ایران در صدر پایینترین سبد قیمتی تلفن ثابت در خاورمیانه
بر طبق جدیدترین آمار اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شده، ایران در بین 20 کشور منطقه خاورمیانه، پایین ترین "سبد قیمت تلفن ثابت" را به خود اختصاص داده است.
به گزارش سیتنا، بر طبق این آمار که توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات با تکیه بر آمارهای جهانی اعلام گردیده، ارزان ترین سهم اختصاص یافته به استفاده از تلفن ثابت نسبت به درآمد خانوار در بین کشورهای منطقه، با اختلافی بیش از دوبرابر نسبت به کشور دوم (قطر)، متعلق به ایران است.
در بخش پهن باند ثابت هم که اینترنت ارائه شده بر بستر تلفن ثابت یا همان ADSL را در بر می گیرد، کشورمان در بین 20کشور، از نظر ارزانی هزینه نسبت به درآمد سرانه ملی رتبه دوم را بعد از کویت کسب نموده است.
در بخش تلفن همراه نیز کشورمان در مقام پنجم ارزان ترین سهم قیمت تلفن همراه نسبت به درآمد سرانه ملی قرار دارد.
به طور کلی، شاخص سبد قیمت ICT در ایران از متوسط این شاخص در منطقه و جهان کمتر است و نکته جالب توجه اینجاست که این شاخص در ایران در سال 2014 نسبت به سال 2013 به میزان 16درصد کاهش یافته است که درصد عمده ای از این کاهش به علت کاهش تعرفه هاست که با اجرای طرح همکدی و ثابت نگهداشتن تعرفه ها در بخش تلفن ثابت اتفاق افتاده است و پیش بینی می شود، این نسبت در سال 2015 باز هم کاهش یابد.
جایگاه کشورمان ایران با اختصاص نیم درصد سهم برای شاخص کلی سبد قیمت ICT از درآمد سرانه در سال 2014، از متوسط این شاخص در منطقه و جهان بسیار کمتر بوده و رتبه سوم منطقه و رتبه 7 جهان را به خود اختصاص داده است
گفتنی است شاخص سبد هزینه ICT از مجموع سهم تلفن ثابت، تلفن همراه و هزینه اینترنت از درآمد ناخالص سرانه ملی تقسیم بر 3 به دست می آید و یا به بیان دیگر، این شاخص دربرگیرنده قیمت تلفن ثابت، تلفن همراه و اینترنت باند پهن ثابت است که با اعلام میانگین هزینه این سه خدمت به صورت درصدی از درآمد ناخالص ملی محاسبه می شود.
انتهای پیام
دیدگاهها
دولت محترم امده تعرفه را کنترول کرده تا حلو یکه تازی تعرفه ای اپراتور را بگیرد .ولی اپراتور خصوصی شده میخواهد با این امار های گمراه کنند ه و با قص مظلوم نمائی کند و میخواهد با فشار این سد تعرفه را هم بشکند و بار سنگین تری را به خانوار ها تحمیل کند.
همچنین شرکت مخابرات دولتی سود حاصل از سرمایه ملت را صرف توسعه میکرد و در مقابل از پرداخت مالیات این درامد معاف میشد در خالیکه در کشور های مقایسه شده اپراتور ها علاوه بر حق لایسنس مالیات قابل توجهی هم به دولت میدهند و از این معافیت ها ی مالیاتی هم ندارند. .
اگر بخواهیم تعرفه را با کشور های دیگر مقایسه کنیم باید ضریبی برای حمایت ها ی دولتی در نظر بگیریکو انوقت است که سیه روی شوند مدعیان ارزان ترین خدمات مخابراتی جهان
افزودن دیدگاه جدید