کدخبر :18009 پرینت
09 آذر 1393 - 20:52

به‌روزرسانی ارتباط صنعت و دانشگاه نیازمند اتخاذ سیاست‌های پایدار و ریشه‌ای است

متن خبر

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: به‌روزرسانی ارتباط صنعت و دانشگاه نیازمند اتخاذ سیاست‌های پایدار و ریشه‌ای و عدم این ارتباط دغدغه هیات علمی است.
به گزارش سیتنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دکتر محمدحسین پایدار عضو هیئت علمی دانشگاه در رابطه با چالش‌های ارتباط تولیدات علمی با حوزه صنعت کشور گفت: مشکل عدم ارتباط دانشگاه و صنعت همواره دغدغه‌ عضو هیأت علمی دانشگاه ها بوده است. بطوریکه اعضای هیأت علمی علی رقم میل باطنی و توانایی علمی و عملی، نمی‌توانند با صنعت و بازار ارتباط مؤثری برقرار کنند. در واقع برای ایجاد چنین ارتباطی نیاز به ایجاد زیر ساخت‌ و همچنین فرهنگ سازی در ابعادی متناسب با حوزه صنعت وجود دارد. به طور مثال در کشورهای خارجی برای برقراری این ارتباط، بر ‌روی تأسیس مراکز تحقیقاتی بزرگی که در حقیقت نه دانشگاه و نه صنعت هستند، متمرکز شده اند. این مراکز وظیفه ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت را بر عهده دارند.
در این رابطه وی افزود: هرعضو هیأت علمی در دانشگاه و هر صنعت‌گری به نوعی با این مراکز تحقیقاتی ارتباط دارد و در این مراکز مشکلات صنعت شناسایی،‌ پیاده سازی، بررسی و به بدنه علمی منتقل و پس از حل مشکل، به صنعت بازگردانده می‌شود.
نکته مهم این است که در کشورهای پیشرفته این کار از مدت‌ها قبل آغاز شده است و همزمان با ظهور صنعت،‌ دانشگاه‌ها نیز ارتباطی تنگاتنگ با صنایع داشته اند و تحقیقات دانشگاهی نیز در راستای رفع نیاز صنایع و ایجاد نوآوریهایی محصول محور سمت و سو یافته اند.
دکتر پایدار اغلب صنایع کشور را وارداتی دانست و اظهارکرد: اغلب صنایع کشور، وارداتی است و صرفاً جهت مونتاژ یک محصول خاص مورد استفاده قرار گرفته است. هنگام ورود صنایع به کشور، دانشگاه با آنها ارتباط تنگاتنگی نداشته است و شبیه به دو جاده زاویه دارا به مرور زمان از یکدیگر دور شده اند. اگرچه در مواردی نه چندان چشم گیر گاها صنایع به مشکلاتی برخورد می نمایند و تمایل دارند دانشگاه در حل مشکلاتشان به آنها کمک نماید که در اغلب موارد بدلیل عدم بروز بودن موضوعات پیشنهادی مورد توجه محققان و دانشجویان در دانشگاه قرار نمی گیرد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه، گفت: «باید تحقیق و توسعه جزء مهم‌ترین بخش‌های صنعت باشد. در حالی که شرکت‌ها و صنایع ما گاها به تکنولوژی چندین سال گذشته اکتفا می‌کنند و بدلیل عدم وجود رقابت سازنده در بازار، تحقیق و توسعه را جزء اولویت‌های اصلی خود قرارنمی‌دهند».
دکتر پایدار با بیان اینکه طرح فرهنگ سازی باید در مسیر ارتباط صنعت با دانشگاه پیاد شود، تصریح کرد: اگر بخواهیم تغییر و تحولی اساسی در صنعت ایجاد کنیم، باید این کار را ریشه‌ای انجام دهیم و نمی توان صنعتی که سی یا چهل سال به رویه‌ای عادت کرده را به یک‌باره به ارتباط با دانشگاه مجبور کرد.
وی در پایان ادامه داد: « سیاست‌های ما در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت و سایر حوزه‌ها باید دوام و ماندگاری داشته باشد. در سالهای گذشته سیاستی که دوام و طول عمری کافی داشته باشد که بتوان بر اساس آن برنامه ریزی کرد، وجود نداشته است. در این سالها همواره وقتی که بودجه ای وجود داشته و یا مشکلات تحریم خیلی جدی شده است، ماجرای ارتباط دانشگاه و صنعت پیگیری می‌شده و با ایجاد تغییراتی مدیریتها و یا شرایط این سیاست‌ها نیز دستخوش تغییرات می شده اند. در این خصوص لازم است در ساختار دانشگاه الزامی جهت ارتباط هیأت علمی با صنعت و ارتباط حوزه صنعت با دانشگاه وجود داشته باشد و با تغییر در شرایط سیاسی-اجتماعی جامعه و یا تغییر در مدیریت ها، تغییری در آن ایجاد نشود، که البته لازمه آن وجود صنایع رقابتی، مستقل و پیشرو می باشد».

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.