گزارش سیتنا/ اینترنت تلفن همراه در کشمکش تثبیت تعرفه!
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، میگوید: اینترنت نسل سوم ارزانتر از GPRS است، تنها باید ایستاد تا پوشش نسلهای جدید کامل شود.
به گزارش خبرنگار سیتنا، در روزهای اخیر اخباری مبنی بر تغییر تعرفهی اینترنت تلفن همراه منتشر شد. با اعطای مجوز اینترنت نسل بالا به دو اپراتور ایرانسل و همراه اول، این دو اپراتور نیز همگام با رایتل که اپراتور پیشگام در ارائهی خدمات نسل سوم بود به ارائهی سرویس نسل بالا گام نهادند و در همین حال زمزمههایی برای یکسانسازی تعرفهی اینترنت تلفن همراه در فضای رقابتی بین سه اپراتور آغاز شد.
چند هفته قبل رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتگو با تسنیم، خاطرنشان کرد: هنوز به قیمت خاصی در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نرسیدهایم اما بیشتر درصدد آن هستیم که فضا را رقابتی کنیم تا بر مبنای فضای رقابتی، قیمتهای پیشین مربوطه به GPRS شکسته شود و ایستادهایم تا بازار به یک تعادلی برسد زیرا نسلهای جدید ارتباطی برای اپراتورهای اول و دوم حدود یک ماه است که استارت خورده است.
به عبارت دیگر، عمیدیان معتقد بود که نرخ دیتای نسلهای سوم و چهارم ارتباطی در بستههای در نظر گرفته شده توسط اپراتورها، کمتر از نیم ریال میشود در حالیکه تعیین نرخ بسته از وظایف رگولاتوری نیست زیرا طرحهای تشویقی از جمله اختیارات اپراتورها به حساب میآید که برای جذب مشترک بیشتر صورت میگیرد.
در تاریخ پنجم آبان ماه، علیاصغر عمیدیان در پایگاه اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرد: به منظور یکسانسازی تعرفه در نسلهای مختلف تلفنهمراه، پس از بررسی مصوبات شماره 45 و 142 کمیسیون که بر اساس آن تعرفههای مختلفی با تفکیک تکنولوژی برای نسل سوم و GPRS برای سیمکارتهای دائمی از نیم ریال تا 14.8 ریال وجود داشت، در آخرین جلسهی کمیسیون که با حضور نمایندگان اپراتورهای تلفن همراه برگزار شد، پس از بررسی تحلیلهای ارائه شده از سوی آنان، سقف تعرفه هر کیلو بایت تبادل داده در شبکه تلفن همراه مستقل از تکنولوژی برای سیمکارتهای دائمی 2.5 ریال تعیین شد.
به گزارش سیتنا به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، غلامرضا داداشزاده نیز در تاریخ 19 آبان ماه، اعلام کرد: پیش از این کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبه شماره ۱۸۱ کاهش قیمت پهنای باند را تنها برای ارائهدهندگان سرویس ADSL تصویب کرده بود که با بازنگری در این مصوبه تعرفه پهنای باند اینترنت برای تمامی خدمات و کاربردها و بهرهبرداران مشخص شده است.
با تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات هر کیلوبایت اینترنت موبایل 2.5 ریال نرخگذاری شد که به این ترتیب مصرف آزاد یک گیگ اینترنت روی موبایل برای مشترکان هر سه اپراتور، ۲۶۲ هزار تومان هزینه در برخواهد داشت.
داداشزاده هدف این تغییر مصوبه را یکسانسازی قیمت پهنای باند اینترنت برای تمامی اپراتورهای حوزه ICT عنوان کرد و افزود: سایر مفاد مصوبه ۱۸۱ بدون تغییر بوده و تمامی اپراتورهای ارائهکننده پهنای باند اینترنت ملزم به اجرای مفاد این مصوبه و رعایت تعرفههای پیشبینی شده در آن هستند.
با توجه به بازخوردهایی که از افزایش تعرفه اینترنت تلفن همراه در کشور صورت گرفت، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیهی همایش انتقال IPv4 به IPv6 در تاریخ 20 آبان ماه در پاسخ به خبرنگاران، گفت: قصد داریم برای نهایی شدن این تعرفه از نظرسنجی کاربران موبایل استفاده کنیم. بر اساس نظر اپراتورها، بستهها تعرفههای مختلفی را با قیمتهای مناسب به کاربران پیشنهاد دادهاند؛ اما تدوین نهایی این تعرفهها تا دو هفته آینده تصمیم گیری میشود.
دکتر واعظی با اشاره به تفاوت اینترنت نسل سوم و GPRS، متذکر شد: اینترنت نسل سوم ارزانتر از GPRS است تنها باید ایستاد تا پوشش نسلهای جدید کامل شود. چیزی که در عمل شاهد آن هستیم، تفاوت چندانی با نسل قدیم ندارد زیرا تعرفه GPRS در ساعات پیک برای اپراتورهای اول و دوم 4 و 5 ریال و برای ساعات غیر پیک یک ریال به ازای انتقال هر کیلو بایت داده بود اما اکنون به 2.5 ریال رسیده که با میانگین قیمتهای قبلی تفاوت خاصی را نشان نمیدهد.
همچنین داداشزاده، معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات اظهار کرده است: هرگونه افزایش قیمت از سوی اپراتورها تخلف و گران فروشی محسوب شده و در قالب نظارتهای رگولاتوری و کمیتههای طرح پایش با اپراتورهای متخلف برخورد میشود.
گفتنی است؛ با توجه به گشایشی که در ارتقاء سطح کیفی و کمی خدمات اینترنت بر روی تلفن همراه ایجاد شده بود، افزایش تعرفه موجب کاهش میزان رضایت کاربران از فعالیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد. در هر حال با تصویب نرخ جدید تعرفه توسط رگولاتوری، باید منتظر نتایج ارزیابی مجدد تا پایان وعده وزیر ارتباطات ماند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید