گذر به IPV6 یک الزام و ضرورت در کشور؛ دکتر واعظی: نباید اجازه دهیم شکاف تکنولوژیک بین ایران و جهان ایجاد شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: با توجه به برنامهی پنج سالهی کشور نباید اجازه دهیم شکاف تکنولوژیک بین ایران و جهان ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر "محمود واعظی" در همایش تشریح گذر از IPV6 ، گفت: با توجه به شرایطی که داریم، انتقال به IPV6 یک الزام است؛ چراکه دنیا به این سمت جرکت کرده است و ما برای تعامل با دنیا چارهای جز قدم نهادن در این راه نداریم.
وی در ادامه افزود: باید زودتر در این بخش کار آغاز میشد و با توجه به برنامهی پنج ساله کشور نباید اجازه دهیم شکاف تکنولوژیک بین ایران و جهان ایجاد شود.
وزیر ارتباطات و فنائری اطلاعات، با تاکید بر یک حرکت جمعی در رسیدن به چشمانداز تکنولوژیک کشور، گفت: اگر چه تصمیم گیرنده در حوزهی انتقال از IPv4 به IPv6 دولت و حاکمیت است، اما اجرای این طرح نیازمند یک کار جمعی است و باید تمام مراحل گام به گام و با نهایت دقت، عملیاتی شود تا خللی در وضعیت اینترنت در کشور ایجاد نشود.
دکتر واعظی تصریح کرد: باید تلاش کنیم از آنچه که به عنوان سرمایهی زیر ساخت داریم محافظت کرده و طبیعتا این شرایط مرحله به مرحله انجام میشود، تا با مطالعات صورت گرفته کمترین آسیب به جامعه برسد.
وی در این همایش با اشاره به وجود مشکلات مشابه در حوزهی IP نسخه چهار در بسیاری از کشورها، تاکید کرد: ظرفیت IPV4 در حال اتمام است و مشکلی که در ایران داریم هماکنون در بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد و راهحل، گذر از نسخه چهار به شش است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینترنت اشیاء و لزوم تعریف آدرسهای جدید در جهان، یادآور شد: طبق پیشبینیهای انجام شده تا سال 2020 حدود 20 میلیارد شی مورد استفادهی انسان در جهان به هم متصل میشوند و کار بسیار بزرگی پیش رو داریم که باید خود را آماده کنیم.
دکتر واعظی در تشریح الزامات اجرای این انتقال در کشور بر مبنای سیاستهای وزارت ارتباطات گفت: در حال حاضر بزرگترین مشکل بسیاری از شرکتهای اینترنتی در کشور، کمبود IP است که این مشکل توسعه را با محدودیتهایی مواجه کرده است و از طرف دیگر اکنون با بهرهبرداری از اینترنت نسل سه و چهار تلفن همراه با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی در ادامه افزود: با سیاست دولت در گسترش استفاده از اینترنت در روستاها و تمام نقاط محروم، گذر از نسخهی چهار به نسخه شش به عنوان یک الزام مطرح است.
به گزارش خبرنگار سیتنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه به شبکهی ملی اطلاعات اشاره کرد و اذعان داشت: 10 سال است که مردم با واژههای مختلفی شاهد اجرای شبکهی ملی اطلاعات هستند و دولت یازدهم تصمیم جدی داشت تا در اولین سال فعالیت دولت، شبکهی ملی اطلاعات در اولویت اجرا قرار گیرد.
وی در همین راستا خاطرنشان کرد: در این باره مدل مفهومی تدوین شده، جلسات مختلفی برگزار شده و تقسیم کار نیز انجام شده است.
دکتر واعظی با عنوان حفظ سرمایهی کشور، اعلام کرد: باید دستورالعملی در توسعهی کشور در این حوزه تنظیم و ابلاغ شود تا اپراتورها و شرکتها الزاماتی را در انتقال به IPV6 در نظر داشته باشند و در این خصوص هماهنگیهایی با گمرک و سازمان تنظیم انجام شود.
وی با تاکید بر رعایت حقوق شهروندان در حوزهی ارتباطات و فناوری اطلاعات، خاطرنشان کرد: ما آنچه که آن را حقوق شهروندی میدانیم و مردم باید از آن امکانات استفاده کنند را در اختیار مردم قرار خواهیم داد.
وی در پایان گفت: بهتر است دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی از فضای ایجاد شده و نیازمندیهای ما در حوزهی خدمات و تسهیلات در امور پژوهشی و محتوایی در راستای رفع نیازهای کشور بهره ببرند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید