دکتر ضیایی پرور در گفتوگو با سیتنا: اعمال فیلترینگ یکسان برای همهی اقشار جامعه مناسب نیست/ طرح فعلی فیلترینگ هوشمند، مخاطب محور نیست
یک مدرس ارشد دانشگاه، گفت: فیلترینگ باید برای افراد خاص مانند کودکان در دسترسی به برخی محتوای نامناسب صورت گیرد و در نظر گرفتن ممنوعیت یکسان برای تمام اقشار و گروهها به یک آسیب جدی در این حوزه، تبدیل خواهد شد.
دکتر "حمید ضیاییپرور" مولف کتابهای «روزنامه نگاری سایبر» و «بررسی پیام های ارتباطی» در گفتوگو با خبرنگار سیتنا (CITNA.IR)، با اشاره به وضعیت فیلترینگ در کشور، گفت: به استناد آمار ارائه شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس، ایران رتبهی اول فیلترینگ در جهان کسب کرده است؛ در حالی که فناوری یک تهدید محسوب نمیشود، بلکه فرصتی برای آموزش و خودآموزی فراهم میکند.
این مدرس دانشگاه در ادامه اجرای فیلترینگ و محدودسازی در کشور را به زیان حوزهی دانشگاهی و علمی کشور دانست و تشریح کرد: رویهی کنونی فیلترینگ در کشور به ضرر مراکز علمی، پژوهشگاهها، محققان و پژوهشگران است، زیرا فضای مجازی بستر انتقال دانش را فراهم میآورد.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، در ادامه متذکر شد: فیلترینگ باید برای افراد خاص مانند کودکان در دسترسی به برخی محتوای نامناسب صورت گیرد و در نظر گرفتن ممنوعیت یکسان برای تمام اقشار و گروهها به یک آسیب جدی در این حوزه، تبدیل خواهد شد.
ضیاییپرور با اشاره به پیامدهای فیلترینگ بدون پشتوانهی لازم، تاکید کرد: فیلترینگ باید بر اساس اقشار و گروههایی که خواهان دسترسی به اطلاعات هستند، صورت گیرد.
وی فیلترینگ هوشمند را ابزار مناسبی در این حوزه ندانست و اذعان داشت: مدلی که هم اکنون به عنوان فیلترینگ هوشمند در کشور مطرح شده است، بر مبنای محتوای تولید شده، تعریف شده و مخاطب محور نیست؛ در حالی که مخاطب محوری، مسالهی مهمی است که نادیده گرفته شده است.
این روزنامهنگار باسابقه در پایان اشاره کرد: کسی با اصل فیلترینگ و محدود سازی مخالف نیست و صد البته باید دسترسی برخی افراد به محتواهای خاص، محدود شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید