کدخبر :186102 پرینت
25 فروردین 1395 - 01:15

در گزارشی روزنامه گسترش صمت بررسی شد؛

مشارکت بخش خصوصی و دولتی در نوسازی شبکه‌ی مخابراتی کشور

بنابر اعلام رییس هیات‌مدیره شرکت مخابرات ایران، پروژه نوسازی شبکه مخابراتی ایران با امضای قرارداد یک میلیارد یورویی به پیمانکار بین‌المللی سپرده شده و قرار است در ۶ ماه نخست امسال نهایی شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سارا رشادی‌زاده طی گزارشی در شماره‌ 469 روزنامه گسترش صمت، افزوده است: در راستای همگام شدن با فناوری روز دنیا در زمینه شبکه‌های ارتباطی، شرکت مخابرات نیز سال گذشته از طرح‌های بلند مدت ۴ ساله خود خبر داد و زمان تکمیل آن را نیز تا پایان سال ۹۷ اعلام کرد. در روند اجرایی شدن این طرح علاوه بر بودجه و سرمایه‌های دولت و بخش خصوصی، سرمایه‌گذاران خارجی نیز از علاقه خود به حضور در این طرح‌ها خبر داده‌اند.

به گزارش مهر در حال‌حاضر، اپراتورهای خارجی از جمله یکی از اپراتورهای فرانسوی، تقاضای خرید سهام اپراتور همراه اول و نیز مشارکت در سهام هلدینگ مخابرات ایران را مطرح کرده‌اند و به دنبال آن قرار است تا دومین تامین‌کننده بین‌المللی تجهیزات ارتباطی، وظیفه تامین تجهیزات را برای نوسازی شبکه مخابراتی مبتنی بر فناوری NGN-IMS، گسترش تجهیزات دیتا، بهینه‌سازی تجهیزات موجود و نیز توسعه دکل‌های BTS برای ارتقای نسل سوم و چهارم موبایل را برعهده بگیرد.

IMS جدیدترین شبکه برای دستیابی به شبکه‌های مخابراتی NGN است و نوعی سامانه چندلایه برای ارائه سرویس‌های چندرسانه‌ای به تمام کاربران مخابراتی به شمار می‌آید که به وسیله آن می‌توان مجموعه کاملی از خدمات تلفن ثابت، تلفن همراه و اینترنت را به مشترکان عرضه کرد. به دنبال همگام شدن با تحولات روز دنیا در عرصه شبکه‌های مخابراتی، شرکت مخابرات ایران نیز از سال گذشته به دنبال طراحی، آزمایش و اجرای این شبکه ارتباطی نوین است تا از یک سو بتواند از این فناوری به عنوان جایگزینی برای شبکه‌های فعلی تلفن ثابت و همراه استفاده کند و از سوی دیگر امکان انتقال تمامی اطلاعات از جمله صوت، دیتا، سرویس‌های ویژه و سیگنالینگ را بر بستر واحدی از آی‌پی با مدیریت یکپارچه، فراهم کند.

ورود سرمایه‌گذاران خارجی
بنابر گفته مسئولان شرکت مخابرات ایران، این قرارداد به صورت فاینانس منعقد شده که ۱۵ درصد آن به صورت گشایش ال‌سی و ۸۵ درصد آن به صورت بازپرداخت ۵ ساله پس از نصب تجهیزات و راه‌اندازی، انجام می‌شود.

مصطفی سیدهاشمی، رییس هیات‌مدیره شرکت مخابرات ایران با اشاره به زمینه سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد شده در عرصه شبکه مخابراتی کشور، درباره تقاضای شرکت‌های خارجی برای مشارکت در این عرصه اعلام کرد: اپراتورهای خارجی از جمله یکی از اپراتورهای فرانسوی، تقاضای خرید سهام اپراتور همراه اول و نیز مشارکت در سهام هلدینگ مخابرات ایران را دارند که در این زمینه در حال بررسی تقاضاهای مورد نظر هستیم.

داوود زارعیان، مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران در این زمینه به صمت گفت: شبکه تلفن ثابت در سراسر جهان در حال تغییر است و تمامی کشورها در حال حرکت به سمت شبکه‌های آی‌تی هستند که ارزش افزوده بالایی را نیز به همراه دارند.

وی با اشاره به این نکته که نوسازی شبکه مخابراتی نیازمند تجهیزات جدید است از زنجیره تامین وسیع آن خبر داد و اظهار کرد: بخشی از این تجهیزات از سوی تولیدکنندگان داخلی و بخشی دیگر از سوی تامین‌کنندگان خارجی فراهم می‌شود. بیشتر تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی شبکه NGN تهیه تجهیزات «اکتیو» و «پسیو» است، اما در ایران هنوز در بخش تولید تجهیزات اکتیو، فعال نشده‌ایم و به همین دلیل از طریق تولیدکنندگان خارجی تجهیزات مورد نیاز خود را تامین می‌کنیم.

وی در ادامه سخنان خود از وندورهای (شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌های مخابراتی) معروف جهان از جمله هوآوی و زدتی‌ای در چین و نوکیا و زیمنس در اروپا نام برد و حضور آنان در پروژه نوسازی شبکه مخابراتی ایران را مشروط به شرکت و برنده شدن در مناقصه عنوان کرد.

سال گذشته زارعیان، از آغاز طرح نوسازی شبکه مخابراتی کشور خبر داده بود. این طرح که با نصب تجهیزات جدید در ۱۶ استان کشور آغاز شده، در ۳بخش نوسازی مراکز تلفنی بر پایه شبکه‌های هوشمند نسل آینده مبتنی بر آی‌پی، زیرساخت شبکه و کاربردهای فناوری اطلاعات به صورت یکپارچه انجام شده است. وی از برگزاری ۲ مناقصه در این زمینه خبر داده و طرح‌های نوسازی را مواردی از جمله طرح ایجاد بستر ارتباطی سیمی برای پهنای باندهای زیر ۲۰ مگابیت و تامین، نصب، راه‌اندازی و آزمایش، تحویل تجهیزات سیستم‌های انتقال برای ۴ هزار سایت نسل چهارم موبایل عنوان کرده بود.

علاوه بر این بنا بر گفته داوود زارعیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت مخابرات ایران نوسازی مراکز سوئیچ تلفنی در کل کشور تا سال آینده به اتمام می‌رسد.

اولویت‌های نوسازی شبکه مخابراتی
آنچه در گام نخست برای راه‌اندازی شبکه مبتنی (NGN-IMS) لازم است، تامین تجهیزات در این بخش است و تاکنون حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی این شبکه خریداری و نصب شده است.

مسعود فاتح، کارشناس ارشد مخابرات در گفت‌وگو با صمت بر ضرورت بررسی مشکلات در این زمینه تاکید و اظهار کرد: میان بخش‌ دولتی و بخش خصوصی به عنوان سهامدار شرکت مخابرات ایران اختلاف نظر و درگیری‌هایی وجود دارد که این اختلاف‌ها تا حدودی روند توسعه شبکه مخابرات را به تعویق انداخته است.

وی ادامه داد: شرکت مخابرات معتقد است که افزایش درآمد نیازمند افزایش تعرفه تلفن ثابت است، از سوی دیگر دولت افزایش درآمد این شبکه ارتباطی را مشروط به نوسازی و ارائه سرویس‌های نوین می‌داند و خروجی این تنش‌ها توقف توسعه مخابرات و به دنبال آن کاهش درآمد این شرکت خواهد بود.

وی با اشاره به زیانده بودن شبکه تلفن ثابت، آن را مشکلی بر ایجاد سرویس‌های جدید دانست و اظهار کرد: در چنین وضعیتی می‌توان با تکیه بر شبکه‌های NGN و ادغام شبکه تلفن همراه و تلفن ثابت از درآمد شبکه تلفن همراه در مسیر جبران ضرر و زیان شبکه تلفن ثابت استفاده کرد.

فاتح با اعتقاد بر اینکه حضور در شبکه مخابراتی ایران و تامین تجهیزات از سوی سرمایه‌گذاران خارجی برای آنان فرصت به شمار می‌آید و سود تضمین شده‌ای را برای آنان به همراه خواهد داشت از لزوم همگام شدن با فناوری روز دنیا سخن گفت و به این نکته اشاره کرد که توسعه این شبکه مخابراتی علاوه بر سرمایه‌گذار داخلی به سرمایه‌گذاران خارجی نیز نیاز دارد تا بتواند با سرعت بیشتری پیشرفت کند.

پیش از این نیز اسدالله دهناد، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران از اجرای ۲۰ طرح توسعه شبکه مخابرات کشور خبر داده و در میان تمامی طرح‌ها، نوسازی شبکه تلفن را از اولویت‌های این سازمان اعلام کرده بود.

توسعه و نوسازی شبکه مخابراتی بیش از هرچیز به سرمایه و برنامه‌ریزی بلندمدت نیازمند است و در این میان دولت می‌تواند با تغییر در تعرفه‌ها، پرداخت بخشی از هزینه‌ها، سیاست‌گذاری و حمایت و هدایت طرح‌های ارائه‌شده، فرصت افزایش سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذاران خارجی، به این روند سرعت بیشتری بخشد. براساس برنامه‌ریزی‌ها روند نوسازی کامل شبکه مخابراتی تا پایان سال ۹۷ و با صرف بودجه‌ای ۷۲ هزار میلیارد ریالی به سرانجام خواهد رسید.

از سال ۸۸ و همزمان با ورود بخش خصوصی به پروژه‌های مخابراتی تاکنون بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی در شبکه‌های مخابراتی انجام شده است.

بنابر اعلام اسدالله دهناد، سرپرست شرکت مخابرات ایران سرمایه‌گذاری مخابرات در سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد ریال برآورد شده که ۱۱ هزار میلیارد ریال به بخش شبکه مخابراتی و ۴ هزار میلیارد ریال نیز به بخش فناوری اطلاعات اختصاص یافته است. علاوه بر این میزان این سرمایه‌گذاری تا پایان سال ۹۵ به ۲۷ هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت که ۲۵ هزار میلیارد در بخش شبکه مخابراتی و ۲ هزار میلیارد ریال نیز در بخش فناوری اطلاعات صرف خواهد شد.

بنا بر این گزارش رقم بالای سرمایه‌گذاری در بخش شبکه‌های مخابراتی از سوی سرمایه‌گذاران داخلی و توجه سرمایه‌گذاران خارجی به این بخش، تاکیدی بر اهمیت نوسازی شبکه‌های مخابراتی و همگام شدن با فناوری روز دنیا دارد و تامین هزینه‌های لازم برای تهیه تجهیزات و جذب سرمایه‌گذاران خارجی بیش از هرچیز نیاز به سیاست‌گذاری و حمایت‌های دولتی و نیز همکاری با بخش خصوصی دارد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.