برای حمایت از شرکتهای فعال در زمینه ICT و دانشکده علمی-کاربردی پست و مخابرات به عنوان درگاه کریدور برای ارتباط با دانشگاه ها با هدف تربیت نیروهای متبحر برای صنعت نیز وجود دارد که می توان از پتانسیل آن ها در ایجاد کریدور استفاده کرد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباط با موفقیت ایجاد کریدور ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات یادآور شد: البته برای موفقیت در یک کریدور الزاماتی نظیر تامین زیرساخت های راه، انرژی، فیبر و شبکه موبایلی، تجهیزات برتری بخش و آزمایشگاههای تخصصی، تضمین زیرساختهای قانونی و مشوقهای لازم، تقسیم کار پوشا بین نهادهای مستقر در کریدور و وجود برنامه ها و رویه ها برای حمایت از نوآوری شرکتها باید وجود داشته باشد.
وی همچنین در ادامه با اشاره به برنامههای حمایتی معاونت فناوری وزارت ارتباطات از طرحها و شرکتهای استانی، اظهار کرد: سرمایهگذاری 6 میلیارد تومانی در تأسیس شتاب دهنده کسبوکارها، اعطای وام قرض الحسنه به شرکتهای مستقر در شتابدهندههای استانی با سرمایهگذاری صندوق کارآفرینی امید و اعطای وام به شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد بخشی از برنامههای حمایتی ما است.
معاون فناوری وزیر ارتباطات ادامه داد: در بخش حمایت از راهاندازی شتابدهندههای استانی، اگر یک شتاب دهنده خبره با استانداریها مذاکره کرده و خواستار تشکیل شتابدهندهای دیگر شوند، رقمی پیرامون 200 میلیون تومان به آنها اختصاص مییابد تا به تجهیز زیرساختها بپردازند.
وی خاطر نشان کرد: این اعتبارات به شکل قرض الحسنه است و بازپرداخت آن با نرخ بهره 4 درصد است. قطعا زمانی میتوانیم به موفقیت شرکتهای نوپا امید داشته باشیم که ذیل مدیریت باتجربه وارد کسبوکار شده باشند.
دکتر دوایی خاطرنشان کرد: هدف از این حمایتها و سرمایهگذاریها، جایگزینی درآمدهای حاصل از توسعه فناوری با درآمدهای نفتی است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید